|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Nierównomierne zużycie klocków hamulcowych
adas25 - Czw Wrz 06, 2007 11:09 Temat postu: [R420] Nierównomierne zużycie klocków hamulcowych witam wszystkich sympatykow roverkow.jestem swiezo po wymianie klockow w moim roverku.mam jednak jedno pytanko.zauwazyłem ze klocki z prawej strony9ok 3mm) sa dwukrotnie bardziej zuzyte niz te z lewej(ok 13mm) autko kupiłem ponad miesiac temu i zwróciłem uwage tylko na klocki z prawej strony gdyz nie myslałem ze z drugiej str beda az tak zuzyte dopoki sie nie zdziwiłem słyszac te blaszki sygnalizujace .nie sadze aby poprzedni własciciel wymienił tylko jedna pare klockow wiec co mogło spowodowac az tak nierównomierne zuzycie?
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone
Chester - Czw Wrz 06, 2007 11:14
a pewien jestes ze poprzedni wlasciciel wymienial komplet?? dlatego jak kupisz auto to sprawdzasz dokladnie co w jakim jest stanie jednym slowem robisz mu generalny przeglad....
a tak na marginesie to klocki sa tej samej firmy z obydwu stron???
adas25 - Czw Wrz 06, 2007 11:17
byłem pewien w sumie ze zawsze wymienia sie komplet wydawało mi sie to "normalne".
klocki były tej samej firmy.
giewu - Czw Wrz 06, 2007 13:01 Temat postu: Re: [r 420 2.0 sdi 98r]nierównomierne zuzycie klocow hamulco
adas25 napisał/a: | ...
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone | jeżeli tłoczki nie są zapieczone, zaciski odpowiednio "pływają" .... to pozostaje chyba rzeczywiście debilna wymiana dokonana przez poprzednika .. chciał pewnie zaoszczędzić i znalazł gdzieś sobie klocki na jedną tylko stronę
|
|