Zobacz temat - [220sdi]miska olejowa-wymiana uszczelki-dokrecanie-kolejnosc

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [220sdi]miska olejowa-wymiana uszczelki-dokrecanie-kolejnosc

wesyl - Czw Sie 16, 2007 13:28
Temat postu: [220sdi]miska olejowa-wymiana uszczelki-dokrecanie-kolejnosc
Witam mam przed soba wymiane uszczelki przy misce olejowej czy jest jakis manual albo cos takiego? chodzi mi glownie o to jaka jest kolejnosc srub i z jakim dociskiem je dokrecic.
piter34 - Czw Sie 16, 2007 13:49

wesyl, popraw temat wątku na zgodny z zasadami kącika!
W ogóle nie wiadomo o jakim aucie piszesz...

sTERYD - Czw Sie 16, 2007 19:40

manual jest oczywiście w RAVE
kolejność jak każdą uszczelkę: po przekątnej od środka do zewnątrz, a moment bodajże 10Nm

xROnx - Czw Sie 16, 2007 22:16

a ja mam takie pytanko zwiazane wlasnie z miska olejowa... czy pod sruba(korkiem)gdzie sie spuszcza olej jest jakas uszczelka? bo mi wlasnie cieknie z pod tej sruby.myslalem ze jest za slabo dokrecona ale gdy chcialem ja dokrecic to ani dgrnie....
Brt - Czw Sie 16, 2007 22:21

Jest taka aluminiowa. możesz dokupić, np miedzianą nową i jak dokręcisz to będzie ok. bo te uszczelki się sprasowują przy dokręcaniu, więc po kilku razach nie ma już co sięsprasowywać ;) obejrzyj jeszczec czy nie ma zadziorów itp. na wszelki wypadek ;)
xROnx - Czw Sie 16, 2007 22:29

a to mi wymienia w punkcie wymiany oleju?czy oni nie maja takich wynalazkow?
Brt - Czw Sie 16, 2007 22:47

"powinni" mieć ;)
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 23:45

zmierz korek, i znajdź jakikolwiek sklep z artykułami hydraulicznymi (ale z hydrauliką siłową, a nie wodną ;)) tam sobie dokupisz tych uszczelek ile będziesz chciał z aluminium lub z miedzi (polecam te drugie) za dziesiąt groszy sztuka :)
PTE - Pią Sie 17, 2007 07:57

sTERYD napisał/a:
zmierz korek, i znajdź jakikolwiek sklep z artykułami hydraulicznymi (ale z hydrauliką siłową, a nie wodną ;)) tam sobie dokupisz tych uszczelek ile będziesz chciał z aluminium lub z miedzi (polecam te drugie) za dziesiąt groszy sztuka :)

A w ostateczności silikon wysokotemperaturowy. :mrgreen: