|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214Si 98'] Problem z odkodowaniem immobilizera
TomaszFa - Sro Paź 03, 2007 12:03 Temat postu: [R214Si 98'] Problem z odkodowaniem immobilizera Witam, postanowiłem dorobić drugi kluczyk do samochodu, bo dotychczas posiadałem tylko jeden z pilotem.
Postanowiłem spróbować uruchomić samochód nowym kluczem, po rozkodowaniu immobilizera.
Postępowałem zgodnie z instrukcją ze strony klubowej:
- przytrzymałem kluczyk około 5 sekund w pozycji otwartej (w lewo),
- przekręcając w lewo oraz powracając do pozycji środkowej wprowadziłem kod,
- na koniec przekręciłem w pozycje otwórz (w prawo)
Wtedy kontrolka immo zgasła, aleale po otwarciu drzwi niestety zaświeciła sie na stałe a po przekręceniu kluczyka w stacyjce usłyszałem sygnał ostrzegawczy.
Gdzie popełniłem błąd?
Kluczyk nie wracał sam musiałem go przekręcać w obie strony, jakie długie przerwy trzeba wykonywać pomiędzy kolejnymi cyframi kodu? Pozdrawiam Tomasz.
giewu - Sro Paź 03, 2007 13:46 Temat postu: Re: [R214Si 98'] Problem z odkodowaniem immobilizera
TomaszFa napisał/a: | ...Gdzie popełniłem błąd? .... | od razu w pierwszym punkcie ... kluczyk najpierw w pozycję ZAMYKANIA tutaj masz dokładny opis i kolejne czynności
TomaszFa - Sro Paź 03, 2007 18:03
W lewo czyli zamknięcie - przepraszam za błąd w opisie. To znaczy że błąd był gdzieś dalej.
giewu - Sro Paź 03, 2007 19:34
TomaszFa napisał/a: | W lewo czyli zamknięcie - przepraszam za błąd w opisie. To znaczy że błąd był gdzieś dalej. |
TomaszFa napisał/a: | ...
- przekręcając w lewo oraz powracając do pozycji środkowej wprowadziłem kod,
... | a kolejną cyfrę kodu przekręcałeś w prawo ? następną w lewo ? i znów w prawo ?
przeczytaj raz jeszcze, dokładnie instrukcję, a sam znajdziesz błąd
|
|