Zobacz temat - [R214 Silverstone] tylna szyba spryskiwacz

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Silverstone] tylna szyba spryskiwacz

DeeBo - Pią Sie 24, 2007 08:31
Temat postu: [R214 Silverstone] tylna szyba spryskiwacz
Wiem widzi9ałem juz posty tego typu ... ale u mnie problem być może jest nietypowy otóz nie spryskuje mi spryskiwacz tylnej szyby ... sprawdziłem przewody .. i są ok do tylnego silniczka ..Teraz moje pytanie tyczy sie :Czy może być coś zapchane w tylnim silniczku lub uszkodzone bo jak właczam spryskiwacz z kabiny to słysze jakiś silniczek ale nie działa. . .. . .. . . . . Helpik
giewu - Pią Sie 24, 2007 08:34

sprawdź sobie przewód, którym płynie płyn ... jest on z lewej strony klapy bagażnika w osłonie gumowej ... bardzo lubi się ułamać ;)
Brt - Pią Sie 24, 2007 08:49

Poczytaj TEN ARTYKUŁ a także inne artykuły i Techniczny FAQ a powinienes się sporo dowiedzieć o swoim aucie ;)
DeeBo - Pią Sie 24, 2007 08:50

Wiem ... ja już go sprawdzałem pierwsze co to brałem to pod uwagę . . .. ale to jednak nie jest przewód do samego spryskiwacza (tego urządzonka) płyn dochodzi dalej .. to juz nie wiem ... Swoją drogą ciekawe czy jest to rozbieralne
Brt - Pią Sie 24, 2007 08:53

To możesz mieć zapchaną dyszę spryskiwacza. Ona przechodzi przez oś silniczka tylnej wycieraczki. Musisz zdjąć wewnętrzną osłonę tylnej klapy i sprawdzić, czy płyn dochodzi do samego silniczka. Jeśli tak, to spróbować przeczyścić dysze.
DeeBo - Pią Sie 24, 2007 08:57

Dziękiii !! bede miał teraz czas to pobawię się przy samym już silniczku