|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Zamek centralny
grzegorz_k. - Sob Sie 04, 2007 19:53 Temat postu: [R45] Zamek centralny Mam problem . Zablokowaly mi sie tylnie drzwi (jedne) i nie moge ich otworzyc. Chciałbym sie dowiedziec czy zamek ten jest sterowany pneumatycznie czy elektrycznie .Wie ktos może jak tą usterke usunąć. Chce zdjąc tapicerke i otworzyc je recznie. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam wszystkich rowerkowiczow
Ant - Pon Sie 06, 2007 13:53 Temat postu: Re: [r45 20idt 2001r]
Grzegorz K. napisał/a: | Mam problem . Zablokowaly mi sie tylnie drzwi (jedne) i nie moge ich otworzyc. Chciałbym sie dowiedziec czy zamek ten jest sterowany pneumatycznie czy elektrycznie .Wie ktos może jak tą usterke usunąć. Chce zdjąc tapicerke i otworzyc je recznie. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam wszystkich rowerkowiczow |
ZTCW to elektrycznie - a czemu się nie da otworzyć? klamka od wewnątrz zepsuta czy włączyłeś blokadę dla dzieci - jak tak to radzę spróbować jakimś drucikiem ją przestawić bo tapicerkę przy zamkniętych drzwiach to ciężko będzie zdjąć choć nie mówię że się nie da - poszukaj na forum bo ktoś już ściągał (chyba nie w 45 ale to w zasadzie niewielka różnica)
grzegorz_k. - Pon Sie 06, 2007 20:14
Dzieki poradzilem sobie chociaz nie powiem ze byl moment ze chcialem użyc łomu Musialem zdjac boczek z drzwi i udalo sie
sTERYD - Pon Sie 06, 2007 21:01
Grzegorz K. napisał/a: | Musialem zdjac boczek z drzwi i udalo sie |
może w wolnej chwili napiszesz jak Ci się to udało (przy zamkniętych drzwiach jak pamiętam )
tak dla potomnych
grzegorz_k. - Sro Sie 22, 2007 19:39
Nie było to wbrew pozorom takie trudne najpierw odkręcilem klamke pożniej bolec blokady drzwi nastepnie 2 wkrety mocujące uchwyt chwycilem za dol pociagnolem mocno do siebie i puscily zaczepy potem przesunolem boczek w góre i udalo sie
|
|