Zobacz temat - [R620] Demontaż poduszki pasażera

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Demontaż poduszki pasażera

bear007 - Wto Sie 28, 2007 19:30
Temat postu: [R620] Demontaż poduszki pasażera
cześć chłopacy :wink:
podepnę się ze swoim pytankiem-jak zdemontować Air Bag pasażera? i gdzie jest jego sensor?

z niecierpliwością czekam na zainteresowanie tematem :razz:

giewu - Wto Sie 28, 2007 19:51

bear007 napisał/a:
cześć chłopacy :wink:
podepnę się ze swoim pytankiem-jak zdemontować Air Bag pasażera? i gdzie jest jego sensor?

z niecierpliwością czekam na zainteresowanie tematem :razz:

a ten temat to kolega przeczytał :twisted: ?

bear007 - Sro Sie 29, 2007 00:13

yyy nie widzę w tym co napisałeś niczego wspólnego poza słowem "poduszka"-chodzi mi o poduchę pasażera i umiejscowienie sensora.. :twisted:
Dodam, że RAVE mi nie hula :/
dziękuję...

giewu - Sro Sie 29, 2007 07:12

bear007 napisał/a:
yyy nie widzę w tym co napisałeś niczego wspólnego poza słowem "poduszka"...
tak to jest jak się ma chwilowego pypcia na oku :oops: i gdy czyta się nie to co napisano, a to co się chce przeczytać ;)
... sorki za zmyłkę :lol:

KOSSA - Sro Sie 29, 2007 10:37

bear007 napisał/a:

Zmień date na kompie na 2003 rok.
U mnie po takim zabiegu RAVE działa.
Pozdrawiam

Mam też prośbę do WSZYSTKICH jeśli mogą to nich wrzucą jakieś zdjęcia np. z demontarzu kierownicy, Air bag-a itp, zawsze będzie ciekawiej na forum.

sTERYD - Sro Sie 29, 2007 10:44

bear007 napisał/a:
Dodam, że RAVE mi nie hula

to starsze czy to nowsze :?:
w nowszym trzeba przestawić datę tak jak napisał KOSSA, a starsze nie ma prawa nie działać :wink: (chociaż ktoś tam kiedyś mówił że mu się kłociło z acrobatem 7)
może niedociągnąłeś :???:
Cytat:
Mam też prośbę do WSZYSTKICH jeśli mogą to nich wrzucą jakieś zdjęcia np. z demontarzu kierownicy, Air bag-a itp, zawsze będzie ciekawiej na forum.

o tym był artykuł na stronie ;)

piter34 - Sro Sie 29, 2007 11:56

bear007 napisał/a:

Zrób tak, aby działał. To nie jest trudne. Opisz problem, a na pewno pomożemy.

bear007 - Sro Sie 29, 2007 15:47

kłóci mi sie z acrobatem. Rave zdenerwował mnie i usunąłem :lol: muszę jeszcze raz ściągnąć..za chwile jadę demontować poduchę-nie wiem jak ale zrobię to bo nie mogę dłużej czekać..postaram się pstrykać zdjęcia..
głównie chodzi mi o położenie sensora, bo air baga ściągnąć nie problem chyba :razz:

piter34 - Sro Sie 29, 2007 15:48

bear007 napisał/a:
kłóci mi sie z acrobatem.

wystarczy, że uruchomisz RAVE plikiem Tdata.exe, a w pamięci nie będzie wisiał żadne proces acrobat.exe z innej wersji Acrobata niż ta, która jest w RAVE.

sTERYD - Sro Sie 29, 2007 15:56

albo poprostu wyrzuć acrobata z autostartu ;)
on jest tam tylko od zamulania :razz:

bear007 - Sro Sie 29, 2007 20:11

Udało się zdemontować bez większych problemów :razz: . Postaram się przelać swoją wiedzę:
Instrukcja demontażu air bag-a pasażera w R600
1. Odpinam aku, dla pewności na ok 30min przed eksperymentem,
2. zaczynamy od ściągnięcia schowka pasażera (wykręć dwie śrubki, pod śrubokręt "krzyżak", od dołu schowka),
3. Odepnij wtyczkę zasilania poduszki, nr 1
4. Następnie 4 nakrętki podajże M5 klucz 10, nr 2
5. Żeby wyciągnąć całość, trzeba wypiąć bladożółty przewód zasilania z plastykowej klamry nr 3 (rozpina się)
6. Wyciągamy ustrojstwo do góry, łapiąc za pokrywkę i ot cała filozofia :lol:

Instrukcja demontażu układu sterowania poduszkami/ sensora
1. Odwiń wykładzinę (2 kołki) na końcu tunelu, koło pedału gazu i symetrycznie od pasażera
2 Mamy 4 torx-y 2.7 do odkręcenia (dwa z jednej i dwa z drugiej strony) nr 1
3. Ponadto trzeba wypiąć żółtą wtyczkę od strony pedału gazu ( w anglikach od strony pasażera)
4. Po odkręceniu śrub najlepiej wyciąga się w stronę pasażera (w anglikach w stronę kierowcy, ale UWAGA-wykręć najpierw plastykową stopkę pod nogę, 2x śruba 10)

KONIEC :mrgreen: