Zobacz temat - [R75] Okablowanie- wymiana navigacji

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Okablowanie- wymiana navigacji

riki - Czw Lis 15, 2007 21:01
Temat postu: [R75] Okablowanie- wymiana navigacji
Witam
Mając zamontowaną w Roverku radionawigację (tzw. strzałkowa, mała nawigacja),- można zamontować nawigację z monitorem kolorowym, również oryginalną roverowską?
Co będzie potrzebne oprócz wymiany samego radia, na radio z monitorem? Jakie dodatkowe elementy i podzespoły będą potrzebne do jej uruchomienia?
Czy istniejąca instalacja jest taka sama? Czy należy ją wymienić (ale to chyba niemożliwe bez rozkręcania wszystkiego po drodze :roll: )
Dzięki z góry za wszystkie sugestie

jarema - Pią Lis 16, 2007 13:09

ja to bym z chęcią chciał nawet taką jak masz ty, bo na tamtą mnie nie stać.
argail - Pią Lis 16, 2007 13:12

Z tego co widzę, to się da ... ale po co ?
W żaden sposób nie będzie się ona umywać do AutoMapy czy też TomTom .....
Chyba że chodzi Ci tylko o efekt wizualny .

gipsy2 - Pią Lis 16, 2007 12:37

jak dla mnie sprawa nie opłacalna.

Ta strzałkowa - mimo że prosta - to nie głupia. Mam mapę pokrycia 51% Polski od kolegi PD i działa dobrze.

Przynajmniej masz ekran z navi przed nosem :) , a druga sprawa to z samego założenia masz lepsze radio CD (alpine) bo jeśli się nie mylę to te z navi kolorową miały bodajze Philipsa ... no ale chłopaki może dokładnie powiedzą.

Rowan - Pią Lis 16, 2007 15:42

gipsy2 napisał/a:
te z navi kolorową miały bodajze Philipsa
Oj wydaję mi się że nie, mogę się mylić ale to była chyba HARMAN KARDON. Ale napewno nie nie był to Philips.
ENU - Pią Lis 16, 2007 16:39

Tuner Philipsa jest w wersji nawigacji z TV
riki - Pią Lis 16, 2007 16:55

argail napisał/a:
Z tego co widzę, to się da

BordMonitor ma chyba inne wejścia niż radio alpine. Trudno chyba by było go zamontować do instalacji z radionawigacji?

argail - Pią Lis 16, 2007 17:14

Przy wymianie całości zestawu - zgodnie z rave - nie powinno być żadnego problemu - GPS wraz z anteną jest ten sam.
PHJOWI - Pią Lis 16, 2007 17:40

high line jest produkcji alpine , harmon był tylko dadatkiem i jest to wzmacniacz i skrzynia. Nie opłacalny zabieg . Musisz nową wiązkę założyć , dołożyć komputery : radia ,tv, nawigacyjny.
riki - Pią Lis 16, 2007 17:47

PHJOWI napisał/a:
Musisz nową wiązkę założyć

Więc właśnie. I to cały "kłopot".
Po obserwacjach do takiego samego wniosku dochodzę. Jednak nie miałem pewności 100%.
Kiedyś naszła mnie taka ochota wymiany, która jak szybko przyszła, tak i szybko przeszła. Drogi interes, rozbebeszać pół samochodu aby nową wiązkę przepuścić, dodatkowe komputery, etc.

legran - Sob Mar 14, 2009 07:53

gipsy2, Ja mam właśnie taką nawigacje i po mimo wprowadzenia wszystkich danych zgodnie z instrukcją nie chce mi pokazywać trasy -dlaczego może byś mi pomógł -pozdrawiam
Stachu - Sob Mar 14, 2009 11:07

Witam
Spróbuj skorzystać z "POSITION INFO", jeśli nie zadziała masz problem ze sprzętem.
(zakładam że masz że płytka jest dobra i czytnik "widzi" mapę)