|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] wyłaczanie sie wspomagania kierownicy
dziku20 - Czw Wrz 20, 2007 22:20 Temat postu: [MGF] wyłaczanie sie wspomagania kierownicy gdy przejade pol lub kilometr zapala mi sie kontrolka wspomagania kierownicy i wylacza sie wspomaganie. gdy odlacze akumulator lampka gasnie ale po przejechaniu kilometra to ie powtarza. co to moze byc ? komp?
sTERYD: poprawiłem temat, żeby mi to było ostani raz
Paul - Czw Wrz 20, 2007 22:23
A paska nie masz luźnego? Płynu jest dość?
Brt - Czw Wrz 20, 2007 22:32
dziku20 napisał/a: | gdy przejade pol lub kilometr zapala mi sie kontrolka wspomagania kierownicy i wylacza sie wspomaganie |
łał pierwsze słyszę o takim cudzie w Roverku (mam na mysli kontrolkę) Hmm skoro się wyłacza to chyba jakieś elektryczne to wspomaganie jest. Qrcze czy ktoświe coś na ten temat . Możesz poszukać w RAVE (link w technicznym FAq na stronie klubowej), Może tam cos znajdziesz (po angielsku) na ten temat
sTERYD - Czw Wrz 20, 2007 22:35
może to jest jakieś coś typu przełącznik "city", że się wyłącza wspomaganie na trasie, a w mieście się włącza, i może coś z tym jest nie tak
dziku20 - Czw Wrz 20, 2007 22:45
ta lampka jest czrwona i wspomaganie znika
jezeli nie odlacze akumulatora to sie nie bedzie wspomagania i lampka sie pali,
po odlaczeniu akumulatora gasnie i jest wspomaganie na krotki czs
moze to bledy w kompie
sTERYD - Czw Wrz 20, 2007 22:47
dziwne rzeczy prawisz zaiste
PHJOWI - Pią Wrz 21, 2007 07:06
mgf ma elektroniczne sterowanie wspomaganiem tzw. EPAS , najlepiej go podłączyć pod testbook i sprawdzić bo inaczej brak możliwości sprawdzenia
Adolf - Pią Wrz 21, 2007 08:04
PHJOWI napisał/a: | mgf ma elektroniczne sterowanie wspomaganiem tzw. EPAS , najlepiej go podłączyć pod testbook i sprawdzić bo inaczej brak możliwości sprawdzenia |
dokładnie.. nie ma żadnych pasków etc
prawdopodobnie pada Ci sterownik wspomagania
|
|