|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - SOLVED [R214i 1.4 `98] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne?
Evil3k - Pią Lis 16, 2007 00:34 Temat postu: SOLVED [R214i 1.4 `98] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne? Witam wszystkich
Szukałem, szukałem i nic konkretnego na forum nie znalazłem.. Moje pytanie brzmi:
Gdzie w moim Roverku znajdę złącze diagnostyczne do podłączenia komputera?
Wczoraj byłem u zaprzyjaźnionego mechanika i szukaliśmy ponad pól godziny bez skutku.
Umówiłem się na diagnostykę w przyszły poniedziałek, zatem wypadałoby mi wiedzieć gdzie się owe złącze znajduje. Będę wdzieczny za pomoc.
Tak marginesie.. żeby nie zakładać nowego wątku i nie zaśmiecać forum,
nie jestem pewny co do prawidłowego działania kontrolki "check engine"
i mam pytanie.. Co mógłbym na czas "próby" odłączyć z silnika, aby mieć
pewność, że kontrolka się zapali, wtedy będę wiedział, że na pewno działa?
---------------
Pozdrówka.
Leszek
arturky - Pią Lis 16, 2007 10:51
Cześć,
Wspomniane złącze znajduje się za konsolą środkową, na prawo od pedału przyspieszenia. Jest wsunięte w taką metalową ramkę.
powodzenia w szukaniu
giewu - Pią Lis 16, 2007 10:54 Temat postu: Re: [R214i 1.4 `98] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne?
Evil3k napisał/a: | ...Moje pytanie brzmi:
Gdzie w moim Roverku znajdę złącze diagnostyczne do podłączenia komputera? |
znajduje się ono wewnątrz autka za konsolą środkową, mniej więcej na wysokości pojemnika na kasety pod radiem (trzeba się troszkę pogimnastykować, by je zobaczyć
Evil3k napisał/a: | żeby nie zakładać nowego wątku i nie zaśmiecać forum,
nie jestem pewny co do prawidłowego działania kontrolki "check engine"... |
w Twoim ROVERku nie ma takiej kontrolki ...
Evil3k - Pią Lis 16, 2007 12:41 Temat postu: Re: [R214i 1.4 `98] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne?
Cytat: | w Twoim ROVERku nie ma takiej kontrolki ... |
Nie ma? Szczerze powiem, że nie wiedziałem.. Wydawało mi się przeglądając instrukcję, że kontrolka jest i nawet w samochodzie ją widać, tylko możliwe, że nie jest podłączona..
Może ktoś jeszcze potwierdzić, że w R214i takiej kontrolki nie ma?
giewu - Pią Lis 16, 2007 12:59 Temat postu: Re: [R214i 1.4 `98] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne?
Evil3k napisał/a: | ...Może ktoś jeszcze potwierdzić, że w R214i takiej kontrolki nie ma? |
Evil3k Ty niedowiarku
a kontrolkę w zegarach widać, gdyż zegary były podczas montażu auta w fabryce zakładane do benzynowych jak i dieslowskich wersji ...
Evil3k - Pią Lis 16, 2007 13:05
Hehe dzięki Giewu Teraz wierzę.. ze mną jak z dzieckiem, dopóki nie zobaczę, nie uwierzę
|
|