|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200 SDI, 2000r] centralny zamek
Michal982 - Pon Paź 22, 2007 18:19 Temat postu: [Rover 200 SDI, 2000r] centralny zamek Czy ktos wie co może byc przyczyną dziwnych odgłosów dobiegających z lewych drzwi podczas zamykania i otwierana auta. Dżwieki te przypominaja około 2 - 4 sekundowe dzwine pykanie czy przeskakiwanie jakiś elementów. Dodam tylko, że zaczeło się to od kiedy szybko i energicznie kilkakrotnie zamknąłem i otworzyłem samochód kluczykiem Narazie wszytko działa ale obawiam się że wkońcu będe musiał się za to zabrać. Ma ktoś jakieś pomysły.
Brt - Pon Paź 22, 2007 18:37
z takim trrrrrr to ja już 3ponad 3 lata jeżdżę
Chester - Pon Paź 22, 2007 19:02
Brt dokładnie takie trrrrrrrrrr ... u mnie to raz w przednich raz w tylnych czasem w zamku bagażnika slychac i nie przejmuje sie tym ..... zasada jak działa to nie ruszaj.....
Michal982 - Pon Paź 22, 2007 19:14
Dzieki panowie to dokładnie taki dźwiek: trrrrrrrrrr trrrrrrrr Pocieszyliście mnie troche bo mi to pierwszy raz się zdarzyło i myslałem że jakis wydatek się szykuje.
MaReK - Pon Paź 22, 2007 19:57
A ja mialem takie Trtttt i okazuje sie ze zebatka w silowniku sie przycina. Niestety za pozno sie za to zabralem i teraz mam klopot z dostaniem silownika. Moj zamek jest dokladany i nie ma go skad wziac
piter34 - Wto Paź 23, 2007 11:24
Michal982, lepiej sprawdź sobie przewody idące do tylnej klapy.
U mnie w poprzednim R200 powodem tyrkania siłownika była właśnie ta wiązka.
Zrób tam porządek, bo Ci się burdel w innym miejscu też może zrobić (np. alarm/immo).
Remigiusz - Sro Maj 07, 2008 14:26
Witam, ja ma ten sam problem ale umnie bylo tak ze jak kupilem autko to ten silinczek w tylnej klapie w cale nie chdozil i zawsze klucikiem otwieralem bagaznik
Az kiedys jak naprawialem zwiazke w tylenj klapie wyjalem ten siliniczek od zamka w klapie i podlaczylem prosto do 12V i od tej pory zaczol dzialac ale niestety robil te glsony wlasnie Trrrrr.. Raz dluzej raz krocej.
Jak mozna te zebatki naprawic. Do dzisiejszego dnia juz go chyba 4 razy rozkrecalem i wszystkie te zebatki smarowalem oraz olejem zapusczalem i dalej nic slychac ciagle to Trrrr. przy zamykania, a czasem w cale nie otworzy mi zamka w klapie albo za 2. razem dopiero.
Kupic nowy silniczek czy co zrobic zeby znow dziala jak trzeba, w sumie to Trrr mi mniej przeszkadza przynajmniej szylsze ze dziala Tylko bardziej mnie to denerwuje ze sie czasem nie otweira a jak podlacze do 12V do dzaial jak trzeba
Moze ktso ma dobra rade z was
thef - Sro Maj 07, 2008 15:24
Remi55 napisał/a: | Kupic nowy silniczek czy co zrobic zeby znow dziala jak trzeba, w sumie to Trrr mi mniej przeszkadza przynajmniej szylsze ze dziala Tylko bardziej mnie to denerwuje ze sie czasem nie otweira a jak podlacze do 12V do dzaial jak trzeba | No to z tego wynika, że gdzieś jest ciągle mały problem z kablami bądź masą
Remigiusz - Sro Maj 07, 2008 19:49
thef napisał/a: | Remi55 napisał/a: | Kupic nowy silniczek czy co zrobic zeby znow dziala jak trzeba, w sumie to Trrr mi mniej przeszkadza przynajmniej szylsze ze dziala Tylko bardziej mnie to denerwuje ze sie czasem nie otweira a jak podlacze do 12V do dzaial jak trzeba | No to z tego wynika, że gdzieś jest ciągle mały problem z kablami bądź masą |
Hmm.. chodź mierzyłem juz parę razy masę na kablach i wszystko jest ok. Chodz jeszcze jest dziwne to ze jak zamknę to się nie zamknie tylna klapa, i otworze np od nowa centralny i jeszcze raz zamknę to zaskoczy czasami. A czasem w cale nie.
Kable te kolo klapy juz naprawiałem wiec nie sadze ze tam jest pies pogrzebany. Dziwne jest tylko to ze jak sie da Impuls temu silniczkowi to potem znów działa super i po jakimś czasie znów przestaje.
barti101 - Czw Maj 08, 2008 08:46
Te trrr mnie też denerwuje, ale nie przyszło mi do głowy że to może być coś poważnego.
Brt - Czw Maj 08, 2008 08:48
ja mam "dziurkacz" (trrrrrr) od 3 lat i przynajmniej słyszę, że się auto zamyka podejrzewam, że po prostu siłownik jest do wymiany.
piter34 - Czw Maj 08, 2008 08:50
Brt napisał/a: | podejrzewam, że po prostu siłownik jest do wymiany. |
Ja też tak miałem i w końcu wymieniłem siłownik.
Wszystko było spowodowane przez uszkodzenie wiązki w tylnej klapie.
Remigiusz - Pią Maj 09, 2008 21:36
No chyba kupie jednak używany siłownik bo dziś znów przestało działać i sie juz nie otwiera zamek z tylu. Będę musiał go znów wykręcić i do 12V podłączyć i będzie działać
@ Brt fakt ja tez wole jak robi to Trrr z jednej strony bo przynajmniej wiadomo ze bagażnik jest closed Tylko z drugiej strony mnie to denerwuje bo mi przestaje działać Juz niech tak robi ale przez lata
@piter34
No wiązkę juz naprawiałem i nie sadze żeby znów była to przyczyna.
Chester - Sob Maj 10, 2008 06:38
heh Brt, ja też miałem ttrrrrr w 220 i jak mówisz wiedziałem że auto sie zamyka.... a od jakiegoś czasu się to uspokoiło i muszę patrzeć czy zamknąłem.... bo drugi to mi przynajmniej mrugnie
Remi55, jakbyś miał problem z kupnem siłownika tylnej klapy to daj znać bo mam używkę tylko nie sprawdzałem czy działa....
Remigiusz - Nie Maj 11, 2008 09:59
@ Chester dzieki Sprawdź czy działa bo w sumie miał bym blisko do ciebie
Ale zobaczę co z tym moim, spróbuje z generować go jeszcze raz.
piter34 - Pon Maj 12, 2008 12:35
Remi55 napisał/a: | No wiązkę juz naprawiałem i nie sadze żeby znów była to przyczyna. |
To było przyczyną tego, że siłownik zaczął stukać.
Naprawa wiązki nie spowoduje, że siłownik przestanie stukać.
|
|