Zobacz temat - [R420] Nierównomierne zużycie klocków hamulcowych

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Nierównomierne zużycie klocków hamulcowych

adas25 - Czw Wrz 06, 2007 11:09
Temat postu: [R420] Nierównomierne zużycie klocków hamulcowych
witam wszystkich sympatykow roverkow.jestem swiezo po wymianie klockow w moim roverku.mam jednak jedno pytanko.zauwazyłem ze klocki z prawej strony9ok 3mm) sa dwukrotnie bardziej zuzyte niz te z lewej(ok 13mm) :neutral: autko kupiłem ponad miesiac temu i zwróciłem uwage tylko na klocki z prawej strony gdyz nie myslałem ze z drugiej str beda az tak zuzyte dopoki sie nie zdziwiłem słyszac te blaszki sygnalizujace :/ .nie sadze aby poprzedni własciciel wymienił tylko jedna pare klockow wiec co mogło spowodowac az tak nierównomierne zuzycie?
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone

Chester - Czw Wrz 06, 2007 11:14

a pewien jestes ze poprzedni wlasciciel wymienial komplet?? dlatego jak kupisz auto to sprawdzasz dokladnie co w jakim jest stanie jednym slowem robisz mu generalny przeglad....

a tak na marginesie to klocki sa tej samej firmy z obydwu stron???

adas25 - Czw Wrz 06, 2007 11:17

byłem pewien w sumie ze zawsze wymienia sie komplet :/ wydawało mi sie to "normalne".
klocki były tej samej firmy.

giewu - Czw Wrz 06, 2007 13:01
Temat postu: Re: [r 420 2.0 sdi 98r]nierównomierne zuzycie klocow hamulco
adas25 napisał/a:
...
zaznacze ze koła obracaja sie luzno, nie słychac zadnych otarc a tłoczki nie sa zapieczone
jeżeli tłoczki nie są zapieczone, zaciski odpowiednio "pływają" .... to pozostaje chyba rzeczywiście debilna wymiana dokonana przez poprzednika .. chciał pewnie zaoszczędzić i znalazł gdzieś sobie klocki na jedną tylko stronę :/