Zobacz temat - R25 2.0 iDT 2000r - lampy przednie oznaczenia wersji EU i UK

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - R25 2.0 iDT 2000r - lampy przednie oznaczenia wersji EU i UK

lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 11:07
Temat postu: R25 2.0 iDT 2000r - lampy przednie oznaczenia wersji EU i UK
Witam!

Po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć przedni reflektor. Nie chcąc się znów naciąć
proszę o pomoc w rozszyfrowaniu symboli które są na lampach.

Obecnie mam:
reflektor lew: -> ->(dwie strzałki w prawo tj wersja Angieslka?)
reflektor prawy: -> <- (jedna w prawo druga w lewo(rozumiem że to wersja EU)

na Lampach mam coś jeszcze 04 HCR PL 20 02A 9038

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 12:11 pm ]
zbytnio się pośpieszyłem znalazłem na stronie roverki.pl opis symboli lamp. Ale tak czy siak będę wdzieczny za wskazówki

piter34 - Pią Sie 31, 2007 11:12

Najlepiej będzie jak się wypowiedzą inni właściciele R25 (albo 45 i 75)
lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 12:03

mam nadzieje ;-)

Wpadłem na pomysł żeby zadzwonić do Valeo tj producenta lamp, jak zadałem pytanie jak powinny być strzałki to facetowi opadła kopara ;-)

morris - Pią Sie 31, 2007 12:38

Prawy -strzałka w prawo
Lewy - strzałka w lewo
Tak jest u mnie

lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 12:48

morris napisał/a:
Prawy -strzałka w prawo
Lewy - strzałka w lewo
Tak jest u mnie

hmmm dzięki za podpowiedz.

rozumiem ze patrząc z naprzeciwka podajesz mi kierunki które widnieją na relfektorach

morris - Pią Sie 31, 2007 13:03

pykalodaniel napisał/a:
rozumiem ze patrząc z naprzeciwka podajesz mi kierunki które widnieją na relfektorach

To jaśniej: prawy - strzałka w kierunku pobocza, lewy - w kierunku osi jezdni. Zrozumiałem, że chodzi o strzałeczki wygrawerowane wewnątrz klosza, pod cyframi, napisem Rover itd. Jeśli chodzi o inne to mi rozjaśnij, zaraz spradzę.

lineumaciel - Pią Sie 31, 2007 13:24

morris napisał/a:
pykalodaniel napisał/a:

To jaśniej: prawy - strzałka w kierunku pobocza, lewy - w kierunku osi jezdni. Zrozumiałem, że chodzi o strzałeczki wygrawerowane wewnątrz klosza, pod cyframi, napisem Rover itd. Jeśli chodzi o inne to mi rozjaśnij, zaraz spradzę.

Czyli patrzyłeś jak ja ;-) Dobrze byłby jakbyś dałbyś numer do siebie zadzwoniłbym do Ciebie, jeśli to możliwe

morris - Pią Sie 31, 2007 13:36

sprawdź PW :smile: