|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - R25 2.0 iDT 2000r - lampy przednie oznaczenia wersji EU i UK
lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 11:07 Temat postu: R25 2.0 iDT 2000r - lampy przednie oznaczenia wersji EU i UK Witam!
Po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć przedni reflektor. Nie chcąc się znów naciąć
proszę o pomoc w rozszyfrowaniu symboli które są na lampach.
Obecnie mam:
reflektor lew: -> ->(dwie strzałki w prawo tj wersja Angieslka?)
reflektor prawy: -> <- (jedna w prawo druga w lewo(rozumiem że to wersja EU)
na Lampach mam coś jeszcze 04 HCR PL 20 02A 9038
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 12:11 pm ]
zbytnio się pośpieszyłem znalazłem na stronie roverki.pl opis symboli lamp. Ale tak czy siak będę wdzieczny za wskazówki
piter34 - Pią Sie 31, 2007 11:12
Najlepiej będzie jak się wypowiedzą inni właściciele R25 (albo 45 i 75)
lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 12:03
mam nadzieje
Wpadłem na pomysł żeby zadzwonić do Valeo tj producenta lamp, jak zadałem pytanie jak powinny być strzałki to facetowi opadła kopara
morris - Pią Sie 31, 2007 12:38
Prawy -strzałka w prawo
Lewy - strzałka w lewo
Tak jest u mnie
lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 12:48
morris napisał/a: | Prawy -strzałka w prawo
Lewy - strzałka w lewo
Tak jest u mnie |
hmmm dzięki za podpowiedz.
rozumiem ze patrząc z naprzeciwka podajesz mi kierunki które widnieją na relfektorach
morris - Pią Sie 31, 2007 13:03
pykalodaniel napisał/a: | rozumiem ze patrząc z naprzeciwka podajesz mi kierunki które widnieją na relfektorach |
To jaśniej: prawy - strzałka w kierunku pobocza, lewy - w kierunku osi jezdni. Zrozumiałem, że chodzi o strzałeczki wygrawerowane wewnątrz klosza, pod cyframi, napisem Rover itd. Jeśli chodzi o inne to mi rozjaśnij, zaraz spradzę.
lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 13:24
morris napisał/a: | pykalodaniel napisał/a: | rozumiem ze patrząc z naprzeciwka podajesz mi kierunki które widnieją na relfektorach |
To jaśniej: prawy - strzałka w kierunku pobocza, lewy - w kierunku osi jezdni. Zrozumiałem, że chodzi o strzałeczki wygrawerowane wewnątrz klosza, pod cyframi, napisem Rover itd. Jeśli chodzi o inne to mi rozjaśnij, zaraz spradzę. |
Czyli patrzyłeś jak ja Dobrze byłby jakbyś dałbyś numer do siebie zadzwoniłbym do Ciebie, jeśli to możliwe
morris - Pią Sie 31, 2007 13:36
sprawdź PW
|
|