Zobacz temat - [R620] Miarka oleju. a raczej jej brak...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Miarka oleju. a raczej jej brak...

pierzu - Czw Paź 11, 2007 23:43
Temat postu: [R620] Miarka oleju. a raczej jej brak...
Witam.

Od niedawna jestem zadowolonym kierowcą Rovera 620. Przebieg 315k km, ale wszystko w porządku oprucz...

silniczek bierze niestety olej i co jakiś czas trzeba mu wlać pół litra. Niestety "zginął" mi bagnet (miarka oleju) i dolewam tak na wyczucie. Dzwoniłem już w kilka miejsc czy takowego nie mają i niestety nigdzie nikt nic nie ma. Raz trafił mi się sklep z dobrym zaopatrzeniowcem i "mieliby", ale jak przyszedłem z pieniążkami na zaliczkę (policzyli 130 zł :shock: ) to już był inny sprzedawca i powiedział "nie ma szans".

Tak więc może ktoś z forumowiczów miałby takowy bagnecik zupełnie niepotrzebny, lub może ktoś miałby wymiaryy tego cholernego dróta to może zacząłbym poszukiwania u Hondy.Silnik jest rzekomo Hondy (z03) to może cośby tam spasowało

Bardzo proszę o pomoc.

Każda podpowiedź jest na wagę złota

marthinez - Pią Paź 12, 2007 07:04

Bierz od Hondy pasuje z silnika 2.0 (F20A3). Podejrzewam, że od 1.8 i 2.3 też podejdzie. :wink:
thef - Pią Paź 12, 2007 10:07

Zapytaj w TOMATEAM ( www.tomateam.pl ). Do SDi i Ti mają na pewno (cena ok 40-50 zł za oryginał). Najlepiej zadzwoń lub skontaktuj się z Tomim przez gg.