Zobacz temat - Nowy forumowicz

Forum Klubu ROVERki.pl

Powitania - Nowy forumowicz

Thomski - Wto Paź 16, 2007 14:27
Temat postu: Nowy forumowicz
Witam wszystkich forumowiczów - fanów marki MG i Rover !!! Parę dni temu stałem się posiadaczem MGB GT V8 z 1974 roku i szukam innych posiadaczy MGB GT lub Roadster, szczególnie tych z V8 pod maską.
thef - Wto Paź 16, 2007 14:32

Witamy serdecznie :D . No piękny zakup, mmm, ale Ci zazdroszczę. Widziałem w wakacje takie piękne czerwone cabrio, przemykające przez rynek mojego miasta, a w nim parę starszych holendrów, co za widok... Mam nadzieję, że uraczysz nas jakimiś zdjęciami Twojego cacka..
Marian_K - Wto Paź 16, 2007 14:35

Witamy, witamy!

Thomski napisał/a:
Parę dni temu stałem się posiadaczem MGB GT V8 z 1974 roku
:shock: :shock: :shock: ... foteczki poproszę .... :grin:

Pozdrawiam!

emes - Wto Paź 16, 2007 14:35

Witamy na forum :-) Wrzuć zdjęcia swojego samochodu, chętnie pooglądamy :-)
maciej - Wto Paź 16, 2007 14:39

Witamy!
Thomski napisał/a:
Parę dni temu stałem się posiadaczem MGB GT V8 z 1974 roku

Wow! To nastepna weekendowa wycieczka Roverkowa do Bydgoszczy, co? ;)
Thomski napisał/a:
szukam innych posiadaczy MGB GT lub Roadster, szczególnie tych z V8 pod maską.

Takich niestety nie jest w Polsce zbyt wielu. :(

Thomski - Wto Paź 16, 2007 14:47
Temat postu: zdjęcie MGB GT V8
w załączniku podsyłam zdjęcie zgodnie z prośbą i pozdrawiam. Tomasz

[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 15:50 ]
Macieju, serdecznie zapraszam !! !

thef - Wto Paź 16, 2007 14:53

O! Mamo!
Kruchy - Wto Paź 16, 2007 14:54

maciej napisał/a:
Wow! To nastepna weekendowa wycieczka Roverkowa do Bydgoszczy, co?

Pierwsze co pomyslalem jak przeczytalem posta :twisted:
Ładne cacko, a raczej cacuszko :)

Thomski - Wto Paź 16, 2007 15:01

jeszcze zdjęcia silnika i wnętrza... jeżeli tylko pogoda dopisze to serdecznie zapraszam do Bydgoszczy w ten weekend
zouza - Wto Paź 16, 2007 15:04

Mrrr przecudny. Chyba 1 raz mogę powiedzieć, że coś jest ładniejsze od mojego maleństwa ale ciiiii...
Kurcze kurcze też takiego kce :mrgreen:

Marian_K - Wto Paź 16, 2007 15:08

O rany!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Chyba wstydziłbym się stanąć obok Ciebie na parkingu...
Po prostu PIĘKNY!!!!!

[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 16:08 ]
Gdzie takie sprzedają?

maciej - Wto Paź 16, 2007 15:18

Thomski napisał/a:

Dziękuję! :)
Myślę, że na taką wycieczkę pisałoby się sporo osób z Wawy i innych lokalizacji roverkowych. :)
Ja w najbliższym czasie jestem trochę ograniczony przez pracę (dużo czasu spędzam w Belgii), ale wycieczki Roverkowe po Polsce są zwykle dość spontaniczne, więc może się uda. :)

Thomski - Wto Paź 16, 2007 15:23

maciej napisał/a:
Thomski napisał/a:

Dziękuję! :)
Myślę, że na taką wycieczkę pisałoby się sporo osób z Wawy i innych lokalizacji roverkowych. :)
Ja w najbliższym czasie jestem trochę ograniczony przez pracę (dużo czasu spędzam w Belgii), ale wycieczki Roverkowe po Polsce są zwykle dość spontaniczne, więc może się uda. :)

daj/dajcie znać kiedy.... jedyne co mnie ogranicza to pogoda... staram się nie jeździć w deszcz i oczywiście śnieg - chcę żeby mój samochód "żył" jak najdłużej

zouza - Wto Paź 16, 2007 15:28

Thomski napisał/a:
jedyne co mnie ogranicza to pogoda... staram się nie jeździć w deszcz i oczywiście śnieg - chcę żeby mój samochód "żył" jak najdłużej

To ja zadam przewrotne pytanie :twisted: Czym jeździsz na co dzień? (chorera jak to sie pisze wszystko mi poprawia :) )

maciej - Wto Paź 16, 2007 15:28

Thomski napisał/a:
szukam innych posiadaczy MGB GT lub Roadster, szczególnie tych z V8 pod maską.

Wydaje mi się, że podobnego (nie wiem jaki silnik) ma właściciel serwisu Rovera w Radzionkowie - przywiózł go na lawecie (nie żeby sam nie jeździł ;) ) na Zlot w Miedzianej Górze.

Thomski - Wto Paź 16, 2007 15:32

zouza napisał/a:
Thomski napisał/a:
jedyne co mnie ogranicza to pogoda... staram się nie jeździć w deszcz i oczywiście śnieg - chcę żeby mój samochód "żył" jak najdłużej

To ja zadam przewrotne pytanie :twisted: Czym jeździsz na co dzień? (chorera jak to sie pisze wszystko mi poprawia :) )
Zouzo, wstyd się przyznać - aktualnie Superb'em, ale nastepny będzie z pewnością brytyjczyk, może X-type ?

[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 16:44 ]
Marian_K napisał/a:
O rany!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Chyba wstydziłbym się stanąć obok Ciebie na parkingu...
Po prostu PIĘKNY!!!!!

[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 16:08 ]
Gdzie takie sprzedają?
Marian, jest parę sztuk w Niemczech no i wiecej niż parę sztuk w Wielkiej Brytanii. Niestety wersja V8 wyszła tylko z kierownicą z prawej strony i bardzo ciężko jest jakąś znaleźć - wyprodukowano tylko 2591 sztuk w latach 1974-1976, za to duży jest wybór wśród Roadsterów i GT 1.8.
giewu - Wto Paź 16, 2007 17:16

witaj Thomski na forum :mrgreen:
trzeba szczerze przyznać, że przecudne jest to Twoje cacko ...
ale nie umywa się (zouza :evil: ) do mojego ROVERka :twisted: ... kierownicę mam z normalnej strony :razz: , mam ładniejszy kolorek :razz: i duuużo młodszy rocznik :wink:
wróżę Ci spore zainteresowanie na tym forum i przyszłych spotach :mrgreen:

p.s. miałem Trabanta z 1966 r. i Taunusa z 1977 ;) ... wspaniałe hobby ;)

Thomski - Wto Paź 16, 2007 18:12

giewu napisał/a:
ale nie umywa się (zouza :evil: ) do mojego ROVERka :twisted: ... kierownicę mam z normalnej strony :razz: , mam ładniejszy kolorek :razz: i duuużo młodszy rocznik :wink:
wróżę Ci spore zainteresowanie na tym forum i przyszłych spotach :mrgreen:

p.s. miałem Trabanta z 1966 r. i Taunusa z 1977 ;) ... wspaniałe hobby ;)

Giewu - dzięki ! Przyznaje że nie ma dla "brytyjczyka" lepszego koloru niż british racing green, szczególnie fajnie wygląda w połączeniu z beżową skórzaną tapicerką !! ! A mój nie dość że pomarańczowy to jeszcze staruszek ;-)

zouza - Wto Paź 16, 2007 18:24

giewu napisał/a:

Oj no zagalopowałam się, ale i tak wszyscy wiedzą, że kocham moje maleństwo ślepo i bezgranicznie i nie zamieniłabym go nawet na takiego :mrgreen:
Swoją drogą to naprawdę baaardzo go kocham, bo on ma zimówki nówki (tak tak i felgi też nowe) a ja nie mam kurtki i kozaków :roll:

Marian_K - Sro Paź 17, 2007 09:22

Thomski napisał/a:
Marian, jest parę sztuk w Niemczech no i wiecej niż parę sztuk w Wielkiej Brytanii.
Właśnie przeglądam ogłoszenia sprzedaży.... :grin: .

Zachorowałem!
Zaczynam myśleć o sprzedaży R75 i zakupie jakiegoś pospolitego autka na co dzień i tego cudeńka. Jeszcze nie wiem co na to moja żonka..., no i garaż mam jeden .... :cry:

Brt - Sro Paź 17, 2007 09:32

Faaajny :shock: Mnie jednak nie kręci posiadanie takiego auta pozostałbym przy nowoczesnym ;) Ale takie chętnie pooglądam i popodziwiam, bo jest co :D gratulacje i witamy w klubie :)
Thomski - Sro Paź 17, 2007 09:33

Marian_K napisał/a:
Thomski napisał/a:
Marian, jest parę sztuk w Niemczech no i wiecej niż parę sztuk w Wielkiej Brytanii.
Właśnie przeglądam ogłoszenia sprzedaży.... :grin: .

Zachorowałem!
Zaczynam myśleć o sprzedaży R75 i zakupie jakiegoś pospolitego autka na co dzień i tego cudeńka. Jeszcze nie wiem co na to moja żonka..., no i garaż mam jeden .... :cry:

Myślę że to dobry pomysł, pokaż żonce na żywo a też złapie bakcyla. Moja żona pokochała ten samochód (fakt że planowałem ten zakup już od ponad dwóch lat), chociaż na początku była przeciwna. Pomimo wieku samochodu nie ma zadnego problemu z dostępnością części, sieci dealerskie w Wielkiej Brytanii działają bardzo prężnie i dostać do tego samochodu można praktycznie wszystko (również korzystając z internetu). O jakiej wersji myślisz GT czy Roadster ? Gdybyś potrzebował więcej informacji śmiało pytaj.

Marian_K - Sro Paź 17, 2007 11:32

Thomski napisał/a:
O jakiej wersji myślisz GT czy Roadster ?
Na razie to mi się w głowie kotłuje, i nie myślę trzeźwo :grin: . Muszę trochę ochłonąć, oswoić się z tą myślą i ... zobaczymy.

Ach - piękny!

Thomski - Pon Paź 22, 2007 20:39

Marian, decyzja podjęta ?? ? Żeby Cie przekonać że warto napiszę parę słów o osiągach: 0-100km w 7,7s, V-max 201km/h, 137KM przy 5000obr/min, max moment obr 193Nm przy 3000obr/min
Irek - Wto Paź 23, 2007 08:18
Temat postu: Re: Nowy forumowicz
Thomski napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczów - fanów marki MG i Rover !! ! Parę dni temu stałem się posiadaczem MGB GT V8 z 1974 roku i szukam innych posiadaczy MGB GT lub Roadster, szczególnie tych z V8 pod maską.

witaj,

no i szczere gratulacje + odrobina zazdrosci ;)
Tomi sie posika z emocji - zawsze marzyl o takim samochodzie jako kojarze ;)
Dla mnie w sferze nadal marzen jest jednak roadster 1.8, bo niestety nie wypuscili V8 w tym nadwoziu, jak kojarze. A szkoda :(

Piekny samochod - pozwolisz, ze odezwe sie, jak bede w okolicy. Chetnie zobaczylbym to cacko na zywo...

Co do modelu - o V8 w Polsce nie wiem.
Amatorow modelu informuje, ze w Piasecznie jest jeden do kupienia 1.8 gt z faldachem, jeszcze z kiera po prawej za nieduze pieniadze. Ale wymaga wkladu pracy...

Poza tym juz troche tego jezdzi, ale wszystko co znam to z 1.8.

Sam robiles przekladke czy taki juz zakupiles?

pozdrawiam
irek

Thomski - Wto Paź 23, 2007 09:05

Irek, oryginał - taki kupiłem (numer 1591). Rzeczywiście roadster nie był wyposażany w silnik 3,5 V8, a szkoda - też szukałem roadstera a trafiłem na ten i nie żałuję. Mój egzemplarz jest również wyposażony w miękki dach - fajny gadżet. Jak bedziesz w okolicy zapraszam. Pozdrawiam Tomasz

[ Dodano: Pon Lis 12, 2007 10:02 ]
Chciałem tylko poinformować że wrzuciłem krótki filmik na youtube z moim samochodem. Zapraszam do oceny ;)

http://www.youtube.com/watch?v=TMQSRGjtuqE