Zobacz temat - [R200] 1.4l 1999r. dizzi

Forum Klubu ROVERki.pl

Powitania - [R200] 1.4l 1999r. dizzi

dizzi - Pią Sie 24, 2007 16:16
Temat postu: [R200] 1.4l 1999r. dizzi
Witam serdecznie .
chcialem sie pochwalic autkiem i mam nadzieje ze wasz klub bedzie równie
interesujacy jak moj poprzedni

a więc

moje modyfikacje
na chwile obecną autko poddałem generalnym zmianom technicznym . wymieniłem wszystko co sie dało w silniku na nowe części więc technicznie jest igiełka :D

trochę mnie to zdrowia kosztowało bo wszystko robie sam :D

a teraz autko wyglada tak

teraz borykam się z strasznie wkurzającym problemem :sad:
a mianowicie alarm sam mi sie włącza ... sam nie wiem dlaczego .
najdziwniejsze ze włącza sie nie regularnie czasem po 1h czasem
po 10 min ... nie ma reguły ... jesli możecie mi pomóc to słucham.

piter34 - Pią Sie 24, 2007 16:20

Cytat:
teraz borykam się z strasznie wkurzającym problemem :sad: a mianowicie alarm sam mi sie włącza ... sam nie wiem dlaczego . najdziwniejsze ze włącza sie nie regularnie czasem po 1h czasem po 10 min ... nie ma reguły ... jesli możecie mi pomóc to słucham ...

Sprawdź wszystkie czujniki otwarcia drzwi/maski/klapy tylnej. Być może któryś traci styk i wtedy alarm myśli, że jest włam. :razz:

dizzi - Pią Sie 24, 2007 16:34

no dobra a wiesz jak wyglądają te czujniki ? gdzie są umieszczone? masz jakąś fotke?
piter34 - Pią Sie 24, 2007 16:47

dizzi napisał/a:
no dobra a wiesz jak wyglądają te czujniki ? gdzie są umieszczone? masz jakąś fotke?

Są na słupkach drzwiowych. Każde drzwi mają 1 czujnik. Ten od maski jest przy ścianie grodziowej (taki wciskany z "gumką") pod maską oczywiście. Ten tylny jest chyba w zamku klapy tylnej.

MaReK - Pią Sie 24, 2007 17:56

Z ktorej czesci Wawy jestes? Czasami widuje podobnego szerszenia ale nie widzialem jeszcze na takich felach.

Pozdrawiam,

[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 6:57 pm ]
Wpadnij na bemowski spot o 20:00 przy da grasso w niedziele to sie znajdzie wszystkie czujniki ;D

Viniu - Pią Sie 24, 2007 20:40

Witam.
Dizzy czy Twoim poprzednim klubem nie była czasem mazdaspeed.pl?? Jeśli tak, to jesteś tu trzecim po Białym (323F V6 -> r600) i mnie (323BG -> r200) byłym użytkownikiem Maździorki, a teraz Roverka. Tak czy siak pozdrawiam i do minięcia na drodze :)

EDIT:

Pozwoliłem sobie na małe dochodzenie... Dizzi witaj w nowym klubie :) Jeśli mody Twojego R200 będą podobne do tych w Twojej poprzednie 323 BG, to... Panie i Panowie.. czapki z głów :)

Pozdrawiam

Brt - Pią Sie 24, 2007 21:14

dizzi, Jeśli chodzi o samozałaczający alarm, to przede wszystkim sprawdź wiązkę tylnej klapy (ta po prawej stronie) ;) Całkiem prawdopodobne, że masz tam poprzeciierane kabelki, a jeden z nich (różowy) odpowiada za światło w bagażniku i jednocześnie sygnał do centralki alarmu.

PS. Czy pzrymierzasz się do obniżenia autka?? ;)

Kozik - Sob Sie 25, 2007 00:14

Brt napisał/a:
dizzi, Jeśli chodzi o samozałaczający alarm, to przede wszystkim sprawdź wiązkę tylnej klapy (ta po prawej stronie)

Ja też tak miałem ale w końcu przestał całkowicie działac ten czujnik od klapy

dizzi - Sob Sie 25, 2007 01:28

No więc :mrgreen:

pierwsze co zrobiłem po zakupie roverka to zaczełem czytać dogłebnie to forum i wiem o większości problemów wiazących się z moim modelem więc temat klapy i kabli nie jest mi obcy :razz:

po drugie to faktycznie miałem mazde i nalezałem kiedyś mocno do mazdaspeed (samochod sie zmienił ale ludzie pozostali więc nie ma paniki :smile: ) teraz poszerzam moje horyzonty...

po trzecie widuje często klubowe roverki ... jak coś to jestem ze słonecznej Italii w warszawie :D a na spota z checią wpadne bo mam pare pytań do znawców :D

nie wiem czy obniżać auto jak juz to trzeba by było kupić amory i spręzyny i co roku wymieniac swożnie wahaczy więc nie wiem... nie stać mnie na razie

p.s. to nie pierwszy rover w mojej rodzince miałem juz r620 i 214 kanciak a teraz przyszła pora na R200 i jestem pozytywnie zaskoczony tym modelem

a z alarmem powalcze jak wytrzeźwieje... :D pozdro

kolin - Sob Sie 25, 2007 09:39

Co to za kółka?? bo bardzo ładne
dizzi - Sob Sie 25, 2007 10:03

ICON 5 17"

uhu - Wto Sie 28, 2007 18:37

Viniu napisał/a:
Witam.
Dizzy czy Twoim poprzednim klubem nie była czasem mazdaspeed.pl?? Jeśli tak, to jesteś tu trzecim po Białym (323F V6 -> r600) i mnie (323BG -> r200) byłym użytkownikiem Maździorki, a teraz Roverka. Tak czy siak pozdrawiam i do minięcia na drodze :)

Też tam zaglądałem chociaż raczej niewiele pisałem :P
Przesiadka z 626 na Roverka :mrgreen:

dizzi - Czw Sie 30, 2007 11:52

no fajnie fajnie :D :mrgreen: :lol:
Marian_K - Czw Sie 30, 2007 13:56

dizzi napisał/a:
mam nadzieje ze wasz klub bedzie równie
interesujacy jak moj poprzedni
A my mamy nadzieję, że zarówno Klub jak i Roverek przypadnie Ci do gustu.

Pozdrawiam!

dizzi - Czw Sie 30, 2007 14:38

No roverek jest całkiem spoko tylko strasznie dziwnie sprzęgło chodzi w porównaniu z mazdą. w mazdzie było płynnie a tu jakoś szarpie dziwnie... na zlocie u innego klubowicza sprawdzałem i jest tak samo... chyba trzeba sie przyzwyczaić