|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Nasze autka:) po tuningu...
maciekwawa - Nie Gru 09, 2007 20:14 Temat postu: Nasze autka:) po tuningu... Hejka moze niech kazdy sie pochwali swoim autkiem i co w nim zrobił i jakie ma plany:)
http://wst.waw.pl/viewtopic.php?t=137 (musze tylko założyć jeszcze lusterka od 25 i spojler od zr i grill bez znaczka)-wszystko już mam:)
MARKA: Rover
MODEL: 200
SILNIK: 1.4 16V
UKŁAD NAPĘDOWY:Zawieszenie sportowe obniżone -40mm i super twarde od rovera mg zr
UKŁAD DOLOTOWY: Seria (Zamówiony komplet K&N)
UKŁAD WYDECHOWY: Końcówka owalna ULTER
KOŁA: 14''alutec (zima) i 17'' mg zr (lato):)
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
ELEKTRONIKA: Seria
BODY-KIT: lampy led black tył, listwa z chromem tył, spojler od zr, lusterka od rovera 25, gril bez znaczka, ciemne kierunki ,reszta niedługo...
ŚRODEK: A tu Was zaskocze środek jest od rovera 25 z 2005roku wersja GTI skórka:)
CAR-AUDIO: Jest:) 6 głośników (PYLE) i radio ALPINE CDE-9846RM na CD/MP3
INNE: ODPRYSK LAIERU NA DRZWIACH KIEROWCY:) BUHAHAHA automatyczne domykanie szyb...
MOC: SERIA 104 KM
ZDJĘCIA: dodane:)
PLANY: progi od zr -ciężki temat:/
idą lampy angel eyes black na przód
ciemne szybki
i ostatecznie polakierować całe autko:)
secio - Nie Gru 09, 2007 20:47 Temat postu: Re: Nasze autka:) po tuningu...
maciekwawa napisał/a: |
idą lampy angel eyes black na przód
ciemne szybki
|
Jak te lampki zamontujesz, ze checia zobacze jak sie prezentuje .
MarioNH - Nie Gru 09, 2007 22:00
no Rover'ek nice no i plany też zacne czekamy na foty końcowego efektu który będzie na pewno powalający
matlacz - Nie Gru 09, 2007 22:59
Mam podobnego roverka z tym ze 220 D
Tez chce lampy z tylu i te czarne z przod! Prosze o fotki jak juz bedziesz mial zamontowane
Szyby ciemne!
Ale zanim to zrobie to minie z pol roku1 Dlatego chcial bym zobaczyc jak twoj bedzie wygladal!
maciekwawa - Nie Gru 09, 2007 23:53
Musze jeszcze zamontować 3 elementy które już kupiłem a nie zdazylem zamontowac:) (spojler, grill, lusterka od 25)
Szyby jak przyciemnie to wrzuce foto:) musze chwile odspnąć finansowo , mam go dopiero 3miesiące i juz sporo mnie wszystko kosztowało i jeszcze tydzien temu kupilem te kola 17''.
Lampki na przód idą te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=277275279 -ja nimi handluje:)
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 23:57 ]
Jak by ktoś mi dał namiar do kogoś kto ma progi do sprzedania to będe cholernie wdzięczny...
[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 23:58 ]
szyby będe przyciemniać w firmie warsfoll
matlacz - Pon Gru 10, 2007 10:07
Troszke drogie te lampy a ja mam roverka od miesiaca kupilem go troche podniszczonego i powoli odrabiam go. Tez finansowo mnie to troche wynosi! No ale mam nadzieje ze w przyszlosci ladnie go zrobie!
pod000 - Pon Gru 10, 2007 15:45
nio , wypas te angle , tylko ja na novy rok, jak ktos zalozy je pliss fotki pokarzecie, ja mam biksenony ale na kloszach standart pozdrawiam jesli ktos zalozy zapodac fotki pozdro
maciekwawa - Pią Gru 14, 2007 01:28
o kurna byłem dziś w firmie www.warsfoll.com.pl powiedzieli mi za 5szyb 750zł a w firmie car glass 800zł szukam dalej
[ Dodano: Pią Gru 14, 2007 01:29 ]
PS. roverek idzie wkrótce na małe co nie co:) nowy lakierek
Marrkus - Pią Gru 14, 2007 19:23
maciekwawa napisał/a: | roverek idzie wkrótce na małe co nie co:) nowy lakierek |
To może pokaż nam jak wyglądał do tej pory? Będzie co porównywać.
maciekwawa - Pią Gru 14, 2007 19:49
masz link na początku strony:) tam są zdjęcia autka:)
[ Dodano: Pią Gru 14, 2007 22:14 ]
http://www.auto-klinika1....t2/IMG_3124.jpg jak wam sie ten lakierek?
http://www.auto-klinika1....t2/IMG_3002.jpg
http://www.auto-klinika1....t2/IMG_3107.jpg
ps sa to trzy rozne
[ Dodano: Pią Gru 14, 2007 22:16 ]
http://www.auto-klinika1....ik/IMG_2646.jpg
Marrkus - Pią Gru 14, 2007 22:28
upsss... ale wtopa...
Co do lakieru fajny ale... trochę ten brokat taki ... jak by tu powiedzieć ... trochę jak z chińskich zabawek. na drugim zdjęciu wygląda nieźle ale na pozostałych to tak bardzo krzykliwie.
Postaram się jutro w pracy zrobić zdjęcie brokatu który nazywa się ultraviolet (chyba). ten ma takie jasne drobinki natomiast ten zwany u mnie w pracy UV jest ciemny fioletowy - niesamowicie efektowny - aż żałuję że mój samochód nie jest w kolorze niebieskim (a przemalowywanie całego raczej nie wchodzi w grę) bo wym se to położył.
MarioNH - Pią Gru 14, 2007 22:31
no lakierek miodzio ale będziesz oślepiał kierowców w słoneczny dzień
maciekwawa - Sob Gru 15, 2007 12:54
bedzie ten z drugiego foto prawdopodobnie
[ Dodano: Nie Gru 16, 2007 13:32 ]
a co myślicie o takim malowaniu? tylko na dole zamiast złotego był by niebieski od zr lub troszke ciemniejszy.
patryk214 - Sro Gru 19, 2007 12:45 Temat postu: Rover 214 Si a wsumie to już 216 Si Witam! a oto mój ROVERek:
Silnik 1,6 16 V
Zawieszenie :sprężyny H&R oraz amortyzatory gazowe KYB
felgi 16 cali od ibizy CUPRY
szyby sciemnione lekkim wiśniowo czarnym lustrem ( najlrzejszy odcień)
instalacja gazowa sportowa
usunięto listwy chromowane w zderzakach oraz znaczek na tylnej blendzie
rozpórka kielichów OMP
W środku:
gałka zmiany biegów od Skody Octavi RS
elementy drewniane polakierowane w grafitowym pół-matowym kolorze
wygłuszone drzwi matami bitumicznymi
okablowanie audio i tp.
7Tomi - Sro Gru 19, 2007 13:16 Temat postu: Re: Rover 214 Si a wsumie to już 216 Si
patryk214 napisał/a: | felgi 16 cali od ibizy CUPRY |
No właśnie tylko te felgi nie pasują mi do tego auta. Ładne prezentowałby sie na 17 z ZR'a.
patryk214 - Sro Gru 19, 2007 13:42
nie pasują to złe określenie, są ok., ale wiadomo, że od ZRa to inna bajka. Założyłem te felgi, dlatego że wcześniejszych w moich samochodach miałem już 17 cali a nawet 18 cali i wychodzę z założenia, że LANS to nie wszystko, liczy się też trakcja a poza tym felgi za 500 zł ( tyle mnie kosztowały) a felgi od Zra ok 2000 zł to jest różnica. Zresztą montowałem te felgi w 2003 roku i dostanie felg do ZRa było dużym problemem, w ogóle przerobionych R200 w Polsce było malutko a mój już wtedy miał białe przednie lampy…
Co do postów wyżej to lampy angel eyes czarne są ok ale leksusy w każdym wydaniu to porażka, tuning nie oznacza na siłę zmieniania wszystkiego.
Podobają mi się lusterka od R25 ale nie będę już inwestował w ten samochód bo idzie do sprzedania, mam już nową zabawkę niebieską z napędem na 4 koła.
Tomi dlaczego nie napiszesz innym kolegom z forum którzy mają 14 i 15 calowe felgi w swoich roverkach że im nie pasują??
Pozdrawiam
Patryk
7Tomi - Sro Gru 19, 2007 14:14
patryk214 napisał/a: |
Tomi dlaczego nie napiszesz innym kolegom z forum którzy mają 14 i 15 calowe felgi w swoich roverkach że im nie pasują??
|
Bo jak mają oryginalne 14 i 15 to im pasują no a z seata mi nie pasują
Poza tym to wiem na czym różni się LANS od trakcji i tuning od zmieniania na siłe. Jednym sie podoba to innym tamto. A o gustach sie wiadomo nie dyskutuje.
A tak bdw jak uraziłem to przepraszam. Trzeba wiedzieć czym sie różni wyrażanie opinii od krytyki. Po prostu wyraziłem swoją opinię a jak sie nie mylę po to jest forum.
patryk214 - Sro Gru 19, 2007 14:28
nie uraziłeś mnie ale można było napisać że lepsze były by od ZRa, a tak z ciekawości to czym ty jezdzisz? Mieszkamy niedaleko ja jestem z Tarnowa i widziałem różne twoje aukcje na allegro.
7Tomi - Sro Gru 19, 2007 14:31
patryk214 napisał/a: | nie uraziłeś mnie ale można było napisać że lepsze były by od ZRa, a tak z ciekawości to czym ty jezdzisz? Mieszkamy niedaleko ja jestem z Tarnowa i widziałem różne twoje aukcje na allegro. |
Widać w sygnaturce czym jeżdżę. Jeśli chodzi o przeróbki Roverków to obecnie w trakcie budowy serii 100 z silnikiem 1.8T. A co do aukcji to nie rozumie żaluzji
A reklamy na forum nie potrzebuje.
patryk214 - Sro Gru 19, 2007 14:46
Pytałem czym jezdzisz bo w nicku masz model 114 niżej że 400 a w aukcjach miewałeś różne cześci w tym też chyba do 200, sory że napisałem o aukcjach
[ Dodano: Sro Gru 19, 2007 14:48 ]
poprostu cię skojażyłem z allegro
7Tomi - Sro Gru 19, 2007 14:53
patryk214 napisał/a: | Pytałem czym jezdzisz bo w nicku masz model 114 niżej że 400 a w aukcjach miewałeś różne cześci w tym też chyba do 200, sory że napisałem o aukcjach
|
Spoko nic sie nie dzieje. 7 lat temu kupiłem pierwszą 114 a seria 100 to mój konik stąd nick. Ktoś kto nigdy nie miał 114GTi nie wie co wart jest ten samochód. Nie ważne czy będę jeździł 400 czy 75 czy ZRem w garażu obok zawsze będzie stała 114 - sentyment i klimat.
piter34 - Sro Gru 19, 2007 16:32
patryk214 napisał/a: | instalacja gazowa sportowa |
Yyyy. Sportowa, tzn.?
michone - Sro Gru 19, 2007 17:11
Kiedyś wpadlo mi to w oczka ale wydaje mi sie ze niewarto w cos takei sie pchac... a nepweno nie zate pieniadze...
http://www.godula.cc.pl/i...acji%20gazowych
maciekwawa - Sro Gru 19, 2007 17:37
Lampy lexus nie są ładne ale diodowe-ledowe to inna bajka:) Felgi od zr mi sie udało kupic za 1150zł z nowymi oponkami:) z dostawa do domu. MI sie ogólnie podoba twój roverek jest fajny bo przeróbki są delikatne i ładne:) oby tak dalej.
Kozik - Sro Gru 19, 2007 21:43
Tomi_114 napisał/a: | Bo jak mają oryginalne 14 i 15 to im pasują no a z seata mi nie pasują |
Ja mam 14 aluski nie wiem z czego, ale założyłem ze względów praktycznych - czy zgrzeszyłem?
[ Dodano: Sro Gru 19, 2007 21:46 ]
Ja też mam sekwencyjną instalację i mogę również ustawienia zmienić na takie, że "idzie" lepiej niż na benzynie
i tutaj moje pytanie czy to jest sportowa instalacja?
maciekwawa - Czw Gru 20, 2007 01:09
nastepny moj roverek:)
bula21 - Czw Gru 20, 2007 06:41
Kozik napisał/a: | Tomi_114 napisał/a: | Bo jak mają oryginalne 14 i 15 to im pasują no a z seata mi nie pasują |
Ja mam 14 aluski nie wiem z czego, ale założyłem ze względów praktycznych - czy zgrzeszyłem?
[ Dodano: Sro Gru 19, 2007 21:46 ]
Ja też mam sekwencyjną instalację i mogę również ustawienia zmienić na takie, że "idzie" lepiej niż na benzynie
i tutaj moje pytanie czy to jest sportowa instalacja? |
ile Twoja sekwencja Cie kosztowala napisz mi na PW jak mozesz
patryk214 - Czw Gru 20, 2007 08:55
moja sekwencja kosztowała ok 2,5 roku temu 3000 ale po duzej znajomosci, teraz po wymianie silnika na 1,6 wymieniane było wiele rzeczyi strojono ją pod kontem osiągów, efekt jest niezły 9 sek do 100km/h i duża elestyczność.
piter34 - Pią Gru 21, 2007 17:34
Kozik napisał/a: | Ja też mam sekwencyjną instalację i mogę również ustawienia zmienić na takie, że "idzie" lepiej niż na benzynie |
Kozik nie obraź się na mnie (bo ja kolejny raz o tym), ale jak niewierny Tomasz nadal będę się upierał, że auto na gazie może jechać lepiej niż na benzynie tylko wtedy, gdy nam się wcześniej rozjedzie dla dużych obciążeń mapa benzynowa.
Kozik - Pią Gru 21, 2007 22:31
piter34 napisał/a: | Kozik nie obraź się na mnie (bo ja kolejny raz o tym), ale jak niewierny Tomasz nadal będę się upierał, że auto na gazie może jechać lepiej niż na benzynie tylko wtedy, gdy nam się wcześniej rozjedzie dla dużych obciążeń mapa benzynowa. |
To jak robi to godula?
Owsik - Sob Gru 22, 2007 17:05
maciekwawa napisał/a: | Lampy lexus nie są ładne ale diodowe-ledowe to inna bajka:) |
Gej-look zawsze będzie gej-lookiem...
maciekwawa - Nie Gru 23, 2007 02:56
Owsik napisał/a: | maciekwawa napisał/a: | Lampy lexus nie są ładne ale diodowe-ledowe to inna bajka:) |
Gej-look zawsze będzie gej-lookiem... |
nie rozumiem twojej aluzji?
Owsik - Nie Gru 23, 2007 16:18
Światła lexus zawsze będą dla mnie wiochą, bez względu na to czy świecą w nich zwykłe żarówki czy diody LED.
Kalah - Nie Gru 23, 2007 16:45
maciekwawa podziwiam twoje zamilowanie do tuningu miec 2 samochody na felgach o takim rozmiarze w polaczeniu z obnizonym, utwardzonym zawieszeniem to musi byc bolesne... Nie rozumiem ludzi ktorzy na codzien jezdza po Polsce samochodzikami na felgach w rozmiarze 17-18 cali owinietych paskiem gumy, fajnie wyglada, nic poza tym... Na zime chociaz widze, ze masz normalne kola Milo popatrzec, moze kiedys w Wawce bede sie z toba mijal. Pozdrawiam.
maciekwawa - Nie Gru 23, 2007 19:48
Owsik napisał/a: | :roll:
Światła lexus zawsze będą dla mnie wiochą, bez względu na to czy świecą w nich zwykłe żarówki czy diody LED. |
No coment. w nowych samochodach masz diodowe lampy ahh... przykre...
Kalah napisał/a: | maciekwawa podziwiam twoje zamilowanie do tuningu miec 2 samochody na felgach o takim rozmiarze w polaczeniu z obnizonym, utwardzonym zawieszeniem to musi byc bolesne... Nie rozumiem ludzi ktorzy na codzien jezdza po Polsce samochodzikami na felgach w rozmiarze 17-18 cali owinietych paskiem gumy, fajnie wyglada, nic poza tym... Na zime chociaz widze, ze masz normalne kola Milo popatrzec, moze kiedys w Wawce bede sie z toba mijal. Pozdrawiam. |
Nie jest tak źle ja tam lubie jak jest w aucie twardo i go czuć:)
Ale nie w dwóch są takie duże koła bo w roverku 214 sa zamontowane w zime 14'' a w lato 17'' a w 220 coupe jest 15'' lato i zima
Owsik - Nie Gru 23, 2007 21:45
maciekwawa napisał/a: | w nowych samochodach masz diodowe lampy ahh... przykre...
|
No i ? Nie wszystko co nowe to ładne (najlepszy przykład - tylne światła w nowej Imprezie), to raz, a po drugie ja mówię o akcesoryjnych "leksusach" a nie lampach montowanych w serii.
maciekwawa - Pon Gru 24, 2007 01:10
no właśnie a lampy diodowe to nie sa lampy lexusowe kolego. dwie różne bajki
bula21 - Pon Gru 24, 2007 14:24
ale i tak i tak seria wyglada najlepiej jak dla mnie te lexusy czy diodowe to jakis tajski szit ale o gustach sie nie rozmawia ... z przodu soczewki mozna dac to akurat mi sie podoba
Owsik - Pon Gru 24, 2007 23:24
maciekwawa napisał/a: | no właśnie a lampy diodowe to nie sa lampy lexusowe kolego. dwie różne bajki |
Kolosalna róznica
michone - Wto Gru 25, 2007 18:02
te led z lewej to pelna wioska jak dla mnie zbyt gofiarskie ja chce lexus look ale wersje black... albo
xxxgrze - Czw Gru 27, 2007 08:55
piter34 napisał/a: | patryk214 napisał/a: | instalacja gazowa sportowa |
Yyyy. Sportowa, tzn.? |
Może Kolega chce sobie instalację podtlenku azotu czy cóś takiego zamontować
Co mu się w koła stało
7Tomi - Czw Gru 27, 2007 10:14
Kozik napisał/a: | Tomi_114 napisał/a: | Bo jak mają oryginalne 14 i 15 to im pasują no a z seata mi nie pasują |
|
Taaa dokładnie Dopadnie Cie Achmed - martwy terrorysta. A poważnie to był żart Kozik, ŻART
bula21 - Nie Gru 30, 2007 23:23
http://gallery.mg-rover.o.../4770mycar4.jpg
dla mnie super
dobra gleba http://images.google.pl/i...l%3Dpl%26sa%3DN
piter34 - Pon Gru 31, 2007 12:37
Kozik napisał/a: | piter34 napisał/a: | Kozik nie obraź się na mnie (bo ja kolejny raz o tym), ale jak niewierny Tomasz nadal będę się upierał, że auto na gazie może jechać lepiej niż na benzynie tylko wtedy, gdy nam się wcześniej rozjedzie dla dużych obciążeń mapa benzynowa. |
To jak robi to godula? |
Kiedyś gazownicy na obd2.pl forum też zachodzili w głowę jak oni to robią (na instalacjach BRC oraz Landi Renzo).
Stąd pamiętam ten temat.
Owsik - Pon Gru 31, 2007 15:50
TYRE-SIZE/MAKE 165/45/15
Taa...
bula21 - Pon Gru 31, 2007 18:27
Owsik napisał/a: |
TYRE-SIZE/MAKE 165/45/15
Taa... |
no i ja mam felgi 7,5J i opony 175/55/15 wiec profil wychodzi podobnie a nie mam takiej gleby chodz mam obnizonego o -40 aa zobacz sobie ile on ma miejsca w nadkolu...
Sachar - Wto Sty 01, 2008 20:17
175/55 na feldze 7,5 cala? chciałbym to zobaczyć. I posłuchać wulkanizatora kiedy to zakładał pewnie możnaby niezły słownik brzydkich wyrazów na podstawie tego stworzyć. I na koniec pytanie: w jakim celu założyłeś taki rozmiar na felgę 7,5 cala? Zawsze mnie zastawiała idea zakładania za wąskich opon na felgę. W czym to ma pomóc? Bo wyglądu to raczej nie poprawia (choć tu każdy może mieć ine zdanie)
pozdro
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:20 ]
Acha, jeszcze jedna uwaga. 175/55 i 165/45 za żadne skarby świata nie wychodzą podobnie. Już bardziej zbliżone do siebie są 175/45 i 165/55. I wszystkie te rozmiary bardziej do roweru pasują niż do rovera
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:29 ]
Dla przykładu zanalazłem takiego szmelcwagena
o co chodzi?
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:35 ]
Mam nadzieję, że nikt mnie nie zjedzie za zaśmiecanie, bo nie mogłem się powstrzymać
I kto mi to wytłumaczy?
bula21 - Wto Sty 01, 2008 22:39
Sachar napisał/a: | 175/55 na feldze 7,5 cala? chciałbym to zobaczyć. I posłuchać wulkanizatora kiedy to zakładał pewnie możnaby niezły słownik brzydkich wyrazów na podstawie tego stworzyć. I na koniec pytanie: w jakim celu założyłeś taki rozmiar na felgę 7,5 cala? Zawsze mnie zastawiała idea zakładania za wąskich opon na felgę. W czym to ma pomóc? Bo wyglądu to raczej nie poprawia (choć tu każdy może mieć ine zdanie)
pozdro
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:20 ]
Acha, jeszcze jedna uwaga. 175/55 i 165/45 za żadne skarby świata nie wychodzą podobnie. Już bardziej zbliżone do siebie są 175/45 i 165/55. I wszystkie te rozmiary bardziej do roweru pasują niż do rovera
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:29 ]
Dla przykładu zanalazłem takiego szmelcwagena
o co chodzi?
[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 20:35 ]
Mam nadzieję, że nikt mnie nie zjedzie za zaśmiecanie, bo nie mogłem się powstrzymać
I kto mi to wytłumaczy? |
chcesz zobaczyc to na PJ sa fotki wulkanizator nie ma nic do gadki bo to moja sprawa co chce naciagnac na fele ..czy 175/55 i 165/45 czy sa zblizone czy nie to nie wmuwicie mi ze ten koles z foto nie ma gleby bo nie ma miejsca pomiedzy nadkolem a opona..aaa mam tak naciagniete bo tak mi sie podoba 175/55 195/45 wygladaja prawie identycznie na feldze 7,5 jak ktos nie wierzy to http://cultstyle.pl/forum/ tam tego jest duzo nie podoba mi sie balon na feldze i tyle opona ma byc ladnie naciagnieta a nie obwisac heh ale to moje gusta a o tym sie nie dyskutuje .. sory za OT
Owsik - Sro Sty 02, 2008 00:12
A jak się upala na takiej naciągniętej oponie ? Jak wygląda bok opony i felga po upalaniu ?
Sachar - Sro Sty 02, 2008 00:18
Czyli wychodzi na to, że chodzi jedynie o wygląd? Oglądałem twoje autko, gratulacje, wygląda zacnie, bardzo ładne felgi, ale oponki wg mnie za wąskie. To nie jest jeszcze takie ekstremum jakie wrzuciłem na fotkach w poście wyżej, ale mogłyby być deko szersze. A co do kultstajlu to jakoś to do mnie nie przemawia - rozumiem przeróbki które mają na celu podniesienie mocy, trakcji, nawet jakieś spoilery itp - ale nie kosztem osiągów i prowadzenia, a kiedy widzę na ulicy kultstajlowe auto przejeżdzające przez skrzyżowanie z torami tramwajowymi (np Solidarności z Jana Pawła w wawce) z prędkością 2 km/h żeby mu się felgi o szyny nie podrapały to jedyne co ten widok we mnie wzbudza to śmiech i politowanie.
radocha - Sro Sty 02, 2008 14:03
Witam wszystkich!chcialbym przedstawic mojego roverka 214i z 96 rok. silnik 1,4 maly ale daje rade;p auto zostalo sprowadzone z Niemiec w czerwcu od tamtej pory zamontowalem w nim:
-tylne lampy led chrom
-przyciemnione wszystkie szyby oprocz czolowej
-tlumik mugen
-niebieskie neonki pod autem
-subwoofer mangnat neoflex 230
-wzmacniacz mac audio z2100
-tweetery boschmann ALT-7
a oto co jeszcze chcialbym zmienic:
-przednie lampy angelki chrom
-chcialbym go ospojlerowac troche tzn body kit
-wieksze fele
mam nadzieje ze w tym roku uda mi sie to wszystko zrealizowac chyba ze sprzedam auto z przyczyn niezaleznych ode mnie
Szymon - Sro Sty 02, 2008 14:07
Haha, było już o Twoim Roverku parę dni temu na shoutboxie głośno
zouza - Sro Sty 02, 2008 14:09
Szymon napisał/a: | Haha, było już o Twoim Roverku parę dni temu na shoutboxie głośno |
łoj było
radocha - Sro Sty 02, 2008 14:10
Szymon napisał/a: | Haha, było już o Twoim Roverku parę dni temu na shoutboxie głośno | co to znaczy shoutboxie?? bylo glosno??tzn co bylo gadane? bo ja nic niewiem.pozdrawiam
Szymon - Sro Sty 02, 2008 14:14
nie sposób ukryć, że między innymi te naklejki z boku okropnie wieśniacko wyglądają... parę innych "modyfikacji" też było komentowane No ale o gustach się nie dyskutuje...
Brt - Sro Sty 02, 2008 14:15
radocha napisał/a: | co to znaczy shoutboxie? |
sam dół głównej strony forum
radocha napisał/a: | bylo glosno??tzn co bylo gadane? |
była dyskusja na temat formy tuningu preferowanej przez Ciebie
radocha napisał/a: | bo ja nic niewiem |
bo już zniknęło z SB (SB = ShoutBox)
radocha - Sro Sty 02, 2008 14:20
no wiesz nie kazdemu sie podoba to samo bo sa gusta i gusciki:) kazdy ma swoje zdanie na jakis temat i ja to szanuje a to ze komus sie nie podoba to czy tamto to juz jego sprawa;p
Brt - Sro Sty 02, 2008 14:32
radocha napisał/a: | kazdy ma swoje zdanie na jakis temat i ja to szanuje a to ze komus sie nie podoba to czy tamto to juz jego sprawa |
Dlatego sobie podyskutowaliśmy, a co zrobisz to już Twoja sprawa Jeśli Tobie to sprawia przyjemnosć, to jest najwazniejsze.
dobryziom - Sro Sty 02, 2008 14:35
ja tam nie będę krytykował bo każdy robi jak mu sie podoba ważne samochód jest zadbany brakuje mi tutaj tylko większych felg ale widzę ze są w planach czekam na upgrade
ps. brakuje mi jeszcze jednej rzeczy gdzie jest znaczek???
Szymon - Sro Sty 02, 2008 14:35
Brt napisał/a: | Dlatego sobie podyskutowaliśmy, a co zrobisz to już Twoja sprawa Jeśli Tobie to sprawia przyjemność, to jest najważniejsze. |
Dokładnie
radocha - Sro Sty 02, 2008 14:44
co do znaczka to ktos ukradl...co do naklejek to musze wam powiedziec ze poniekad zgadam sie z wami ale kupilem je nakleilem i stwierdzilem ze to nie to czego oczekiwalem ale juz odkleic mi sie nie chcialo a teraz tym bardziej ale musze sie zebrac i zerwac bo nie chce miec pozniej sladu na lakierze.co do pozostalych modyfikacji to mi sie podobaja i to jest najwazniejsze a wy przynajmniej mieliscie o czym pogadac
bula21 - Sro Sty 02, 2008 15:02
Owsik napisał/a: | A jak się upala na takiej naciągniętej oponie ? Jak wygląda bok opony i felga po upalaniu ? |
HMM nie mam z tym problemu wchodzilem w zakrety z roznymi predkosciami i felgi cale jedynie o krawezniki zaryje od czasu do czasu ..
Sachar napisał/a: | Czyli wychodzi na to, że chodzi jedynie o wygląd? Oglądałem twoje autko, gratulacje, wygląda zacnie, bardzo ładne felgi, ale oponki wg mnie za wąskie. To nie jest jeszcze takie ekstremum jakie wrzuciłem na fotkach w poście wyżej, ale mogłyby być deko szersze. A co do kultstajlu to jakoś to do mnie nie przemawia - rozumiem przeróbki które mają na celu podniesienie mocy, trakcji, nawet jakieś spoilery itp - ale nie kosztem osiągów i prowadzenia, a kiedy widzę na ulicy kultstajlowe auto przejeżdzające przez skrzyżowanie z torami tramwajowymi (np Solidarności z Jana Pawła w wawce) z prędkością 2 km/h żeby mu się felgi o szyny nie podrapały to jedyne co ten widok we mnie wzbudza to śmiech i politowanie. |
dzieki .. opony beda 195/45 ale z drugiej strony nie chce starcic na osiagach bo i tak te auto ma je dosc slabe
ale zauwaz ze wieszosc tuningu to alegro ktos kupi filtr stozkowy + tlumik i do tego Tony plastiku ktore chyba zwalniaja auto a nie pomagaja w niczym..auto najlepiej jak dla mnie wyglada w seri ewentualnie drobna poprawa seri typu zawieszenie felgi hamulce pozniej mozna sie brac za silnik ale po co kombinowac najlepiej swapa zrobic i z glowy a nie kupowac jakies badziewie na alegro...nie mowie ze autop ma mieg glebe -120 ale obnizony Rover200 z 16' felgami i listwami lusterkami itd.. w kolorze nadwozia + lusterka z R25 wyglada najlepiej
Owsik - Sro Sty 02, 2008 15:54
bula21 napisał/a: | HMM nie mam z tym problemu wchodzilem w zakrety z roznymi predkosciami i felgi cale jedynie o krawezniki zaryje od czasu do czasu .. |
To chyba za rzadko, albo niezbyt intensywnie Pomijam kwestię przyczepności. Na jakim jeździsz ciśnieniu ?
Sachar - Sro Sty 02, 2008 16:07
bula21 napisał/a: | ale zauwaz ze wieszosc tuningu to alegro ktos kupi filtr stozkowy + tlumik i do tego Tony plastiku ktore chyba zwalniaja auto a nie pomagaja w niczym..auto najlepiej jak dla mnie wyglada w seri ewentualnie drobna poprawa seri typu zawieszenie felgi hamulce pozniej mozna sie brac za silnik ale po co kombinowac najlepiej swapa zrobic i z glowy a nie kupowac jakies badziewie na alegro...nie mowie ze autop ma mieg glebe -120 ale obnizony Rover200 z 16' felgami i listwami lusterkami itd.. w kolorze nadwozia + lusterka z R25 wyglada najlepiej |
I tutaj się z Tobą w 100% zgadzam. Stanowczo mechanika, ale z głową i nie na chińskich wynalazkach z Allegro. Co do filtra to mam swoje zdanie wyrobione już na ten temat i dobry filtr, jeśli jest czysty napewno nie zaszkodzi. Ze swapowaniem to już różnie bywa - na co miałbym zeswapować vi? Potoba mi się równomierny ciąg przez cały zakres obrotomierza i raczej chciałbym coś więcej z niego wyrzeźbić niż wymieniać
Mała uwaga do oponek - 195/45 są jeszcze ciut za niskie
zouza - Sro Sty 02, 2008 16:13
Sachar napisał/a: |
Mała uwaga do oponek - 195/45 są jeszcze ciut za niskie |
Ja mam 195/50 i nie są za niskie... chyba, że ta różnica to właśnie te ciut
Sama myślałam o większych felgach i mniejszym profilu, ale póki te dobre....
dobryziom - Sro Sty 02, 2008 16:15
nie od dzisiaj wiadomo ze ludki na hondach wyścigają najwięcej koni na dolocie i wydechu
co do oponek 195/55/15 oraz 195/50/16 Zouza masz dobrze dobrane chyba 1% różnicy przy 100km
Sachar - Sro Sty 02, 2008 16:23
dobryziom napisał/a: | co do oponek 195/55/15 optymalna |
A tak naprawdę to jest tak:
195/50 ciut za niskie
195/55 ciut za wysokie
195/45 2xciut za niskie
Co do oponek to z czystym sumieniem na lato mogę polecić
yokohama parada
A dla bardziej wymagających
yokohama AVS
Ceny na oba modele w tym rozmiarze promocyjne - brać póki są
dobryziom - Sro Sty 02, 2008 16:29
Sachar zależy o czym piszesz czy mówisz o funkcjonalności czy wygodzie 195/55/15 to optymalny rozmiar opony według producenta i tak seryjnie jest to montowane. Dla mnie po przejechaniu już paru ładnych km brakuje mi przyczepności na starcie min 205/45/16 ale do reszty R'ek będzie idealny
Sachar - Sro Sty 02, 2008 16:34
Chyba wiem skąd wynika nasz błąd. W instrukcji okrąglaka wymiarem seryjnym jest 185/55 R15. Być może w kanciaku jest 195/55 R15. Jeśli tak jest to wszystko jasne
bula21 - Sro Sty 02, 2008 16:35
dobryziom napisał/a: | nie od dzisiaj wiadomo ze ludki na hondach wyścigają najwięcej koni na dolocie i wydechu
co do oponek 195/55/15 oraz 195/50/16 Zouza masz dobrze dobrane chyba 1% różnicy przy 100km |
na dolocie ktory nie kosztuje 70 zl na alegro i koncowym tlumiku ktory kosztuje 130 heh
zouza - Sro Sty 02, 2008 16:37
dobryziom napisał/a: | nie od dzisiaj wiadomo ze ludki na hondach wyścigają najwięcej koni na dolocie i wydechu
co do oponek 195/55/15 oraz 195/50/16 Zouza masz dobrze dobrane chyba 1% różnicy przy 100km |
15" mam... 195/50/15
Gleby bym już nie zmieniała, ale jakieś szersze 16 chętnie
dobryziom - Sro Sty 02, 2008 16:43
a no widzisz stąd muka:) odnośnie modyfikacji nie chodzi ile ktoś zapłacił za elementy tylko jak to jest wykonane i jak ktoś to wykonał Zouza dlaczego myślałem ze masz 16
PS. Sachar masz jakieś dojścia do tych firm czy tylko tak podałeś te linki:> bo na wiosnę będę szukał 16 albo 17...
zouza - Sro Sty 02, 2008 16:46
dobryziom napisał/a: | Zouza dlaczego myślałem ze masz 16
|
Bo mój roverek tak super wygląda?
Hmm im większa gleba tym kółka wyglądają większe....
Sachar - Sro Sty 02, 2008 16:46
A jak już się tak z autami prezentujemy, to ja swoje pokażę, a co!
97' 200vi
Tjunink:
- Przepustnica 52mm
- dolot ColdAir ze stożkiem Pipercross i kolankami Speedmax
- świece Splitfire
- kable WN Magnacor
- de-cat
- tarcze Brembo SpeedMax
- wzmacniacz siły hamowania F1-Z
- białe kierunki w lampach
- boczne kierunki od 25
- oponki Yokohama Parada Spec2 195/50 R15
wnętrze:
- fotele i kanapa od ZR-a - półskórki
- wstawki drewniane na desce wymienione na aluminiowe z ZR-a
audio
- system Pyle PLE 6.1
w pokoju leżą i czekają na wiosnę:
- sprężyny Jamex -40
- wzmcniacz + woofer
[ Dodano: Sro Sty 02, 2008 16:49 ]
dobryziom napisał/a: | PS. Sachar masz jakieś dojścia do tych firm czy tylko tak podałeś te linki:> bo na wiosnę będę szukał 16 albo 17... |
Niestety nie mam żadnego dojścia i z tego co rozmawiałem z kolesiami od Parady, które u nich kupowałem to tylko na ten konkretny rozmiar są takie fajne ceny
dobryziom - Sro Sty 02, 2008 16:50
Sachar jakieś plany na nowy rok?
Wdech już masz może jakiś wydech:)
Zouza tu potwierdza sie teoria ze faceci patrzą tylko na wygląd
zouza - Sro Sty 02, 2008 16:52
dobryziom napisał/a: |
Zouza tu potwierdza sie teoria ze faceci patrzą tylko na wygląd |
No to mam kolejną męską cechę
Sachar - Sro Sty 02, 2008 23:04
Przymierzałem się do wydechu, ale narazie brak funduszy. Docelowo chciałbym kompletny zestaw Janspeed'a i poprawić dolot na zestawik Jenvey'a. Ale to narazie w sferze marzeń
[ Dodano: Czw Sty 03, 2008 12:31 ]
Chyba stworzyłem nową gałąź tjuningu optycznego - nazwę go dirtyzimastajl. Ktoś mnie przebije? (niemyty od września 2007)
Owsik - Czw Sty 03, 2008 13:16
Sachar napisał/a: | Chyba stworzyłem nową gałąź tjuningu optycznego - nazwę go dirtyzimastajl |
O jakbym swojego widział - tylko, że kolor inny
Brt - Czw Sty 03, 2008 13:25
hehe ja kiedyś miałem tuning optyczny - poszerzenie błotników lodem o 2cm a najlepsze były sople na wentylkach
piter34 - Czw Sty 03, 2008 14:33
Sachar napisał/a: | Chyba stworzyłem nową gałąź tjuningu optycznego - nazwę go dirtyzimastajl. Ktoś mnie przebije? (niemyty od września 2007) |
Rejestrację, lampy i loga ROVERkowe to mógłbyś umyć...
...ja tak robię w swoim R niemytym od końca października.
Sachar - Czw Sty 03, 2008 14:37
Rejestracja i lampy były myte przedwczoraj. za każdym razem jak tankuję auto to myję światełka i szybki, a od święta blaszki.
piter34 - Czw Sty 03, 2008 14:39
Sachar napisał/a: | za każdym razem jak tankuję auto to myję światełka i szybki, a od święta blaszki. |
dobryziom - Czw Sty 03, 2008 14:44
rejestracje broń boże żeby jakiś foto radar je rozczytał
zouza - Czw Sty 03, 2008 14:50
dobryziom napisał/a: | rejestracje broń boże żeby jakiś foto radar je rozczytał |
Jak błyśnie lampą to widać... sprawdziłam
Maleństwo takie brudne, że sama nie wiem jaką mam rejestrację, a kumpel kiedyś przyszedł wieczorem i na parkingu parę fotek.... idealnie widać
Sachar - Czw Sty 03, 2008 14:59
Niestety z pewnych powodów wolę żeby rejestracja była czysta. A co do fotoradarów to też kiedyś myślałem, że jak jest brudna to foto nie będzie - niestety z wlepki na szybie też numer mogą odczytać
Brt - Czw Sty 03, 2008 15:19
Cytat: | ...ja tak robię w swoim R niemytym od końca października. |
dobryziom - Czw Sty 03, 2008 15:24
z nalepkami to wiem zwykle z nich biorą numery:/ tylko zastanawia mnie jedno czy zdjęcia robione o zmierzchu lub w nocy są tak dokładne zwykle jak ktoś dostaje mandat z radaru są to zdjęcia z dnia i rzadko kiedy z prędkości większych niż 120 km ( na pewno od jakiejś prędkości staja sie nie do rozczytania) przynajmniej ja sie tylko z takimi spotkałem nie tak dawno wracałem z Gliwic nocą raczej sie nie zatrzymywałem i nie zwalniałem średnio 180-200km mandatów brak to samo tyczy sie trasy z Lublina podobne prędkości wczesny ranek...
Owsik - Czw Sty 03, 2008 16:11
Sachar napisał/a: | niestety z wlepki na szybie też numer mogą odczytać |
Jak to dobrze, że u mnie wycieraczka zasłania wlepę
[ Dodano: Czw Sty 03, 2008 16:58 ]
Sachar,
Sachar napisał/a: | - Przepustnica 52mm |
Plastikowa ?
Sachar napisał/a: | - wzmacniacz siły hamowania F1-Z |
Co to daje oprócz tego, że jest twardszy pedał ? Drogi hamowania przecież nie skraca...
Sachar napisał/a: | - oponki Yokohama Parada Spec2 195/50 R15 |
Jak to się na mokrym spisuje ?
maciekwawa - Sob Lut 02, 2008 16:33
Kolejne fotki przeróbek mojego roverka:) lusterka od r25 i lampy czarne soczewki
MarioNH - Sob Lut 02, 2008 21:41
lusterka jak i aniołki prezentują sie bardzo fajnie a ja dziś udrożniłem sobie wydech, cały z kwasówki ale nie mam zdjęć
maciekwawa - Sob Lut 02, 2008 23:09
Ja juz kupiłem sobie kolektor z kwasówki ale zamontuje go w el-tecu razem z całym wydechem z kwasówki tylko musze uzbierac 1700zł
Przesyłam kolejne fotki lamp:)-w nocy
radocha - Nie Lut 03, 2008 11:50
bardzo ladne sie prezentuje roverek z takimi lampami ale te diody do mnie nie przemawiaja...mozna je jakos wylaczyc czy one caly czas sie swieca>?
maciekwawa - Nie Lut 03, 2008 11:52
mozna je wyłączyc, albo podłaczyc zeby diody swiecily tylko na postoju albo wogole ich nie podlaczac:)
Maska - Nie Lut 03, 2008 13:32
Albo mozesz sprobowac wymienic je na żółte i zrobic z nich kierunkowskazy
radocha - Nie Lut 03, 2008 17:18
mam prosbe czy moglby ktos wrzucic foty tych lamp w wersji chrom jak one wygladaja na samochodzie. maciekwawa da rade na raty te lampy u ciebie?
Rozan99 - Nie Lut 03, 2008 19:03
Za te niebieskie diody to ci dowód rejestracyjny zabiorą ale ogólnie lampy są fajowe
Owsik - Wto Lut 05, 2008 01:46
MarioNH napisał/a: | a ja dziś udrożniłem sobie wydech, cały z kwasówki |
Cały przelot ? Za ile i gdzie ?
maciekwawa napisał/a: | Przesyłam kolejne fotki lamp:)-w nocy |
No jeszcze zmień grill na "nerki" i będziesz miał prawie jak BMW
MarioNH - Wto Lut 05, 2008 10:33
przelot ale bez kolektora, u znajomego mechanika, rura 280, kolanka 80, łącznik elastyczny 55, montaż 150 no i plus tłumik
radocha - Wto Lut 05, 2008 11:56
MarioNH napisał/a: | przelot ale bez kolektora, u znajomego mechanika, rura 280, kolanka 80, łącznik elastyczny 55, montaż 150 no i plus tłumik |
moglbys jakies foto zapodac?no i jaki tlumik zamontowales w nim?moze jakis link?ja chcialbym sobie wymienic mugena bo mi sie nie podoba na remusa:)pozddro
MarioNH - Wto Lut 05, 2008 12:08
foto jak zrobię to będzie a tłumik Ultera dokładnie TEN na nic lepszego mi nie starczyło jak ten się rozsypie to będzie remus
radocha - Wto Lut 05, 2008 12:50
no wyglad super!! a moglbys powiedziec jhak on chodzi?tzn czy glosny bas czy mruczy czy co?i prtzy jakich obrotach najbardziej go slychac?pozdro,czekam na foty
bula21 - Wto Lut 05, 2008 17:24
MarioNH napisał/a: | foto jak zrobię to będzie a tłumik Ultera dokładnie TEN na nic lepszego mi nie starczyło jak ten się rozsypie to będzie remus |
ale komin heh mi akurat w gust nie uderzyl ale zapodaj jakis filmik jak to chodzi
michone - Wto Lut 05, 2008 18:49
MarioNH napisał/a: | przelot ale bez kolektora, u znajomego mechanika, rura 280, kolanka 80, łącznik elastyczny 55, montaż 150 no i plus tłumik | co do kolektora to raczej nie ma co zmieniac fabryczny 4-2-1 jest dobry :0 jak juz robic to na wzor orginalnego tylko wieksza srednica... ale to trza by policzyc:P
maciekwawa - Wto Lut 05, 2008 20:38
a powiedzcie mi czy to podjedzie do roverka 214 1.4 16v? http://cgi.ebay.co.uk/92-...bayphotohosting
HaDeSsS - Wto Lut 05, 2008 20:48
MarioNH, za taka kase masz super Blackflame Mugen grajacy pieknie.. no ale juz kupiles
DCS - Sro Lut 06, 2008 00:52
maciekwawa,
Jak juz masz soczewki, to moze chcesz sprzedac swoje stare lampy w dobrej cenie,
Jestem z Wawy, to moze sie dogadamy ?
MarioNH - Sro Lut 06, 2008 09:28
Filmik na pewno zrobię michone, kolektor będzie robiony na wzór oryginalnego nie inaczej HaDeSsS, rzecz w tym że tłumiki tz "mugen" nie bardzo mi się podobają
HaDeSsS - Sro Lut 06, 2008 10:17
MarioNH, no to sprawa jasna zycze zeby dzialal dlugo
maciekwawa - Sro Lut 06, 2008 10:37
ja mam taki robiony zamówienie
[ Dodano: Czw Lut 07, 2008 00:49 ]
najnowsze fotki i modyfikacje:)
MarioNH - Czw Kwi 10, 2008 01:10
To Ja sie pochwale nowym nabytkiem
tian - Czw Kwi 10, 2008 01:22
maciekwawa napisał/a: | ja mam taki robiony zamówienie
najnowsze fotki i modyfikacje:) |
Dzięki TObie wiem że nie skrzywdzę mojego Roverka aż tak. Lampczki mnie nie podchodzą - ani przód - ani tył (znacznie majestatycznie wyglądnią tylne lampki u kolegi MarioNH )
Ale felusie mniam )
Jednak poza kierunkami chyba nic nie zmienię. "Spychacza" już mam
kris_1987 - Czw Kwi 10, 2008 11:28
To może i ja się pochwalę
MARKA: Rover
MODEL: 214
SILNIK: 1.4 8V
UKŁAD NAPĘDOWY:Seria narazie
UKŁAD DOLOTOWY: seria
UKŁAD WYDECHOWY: Końcówka owalna ULTER
KOŁA: 16' DEZENT V kapcie 205/45/R16
UKŁAD HAMULCOWY: tarcze wentylowane przód i tył (zaleta limitowanej wersji)
ELEKTRONIKA: Seria
BODY-KIT: lampy lexus black tył, angel eyes black przód
ŚRODEK: w sumie to seria
CAR-AUDIO: Radio: JVC KD LHX 502 (dotykowe), przód HERTZ ESK 165 100RMS, sub SONY XPLOD 450RMS, wzmak do tego MAC AUDIO MAXIMUS
INNE: lakier kameleon seryjny, mieni się na fioletowy, niebieski i czasem różowy
MOC: SERIA 75KM ale jeszcze gaz
ZDJĘCIA: dodane:)
PLANY: gleba, przyciemnienie szyb (galeria tonów), dodatkowy wzmacniacz i wygłuszenie , lusterka od r25 i pomalowanie wszystkiego w kolor
zdjęcia:
nowsze zdjęcia..
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
P.S. jak można wstawiać zdjęcia, żeby nie było w linkach??
piter34 - Czw Kwi 10, 2008 11:49
kris_1987 napisał/a: | P.S. jak wstawiać zdjęcia żeby było widać tak jak Wasze...?? bo w linkach jest marnie... |
Bezpośredni link do fotki umieszcza się pomiędzy znacznikami "img":
[img]link_do_fotki[/img]
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2008 12:49 ]
Ewentualnie możesz dodać fotkę jako załącznik do posta.
maciekwawa - Czw Kwi 10, 2008 11:51
mrd napisał/a: | maciekwawa napisał/a: | ja mam taki robiony zamówienie
najnowsze fotki i modyfikacje:) |
Dzięki TObie wiem że nie skrzywdzę mojego Roverka aż tak. Lampczki mnie nie podchodzą - ani przód - ani tył (znacznie majestatycznie wyglądnią tylne lampki u kolegi MarioNH )
Ale felusie mniam )
Jednak poza kierunkami chyba nic nie zmienię. "Spychacza" już mam |
w/g ciebie skrzywdzilem roverka?? tp spoko haha poczekaj swa miechy a sie zdziwisz jak ukoncze
tian - Czw Kwi 10, 2008 11:58
kris_1987 napisał/a: | w/g ciebie skrzywdzilem roverka? |
Nie to że skrzywdziłeś ... ale ja swojemu tak nie uczynię Kiedyś baaardzo chciałem soczewkowe na przód.. jak zobaczyłem jak to wygląda w Roverku - jakoś mi odeszła ochota.
maciekwawa napisał/a: | poczekaj swa miechy a sie zdziwisz jak ukoncze |
Chętnie oblookam efekt końcowy
Pozdro
mrd
kris_1987 - Czw Kwi 10, 2008 12:07
to nie ja napisałem
w/g ciebie skrzywdzilem roverka?
tylko MACIEKWAWA ale ja uważam że bardzo fajnie wygląda jego rover
dobryziom - Czw Kwi 10, 2008 12:47
dla mnie tez te światełka neonki lexuski itd.. to trochę trąci dyskoteką i wiejskim tuningiem ale każdy robi jak mu sie podoba, kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje ważne ze jest zadbany...
ploomy - Czw Kwi 10, 2008 13:37
dobryziom napisał/a: | dla mnie tez te światełka neonki lexuski itd.. to trochę trąci dyskoteką i wiejskim tuningiem ale każdy robi jak mu sie podoba, kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje |
Dokładnie. Ja akurat jestem zwolennikiem "fabrycznego designu" co nie znaczy że nie podobają mi się samochody ładnie przerobione. Przeciwnie. Niestety trzeba bardzo uważać żeby nie przekroczyć cienkiej granicy za którą czai się kicz i totalna cepelia
Trzeba przy tym też pamiętać, że dobry tuning jest drogi, a redukując koszty do minimum szybciej oszpecimy samochód niż dodamy mu szyku i elegancji
maciekwawa - Czw Kwi 10, 2008 18:32
czy to jakas aluzja do mojego auta??
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2008 21:40 ]
fotki
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2008 21:46 ]
Obecnie zostało mi do zamontowania z rzeczy kupionych:
-zderzak tylni od zr z alu nad tlumikiem
-dokladka przedniego zderzaka od zr
-grill przedni bez znaczka firmy ms-designe
-halogeny
-kolektor z kwasowki z firmy zastec
-elemnty a'la carbon od zr zamiast drewna
do kupienia do pełnych przeróbek brakuje mi:
-xenon kit 6000K H1
-Progi od zr
-wkładka k&n
-siatka do zderzaka
-rozporka na przod
-wydech caly z kwasu
-przyciemnic lekko szyby tylnie jakies 40%
a potem cale auto idzie do lakiernika na malowanko kolor niebieski z ZR ZS taki sam mialy almery niebieski jasny
HaDeSsS - Czw Kwi 10, 2008 21:36
mnie sie podoba mam nadzieje tylko ze koncowka wydechu bedzie inna a nie dtm niemiecki
Sachar - Czw Kwi 10, 2008 21:58
Przecież to nie jest dtm?
maciekwawa - Czw Kwi 10, 2008 22:57
teraz mam zamontowaną tylko końcówke wydechu firmy ULTER model n21-1.
Nie nawidze głośnych wydechów i nigdy takiego sobie nie założe. będe miec wydech z kwasówki na dwóch puszkach, a końcówka będzie ta co jest teraz. bo idealnie pasuje do zderzaka od zr -testowane.
ploomy - Pią Kwi 11, 2008 07:41
maciekwawa napisał/a: | czy to jakas aluzja do mojego auta??
|
A skądże! To tylko taka generalna uwaga dla tych którzy przerabiają swoje poczciwe staruszki na totalny paździerz.
Widziałem Twoje dzieło i jest całkiem fajne, ale i tak uważam, że najlepszy tuning roverków to seryjne MG
maciekwawa - Pią Kwi 11, 2008 08:41
mój rover będzie miec wszystko praktycznie od mg, od zr mojego roverka róznic beda tylko lampy przednie i tylnie. ma wygladacv tak jak te na foto
Korczus - Sob Kwi 12, 2008 21:47
Fotki mojego R http://korczus.fotosik.pl/albumy/410940.html#e
Mam go prawie 3 tygodnie więc nie zmienił się wiele. Z takich widocznych zmian to :
- grill z siatką
- brak oznaczeń
- nowe lampki z przodu + żarówki philips Vision Plus
w planach:
- boczne kierunki clear'y (na dniach)
- jakiś tłumiczek z owalną końcówką
- alu 17'
- stożek z porządnym dolotem
- ciemne szybki hmm?
Rozan99 - Pon Kwi 14, 2008 19:29
Oto mój Roverek
Więcej fotek na PJ TU
Sachar - Pon Kwi 14, 2008 20:38
Ładne cacko
Rozan99 - Wto Kwi 15, 2008 00:20
Dzięki
Kozik - Wto Kwi 15, 2008 15:12
Fele wyglądają jak Alesio - takie ma mój tato w berlingo tylko mniejsze
Ale bardzo ładne autko i fele
Korczus - Wto Kwi 15, 2008 18:31
Rozan99 ładniutkie auto. Masz dystanse jakieś założone? Bo fele nie wyglądają na zbytnio szerokie a prawie wcale Ci się nie chowają w nadkolach. A tak w ogóle to jaki to rozmiar felg i opon? 195/50/16?
maciekwawa - Wto Kwi 15, 2008 21:56
Fajne ma lampki:D
HaDeSsS - Wto Kwi 15, 2008 22:08
lampki mistrz zdradz skad takie masz
maciekwawa - Wto Kwi 15, 2008 22:27
W niemczech i angli jest ich pełno
Rozan99 - Wto Kwi 15, 2008 22:39
Nie ma żadnych dystansów, felgi 15 cali, na opony to nie ma co patrzec bo są zimowki zalozone nawet nie pamiętam jakie. Lampy przednie z Niemiec a tylne z Wielkiej Brytanii. Homologowane, na przeglądzie zero problemów.
maciekwawa - Wto Kwi 15, 2008 22:43
U mnie na badaniu technicznym równiez zero problemów:)
pod000 - Sro Kwi 16, 2008 16:54
nio to ja tez pokażę swojego ROVERka pozdrawiam
Rozan99 - Sro Kwi 16, 2008 19:20
Fajowe masz kółka
pod000 - Sro Kwi 16, 2008 19:56
dziekowa:) sa na sprzedarz 15-tki plus opona roczna letnia michelin, 18-tki w drode , pozdro
michone - Sro Kwi 16, 2008 21:09
rozan ile dales za tylnie lampki??
Rozan99 - Czw Kwi 17, 2008 00:02
Około 800zł razem z przesyłką z UK.
maciekwawa - Pią Sie 22, 2008 14:14
ahh.... Wstawiłem autko we wtorek do lakiernika mam już fotki z dziś wstawie wam wieczorkiem:)
bula21 - Pią Sie 22, 2008 15:25
wiem ze to nie ten temat ale z ciekawosci pytam gdzie mozna kupic jakies dokladki zderzaka ale to ma byc prosta dokladka bez kosmicznych wyciac poprostu przedluzyc zderzak zeby optycznie wygladal jeszcze nizej ;?)?
maciekwawa - Pią Sie 22, 2008 16:23
Wstawiam fotki:) dzis po tajniaku u lakiernika je zrobiłem
[ Dodano: Pią Sie 22, 2008 17:24 ]
cd.
marcin8c - Pią Sie 22, 2008 21:42
opony toyo ? mam wlasnie taki bieznik i zajebiscie mi sie podoba
Brt - Pią Sie 22, 2008 22:15
TOYO rulezzzz
maciekwawa - Pią Sie 22, 2008 22:54
marcin8c napisał/a: | opony toyo ? mam wlasnie taki bieznik i fajowo mi sie podoba | no ba... to oczywiste:)
Wstawiam kilka fotek z przed lakierowania.
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 10:08 ]
W roverku bedzie sporo zmian:) jak wyjedzie to moge go nazwac rover 214 zr hehe
Nastepna modyfikacja zmiana silnika na 1.8 135km
Kucza - Sro Lut 25, 2009 21:21 Temat postu: Mój "R" Witajcie:) To i ja wrzucę fotki mojego "R"
Dodam, że w tym roku planuję wzbogacić go o Angel eyes black i Ledy na tył ( takie jak kolega >:Rozan99:< Ewentualnie lekka przeróbka grila , ale chrom zostanie na pewno...
Pozdro
MarioNH - Sro Lut 25, 2009 22:04
no ladnie sie prezetuje czy zawias byl obnizany bo na taki wyglada
Kucza - Sro Lut 25, 2009 23:04
MarioNH napisał/a: | no ladnie sie prezetuje czy zawias byl obnizany bo na taki wyglada |
Hmmm zawias tzn autko , czy chodzi o jakieś zawiasy ? (laik ze mnie )
Obniżony jest - sprężyny najprawdopodobniej JAMEX bo czerwone, były juz przy przy kupnie autka, czyli roczek temu
maciekwawa - Sro Lut 25, 2009 23:19
ooo to jak odświeżyliście temat to ja wrzuce nowe fotki mojego roverka:)
[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 23:22 ]
next
[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 23:22 ]
ostatnie
Kucza - Sro Lut 25, 2009 23:38
wooow Pięknie odpicowany I masz lampki "na które choruje" Miodzio !
Mam jeszcze pytanko trzeba jakoś przerabiać lusterka od r45 żeby zamontować w naszym roverku? chodzi mi dokładnie o manualne pytam bo widze, że świetnie sie komponują kształtem i kolorem do autka
komarek - Czw Lut 26, 2009 00:38
te lampy led tylne są zajefajowe! chcę takie do 400
seyfer - Czw Lut 26, 2009 00:45
chyba od ZR'a a nie od 45-tki
MarioNH - Czw Lut 26, 2009 07:12
Kucza, dokladnie chodzilo mi o sprezyny tak jak juz seyfer, napisal lusterka sa od ZR lub moga byc tez od 25, a co do autka maciekwawa, poprostu wykonane ze smakiem jak narazie najladniejsza 200 jaka widzialem, piwo dla tego Pana
maciekwawa - Czw Lut 26, 2009 10:07
Dzięki chłopaki:) lusterka są od ZR, czekam na lato i wrzuce jeszcze felgi które sie kurza w piwnicy 17'' od mg zr, a w tej chwili roverek jest reanimowany przez Mariusza418 bo za mocno ruszyłem i wyrwało obudowe skrzyni... kto wie moze zmienie skrzynie i silnik
gaxik - Pon Mar 02, 2009 15:52
boze co to za felunie i jaki rozmiar musze je miec gdzie mozna takie cacunnio dostac
MarioNH - Pon Mar 02, 2009 22:38
no bardzo fajne mysle ze na angielskim ebay'u najszybciej chociaz widzialem takie swojego czasu na allegro, takze trzeba szukac
rodi_ - Wto Mar 03, 2009 10:21
Te sa podobne i wygladaja super , tylko nie wiem po ile £ teraz i czy wogule oplacaloby sie
Bloood87 - Nie Mar 15, 2009 12:31
WITAM WSZYSTKICH;-)
Oto moj roverek... co o nim sadzicie?? krytykujcie jesli trzeba;-) auto jest ciagle w fazie modernizacji. licze na jakies ciekawe pomysly z waszej strony.
camaro17 - Nie Mar 15, 2009 13:25
Jak dla mnie to sprężynki obniżające, pełny pakiet MG ZR, i proszę zlikwiduj te malowanie zielone na tylnych światłach, a najlepiej do kompletu zamontuj diodowe ale z ciemnym wkładem nie jakieś badziewne lexusy.
Bloood87 - Nie Mar 15, 2009 13:37
masz racje z tymi lampami... mam to juz od dawna w planie tylko ze wpierw musze zjechac do polski;-) a z tym zawiasem to obawiam sie troche ze auto stanie sie troche nie praktyczne... wierzcie badz nie ale w ciagu ostatnich 3 miesiecy... zrobilem tym autkiem 27tys km. i niestety dalej nim duzo bede jezdzil
zeus832 - Nie Mar 15, 2009 17:25
Ja obiżonym Roverkiem o 35mm, 5 dni w tygodniu robie dziennie 130 kilometrów do pracy nie licząc jazdy po mieście i nie ma dramatu. Trzeba trochę uważać na krawężnikach żeby zderzaka nie urwać. Lampy to koniecznie zmień. Ogólnie bardzo fajny Roverek.
Bloood87 - Nie Mar 15, 2009 18:03
camaro17 napisał/a: | Jak dla mnie to sprężynki obniżające, pełny pakiet MG ZR. |
gdzie taki pakiet kupie? bo na allegro nie widzialem calego pakietu, a nie widzi mi sie kupowac "kompletu" w czesciach od 5 allegrowiczow;/
a co do sprezyn JAMEX to jakas tragedia jest czy co??
swiatla wymienie OBIECUJE
myslalem jeszcze o przyciemnianiu szyb... niestety nie wiem gdzie lub kto przyciemnie mi wszystkie szyby tak abym mial na nie atest...
camaro17 - Nie Mar 15, 2009 19:20
Bloood87 z szybami to nie będzie żadnego problemu bo wszędzie przyciemnisz w każdym mieście jest kilka firm zajmujących się tym, co do pakietu MG to cię muszę zmartwić bo raczej nie kupisz pełnego zestawu chyba że w ASO ale chyba nie w Polsce. Najszybciej z rozbitego na allegro taniej cię to wyjdzie na pierwszy ogień to podkładka przednia tylna, progi a lotkę to w między czasie gdzieś dorwiesz.
maciekwawa - Nie Mar 15, 2009 21:09
A wiec zaczne od tego co mi sie podoba:
Przednie lampy.
A teraz to co mi sie nie podoba:
Żarówki pomarańczowe w przednich lampach(kup chromowane).
Felgi w/g mnie wogóle nie pasują do tego auta.- napewno nie do tego koloru.
Tylnie lampy pomalowane zielonym sprayem do lamp to jest milion razy gorsze od gej looków(lexusów)!
Wydech a'la mugen... po co? szybciej jezdzi? Najpierw go słychać a potem go widać....
i do tego jeszcze hak... wyobrazcie sobie lancera evo z hakiem, najlepiej na rajdach.... haha
Cała reszta to seria.
Pozdro, nie obrazac sie na mnie to tylko moja opinia, nikt sie nie musi z nia zgadzac.
Bloood87 - Nie Mar 15, 2009 23:46
nie obraze sie... a nawet Ci podziekuje. kazda opinia sie liczy, nawet ta najgorsza. przyznam Ci duzo racji i pewnie zmienie przez to kilka rzeczy. niestety hak musi zostac mimo to ze mi sie nie podoba. no coz jest mi naprawe potrzebny. najtrudniejsze bedzie dla mnie zdobyc takie tylnie lampy jak w twoim roverku... tylko chcialbym je wersji black... koszty nie sa dla mnie problemem lecz to jak je kupic. jestem polakiem mieszkajacym w danii i nie moge robic zakopow na ebay;/ wszystko co kupuje do auta pochodzi z weekendowych wyjazdow do polski. co do ryku ktory wydaje to autko to mysle ze na 140km jest wystarczajacy... nawet troche za cichy;-p co do felg barzo sie z nich ciesze poniewaz mialem doslownie jeden dzien na kupienie jakichkolwieg felg do tego auta... podsumowujac ten jeden dzien to naprawde niezle fele(wg mnie) udalo mi sie wyrwac z oponami za 1200zl.
Szymon - Pon Mar 16, 2009 09:52
Bloood87 napisał/a: | co do ryku ktory wydaje to autko to mysle ze na 140km jest wystarczajacy |
ile KM? robiłeś jakieś mody, że masz tyle kucy z silnika 1.6?
Bloood87 - Pon Mar 16, 2009 19:40
ja duzo nie zrobilem... tylko filtr i kompletny sportowy uklad wydechowy... jakies modyfikacje musial prawdopodobnie przeprowadzac jeden z poprzednich wlascicieli. na chamowni wyszlo mi 137km, no i spalanie to juz osobna chistoria bo w trasie bierze 12-13l a w miescie ponad 15l
Kucza - Pon Mar 30, 2009 16:37
Witajcie!
Mam takie pytanko , troche odbiegające od tematu... Wcześniej była mowa o oponach TOYO, Chciałbym się od was dowiedzieć jak się sprawują te oponki ? Nie chuczą jak walce ? i ogólnie jak się wam trzymają na suchej i mokrej drodze ?
Pytam bo muszę wymienić na sezon letni oponki ... a TOYO prezentuję się bardzo ładnie i cene da się znieść...
Markzo - Pon Mar 30, 2009 16:44
Blood wg mnie to tak:
-na glebe z nim
-zielona farba out
-możesz wywalić żeberka z grilla i wg porady z forum wstawić tam profilowana czarna siatkę, wygląda super!
-mugena bym tez wywalił, seryjny tłumol + końcóweczka
-progi od zr'ki i skrzydło na klape i gra gitara
-felgi mi się tak średnio widzą
Pozdro!
i gratulacje mocy! 140KM z tego motorku to u nas nowość na forum
Rain - Pon Mar 30, 2009 17:07
Oto mój Roverek, tak zrobionego kupiłem (podobno przez angielska firme...hehe)
Kucza - Pon Mar 30, 2009 17:16
Ładny Jeszcze lepiej by się prezentował na nieco wiekszych ALU ale i na fabrycznych mi się podoba ładne progi
Marrkus - Pon Mar 30, 2009 19:05
Bardzo ładnie się prezentuje to autko - bodaj najlepszy bodykit jaki kiedykolwiek widziałem dla R200 - nieprzesadzony, ze smaczkiem - dodatkowo kolor BRG jak najbardziej pasujący do charakteru auta
Pod żadnym pozorem nie krzywdź go jakimiś światłami typu angeleye czy jakieś tam lexusy - zmarnujesz cały efekt. Po miedzy smakiem a kiczem przebiega wąziutka granica i b.łatwo ją przekroczyć a ty jesteś w samym środeczku tego pierwszego.
jak już coś chcesz koniecznie zrobić to co najwyżej bezbarwne kierunki na boki i "wybielić" kierunki w reflektorach.
Co do felg - faktycznie ładne 16 na lato by się przydały ale coś mi się wydaje, że bez obniżenia nadwozia będzie wyglądało jak wóz drabiniasty (bo nie wydaje mi się by zaiwiecha była ruszana - jak już to w niewiele) - z drugiej strony szkoda bodykit uszkodzić
Ni się podoba bardzo- gratuluję
ywis - Pon Mar 30, 2009 19:33
Widziałem, to autko na otoMoto, bardzo ładnie się prezentuje, tak oryginalnie
jasiu87 - Pon Mar 30, 2009 20:08
Witaj, bardzo ładny tylko mi się nie podoba ten spojler na klapie bagażnika... ale cóż rzecz gustu
Korczus - Pon Mar 30, 2009 20:28
Ja bym też wywalił ten spoiler, takie coś do hatchbacka nie pasuje moim zdaniem wcale Oryginalny daszek wystarczy, tył 200 ładnie się prezentuje bez modyfikacji
Progi średnio mi się widzą, może dlatego, że mało widuję te autka po takich modach
Ale ogólnie ok, powybielaj kierunki i zrób coś z tym spoilerem, no chyba, że Tobie się podoba
Markzo - Pon Mar 30, 2009 21:28
Mi też się ten spojler nie podoba, pozatym miód mailna Rain mógłbys zrobić fotke halogenów w zderzaku??
Rozan99 - Pon Mar 30, 2009 22:24
Wg mnie spojler na tylnej klapie STRASZNY Progi fajne podobają mi sie jakieś lepsze kólka i furka jak sie patrzy
Rain - Wto Mar 31, 2009 15:24
Dziękuje za komentarze
Ten spojler na klapie faktycznie bardziej pasował by do auta typu opel astraII. Uważam ze coś odbiera ale i coś daje, auto wyróżnia się spośród seryjnych roverkow.
Co do zawieszenia nie jest seryjne, nie wiem ile jest obniżone ale auto siedzi na czerwonych sprężynach, wydaje mi się ze przód siedzi niżej niż tył.
Markzo napisał/a: | Rain mógłbyś zrobić fotkę halogenów w zderzaku?? |
Poszło na PW
Marrkus - Wto Mar 31, 2009 20:45
Rain napisał/a: | Markzo napisał/a: | Rain mógłbyś zrobić fotkę halogenów w zderzaku?? |
Poszło na PW |
Publika też chętnie popatrzy...
Brt - Sro Kwi 01, 2009 09:08
Cytat: | Publika też chętnie popatrzy... |
ano chetnie
Rain - Sro Kwi 01, 2009 13:56
Niema problemu nie chciałem śmiecić w temacie;-) Auto jest brudne, fotki robione aparatem z telefonu...
a mam pytanko, czy czerwony kolor sprężyn oznacza konkretną wartość obniżenia czy są czerwone sprężyny o różnych wartościach obniżenia?
ywis - Sro Kwi 01, 2009 18:39
Czerwone, więc zapewne masz sprężyny Jamexa, a z tego co się orientują, to obniżają one autko do 40 mm, sprawdź dokładnie na Allegro, pełno tego.
Biernik20 - Czw Kwi 30, 2009 21:53
tak siedzę i oglądam te wasze furki więc postanowiłem że i ja sie pochwalę a co ...
w sumie to standard ale po przejściach w planach jeszcze dużo tylko $$$ trochę ciężko
no więc tak to się przedstawia
tak było na początku po trasie robione zdjęcia i w zęby trochę much nałapało biedactwo
dodam jeszcze że oglądaj od dołu a poznasz historię mojego R
maciekwawa - Nie Cze 14, 2009 22:06
Najnowsze fotki mojego autka:) kolejna odsłona:D
Rozan99 - Nie Cze 14, 2009 23:41
coś Ty z niego zrobił Reklama na kółkach?
hellboy_d - Nie Cze 14, 2009 23:48
Auto ,autem ale z czegos trzeba zyc i miec na to coby to autko dalej robic .
Przyjemne z pozytecznym . Moze ten zielony troche "nie pasi" ale to kwestia gustu .
Wez mu jeszcze serie z koksa na tyl przyladuj
Pływak - Nie Cze 14, 2009 23:55
hellboy_d napisał/a: |
Wez mu jeszcze serie z koksa na tyl przyladuj |
Koks ssie, Matrix rulezz Sorry za OT ale widzę na forum kilku związanych z PB
maciekwawa - Pon Cze 15, 2009 08:17
Rozan99 napisał/a: | coś Ty z niego zrobił Reklama na kółkach? |
Mnie sie podoba:) na zywo wyglada lepiej:) Teraz ma takiego agresora , no i najwazniejsza zmiana to to ze ma 220 koni:D
Reklame sobie strzeliłem na bokach bo bede startowac w zawodach 1/4 mili i musze miec reklame jako sponsor sss i wst.
ywis - Pon Cze 15, 2009 08:44
maciekwawa napisał/a: | no i najwazniejsza zmiana to to ze ma 220 koni:D |
To przyśpieszenie musi nieźle wbijać w fotele
maciekwawa - Pon Cze 15, 2009 13:13
Jeszcze nie próbowałem bo chłopaki koncza robic w silniku rozrzad i takie duperele.
ywis - Pon Cze 15, 2009 20:31
Czekam na relację odnośnie osiągów
Rozan99 - Pon Cze 15, 2009 22:53
maciekwawa napisał/a: | ma 220 koni:D |
woow nagraj filmik jak to lata
Wojtek88 - Sro Cze 17, 2009 09:41
Rozan99 napisał/a: | maciekwawa napisał/a: | ma 220 koni:D |
woow nagraj filmik jak to lata |
To będzie samolot, tyle mocy w takim autku :O
maciekwawa - Sob Cze 20, 2009 13:50
Juz prawie jest:)
bula21 - Czw Cze 25, 2009 14:07
a tak wygląda moja perełka
pozdrawiam
Firq - Pią Cze 26, 2009 14:51
Witam Wszystkich...
postanowiłem wrzucić parę fotek mojego R. To żaden Tuning ale ostatnio włożyłem w niego dużo serca i $$ ale efekt jak dla mnie zadowalający...
Silnik 2.0 sdi (można powiedzieć seria)
Intercooler Made in Sprinter
Auto chodzi jak BiTurbo Co jest Powodem... hmmm może ciśnienie 1.8 -1.9 bara
Niektórzy wiedzą dlaczego tak jest
I Jak Dla Mnie satysfakcjonujące 9.2 do setki
Co o Nim sądzicie??
azer - Pią Cze 26, 2009 14:55
Firq, prezentuje się godnie, tylko te plastiki pomalowane w kolor nadwozia trochę mi nie do końca podchodzą. Głownie trójkąt od lusterka.
Ja bym jeszcze wymienił boczne kierunki na przeźroczyste.
Firq - Pią Cze 26, 2009 15:04
Kierunków nie wymieniam jak na razie bo w planach mam angeleyes + ksenon
Dzięki za wypowiedz
Rozan99 - Pią Cze 26, 2009 15:31
pokaz cos wiecej jak masz zrobiony i zamontowany ten intercooler
Firq - Pią Cze 26, 2009 15:58
moge dodać fotki ale za duzo na nich nie widać
wild_weasel - Pią Cze 26, 2009 19:10
Firq, widziałem Twoją maszynę na zlocie, tylko zastanawiałem się kto przyjechał z PPL
Prezentuje się... oryginalnie Całość w kolorze silver, do tego ciemne tylne lampy i szyby (przednie chyba nielegalne, co? ). Fajnie popatrzeć na takiego Roverka
ywis - Sob Cze 27, 2009 07:20
Firq, ile płaciłeś za przyciemnienie wszystkich szyb poza czołową, bo też w swoim chcę przyciemnić deczko szybki.
maciekwawa - Sob Cze 27, 2009 08:22
Bardzo ładny roverek nie ma do czego się przyczepic:)
Firq - Sob Cze 27, 2009 17:51
wild_weasel napisał,
Cytat: | Firq, widziałem Twoją maszynę na zlocie, tylko zastanawiałem się kto przyjechał z PPL
Prezentuje się... oryginalnie Całość w kolorze silver, do tego ciemne tylne lampy i szyby (przednie chyba nielegalne, co? ). Fajnie popatrzeć na takiego Roverka |
no nie legal troche ale co tam bez ryzyka nie ma zabawy dzieki ze ci się podoba
ywis napisał,
Cytat: | Firq, ile płaciłeś za przyciemnienie wszystkich szyb poza czołową, bo też w swoim chcę przyciemnić deczko szybki. |
400 zł
maciekwawa napisał,
Cytat: | Bardzo ładny roverek nie ma do czego się przyczepic:) |
dzięki panowie miło mi to słyszeć
pajda - Sob Cze 27, 2009 19:16
mam jedno pytanie 'Firq' jako, ze mieszkam w Jarocinie (czyli 20 km od Ciebie ) to mam pytanie odnosnie przyciemniania szyb. Znasz jakis zaklad sprawdzony w okolicy ? moze cos w pz ? byle sprawdzone i tanio. Chce caly tyl u siebie przyciemnic i moze lekko przednie boczne.
pzdr
Firq - Sob Cze 27, 2009 23:30
pajda, pewnie ze znam wszycy prowadza auta do piotrowa 20 km od ppl w strone kalisza za gołuchowem krecisz na piotrów jak chcesz nr tel podam na priv... u goscia trzeba czeka ok 2 tyg w kolejce ale warto mi za R wziął 400 zł ale nie narzekam juz 3 auto u niego przyciemniałem...
Rozan99 - Nie Cze 28, 2009 19:26
poprowadzenie w ten sposob intercoolera dało coś w osiągach? myslalem zeby w swoim tez tak zrobic ale jest tam strasznie mało miejsca! oryginalnie intercooler jest wsadzony w takie miejsce że wogóle nie wiem jak tam powietrze dochodzi wiec wyprowadzenie go w zderzak musi być dobrym pomyslem, tylko czy czujesz przyrost mocy?
funfel - Pon Cze 29, 2009 08:38
Firq napisał/a: | Auto chodzi jak BiTurbo Co jest Powodem... hmmm może ciśnienie 1.8 -1.9 bara | a moj lata jak F16 Ciśnienie 1.8?
Pomysł z IC dobry, tylko zebyś nie urwał tej rury od IC co jest na dole..
Firq - Sro Lip 01, 2009 10:02
nie ma takiej opcji rura jest wypróbowana nie chaczy... widać ją ale wbrew pozarą jest podwieszona dosyć wysoko wiec jak narazie nie miałem z nia problemow
[ Dodano: Sro Lip 01, 2009 11:04 ]
Rozan99, czy czuje przyrost mocy pytasz.... hmmmm nie będe się rozpisywał... CZUJĘ!!
Foczes - Sro Lip 01, 2009 15:49
Witam
Przedstawiam swojego Roverka 214i@ 216 Si. Po wakacjach idzie do lakiernika na drobne poprawki i detale.Jak narazie prezentuje się tak:
niuton - Sro Lip 01, 2009 22:07
Nie mój, ale wart ogladniecia. Temat tez nie od tego ale ogladnijcie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9045067
komarek - Sro Lip 01, 2009 23:19
niuton, czegoś takiego to jeszcze nie widziałem
des - Sro Lip 01, 2009 23:28
A fuj, wszędzie pająki.
pajda - Czw Lip 02, 2009 04:17
Temat tego auta był już omawiany...
jak dla mnie max,full, mega ....Żenada !
hellboy_d - Czw Lip 02, 2009 05:14
Obiach
matlacz - Czw Lip 02, 2009 18:05
Foczes,
Czy ty byłeś ostatnio na zlocie w Krotoszynie (Jakiś zlot tuningowy). Widziałem cię chyba na trasie ostrów Krotoszyn w wiosce zwanej Daniszyn wracałeś z Krotoszyna to było koło 17. Jeśli to ty
Firq - Czw Lip 02, 2009 18:34
wsią zajechało to auto... oczywiście to z otomoto
Foczes - Pią Lip 03, 2009 17:33
matlacz napisał/a: | Foczes,
Czy ty byłeś ostatnio na zlocie w Krotoszynie (Jakiś zlot tuningowy). Widziałem cię chyba na trasie ostrów Krotoszyn w wiosce zwanej Daniszyn wracałeś z Krotoszyna to było koło 17. Jeśli to ty |
a dokładnie tak...wracałem wtedy z KTS 2009
faecd - Nie Lip 05, 2009 22:19
a oto moj wczorajszo-dzisiejszy mod:
Na dodatek wywalilem naklejski z napisem "Milleminga", ktore byly naklejone we wloszech przed sprowadzeniem oraz przyszedl nowy piekny emblemat british racing (flaga UK i szachownica)
PS na zdjeciu 2 zauwazcie, ze tylna klamka dla pasazera ma lakier fabryczny bo akurat jedna klamke trafilem w kolorze do 45-tki. Natomiast przednia jest malowana:) tylko te malowane troche musze jeszcze klarem machnac a potem porzadnie spolerowac:)
PS2 na szarym chromy tez widac!!!:)
komarek - Nie Lip 05, 2009 23:48
faecd, gratuluje, wygląda super
swoją drogą mamy identyczne 400
gdzie dorwałeś klamki i za jaką kwotę?
faecd - Pon Lip 06, 2009 07:45
komarek, klamki zalatwil mi kolega z forum AndrzejekA8. Gdzies kiedys napisalem, ze jak ktos bedzie mial klamki na sprzedaz niech da znac. AndrzejekA8 mial pobliski szrot na ktorym troche tego mieli. Zalatwil mi 4 klamki od R45 z pourywanymi zaczepami, suma sumarum troche moje zaczepy tez zniszczylem wiec najladniejsze 4 klamki wybralem, naprawilem zaczepy, pomalowalem i przelozylem chromowane ciagadelka:) koszt klamek z pourywanymi zaczepami to 110+ przesylka w sumie zaplacilem 130zl...Klamki mialem w domu juz od marca/kwietnia:) dopiero w ten weekend sie za to wzialem:D
greg-si - Pon Lip 06, 2009 14:29
Skoro jesteśmy przy ciągadłach klamek:
Już kiedyś pisałem z faecd o nich. Więcej lepszych fotek dam na dniach jak samochód umyję bo teraz syf i malaria Nawet na tych zdjęciach klamek nie widać
faecd - Pon Lip 06, 2009 15:22
greg-si, ale Ty widze masz obwudki klamek czarne plastiki:) ogolnie przy Twoim ciemnym kolorze jeszcze tego az tak nie widac;)
PS ile dales za takie klamki od R45?
Ja tez zrobie wiecej fotek ale to jak juz pomaluje zderzak bo mam kilka skaz, wygonie rudego z nadkoli oraz pomaluje listwy i lusterka:)
greg-si - Pon Lip 06, 2009 17:55
faecd, tak czarne i jest to w 100% przemyślane gdyż:
lusterka chrom a do o koła nich czarny plastik
klapa tył chrom do o koła rejestracji a w środku czarny plastik
przód chrom połączony ze srebrnym ale tutaj mam plan pomalować przedni grill na czarny mat
Samochód umyty. Oby jutro nie padało to zrobię sesję.
Co do kosztów to mnie wyszło praktycznie tyle co Ciebie
camaro17 - Pon Lip 06, 2009 20:13
faecd, greg-si, panowie nie chcę być nie miły ale mój R400 przy waszych cacuszkach wygląda jak kopciuszek, szkoda bo sądziłem że mam nieźle odpicowanego R400, a tu taki zonk.
DANTE79R - Pon Lip 06, 2009 21:20
Foczes napisał/a: | Witam
Przedstawiam swojego Roverka 214i@ 216 Si. Po wakacjach idzie do lakiernika na drobne poprawki i detale.Jak narazie prezentuje się tak: | No mi się bardzo podoba, jedyne co bym jeszcze zrobił to pomalowałbym plastikowe elementy nadwozia pod kolor nadwozia i będzie cycuś, miałem takiego srebrnego i był śliczny, jak sobie o nim pomyślę to tym bardziej że następny właściciel tak go dojechał że za to powinni karać dożywociem
[ Dodano: Pon Lip 06, 2009 22:24 ]
camaro17 napisał/a: | a tu taki zonk. | no dokładnie bo te diody na lampach to wieś i nędzna namiastka Audi bo od kiedy Niemcy wypuścili Audice z takimi lampami to każdy burak na siłę zakłada taki gadżet do swojego auta, daj sobie spokój z udziwnianiem bo Twoje auto jest ładne samo w sobie.
Raffiki23 - Pon Lip 06, 2009 21:40
CZESC wszystkim ,
i ja tez sie pochwale
moj srodeczek wyglada tak ,
Pozatym , szyby przyciemnione , zamontowale Angel Eye z Audi , i takie tam ....
pozdro
faecd - Pon Lip 06, 2009 23:24
Raffiki23, a co jest nadzwyczajnego w srodku Twoejej 75tki?
camaro17, czemu kopciuszek. Ja z modow to mam tylko pomalowane obwodki halogenow, siatka zamiast zeberek w grillu przednim, klamki, fele 16, i z tylu emblemat british racing;) poza tym to jak najbardziej seria;)
Poczekajcie panowie, niech no poprawie klamki (lakier musze jeszcze raz nalozyc by sie ladnie w sloncu mienil plus do tego klar) pomaluje jeszcze listwy i lusterka, do tego wyglusze drzwi, komore silnika i nadkola, zmienie podswietlenie calego kokpitu plus kilka innych drobnych !@!$# to dopiero bedzie co podziwiac...mam zamiar wszystko zrobic w te wakacje studenckie;)
greg-si, dobry pomysl z tym czarnym i chromem:)ale na moim lakierze bylo by to tragedia;)
Rozan99 - Wto Lip 07, 2009 17:06
DANTE79R napisał/a: | no dokładnie bo te diody na lampach to wieś |
Racja. Zdejmij to
pajda - Wto Lip 07, 2009 18:37
camaro17,
może i intencje dobre,ale pamiętaj, że Twoja 400 to NIE Audi S5 czy R8
lepiej będzie wyglądał bez tych diodek...po co eksperymentować? trzymaj się kanonów, nie przesadzaj, a furka będzie wyglądać ładnie...
wystrzegajmy się czegoś takiego:
http://c.wrzuta.pl/wm6665...0tuninnajlepsze
greg-si - Wto Lip 07, 2009 18:59
faecd, nom na srebrnym tak dobrze to nie wygląda
camaro17, tylko Ty masz beż. Mam zamiar za jakiś czas kupić całe takie wnętrze
a tu zdjęcia z dziś po wczorajszym myciu. Niestety deszcz w dzień troszkę popsuł.
michu1123 - Wto Lip 07, 2009 20:14
greg-si napisał/a: | camaro17, tylko Ty masz beż. Mam zamiar za jakiś czas kupić całe takie wnętrze |
Witam kolegę mam do sprzedania fotele + kanapa jasny beż welur + boczki bo kupiłem do swojego R400 skórkę jasny beż . Jeśli chcesz to prześle Ci zdjęcia.
greg-si - Wto Lip 07, 2009 20:30
michu1123, akurat fotele będę brał z innego auta i do tego nie prędko bo teraz czeka mnie remont blacharki. Wnętrze zostawię na przed ostatnie modyfikacje.
Pływak - Wto Lip 07, 2009 20:45
Fota cyknięta na szybko kompaktem, na dniach będą foty z prawdziwego zdarzenia
komarek - Wto Lip 07, 2009 22:00
greg-si, gdzie dopadłeś chrom lusterka z 45?
będę w Wielkopolsce w sierpniu polecicie jakieś szroty z częściami do modów? nic nigdy nie mogę w pomorskim znaleźć - na hasło Rover panowie pokazują drzwi
Markzo - Wto Lip 07, 2009 22:01
Pływak...a moze zderzak od coupe na przód?
Pływak - Wto Lip 07, 2009 22:25
Hehe już któryś raz mnie męczysz o ten zderzak Musiał bym zmienić dwa i wywalić chromy z bocznych listew bo nie bardzo by się komponowało. Na razie w planach jakaś fela z rantem, 7j przód i 8j tył (może uda mi się załatwić do przymiarki 8j żeby sprawdzić czy nie będzie nigdzie tarło) i dopasowanie jakieś dokładki do przedniego zderzaka tak aby się ładnie komponowała.
P.S na focie tego nie widać ale usiadł sporo więcej niż deklarował producent sprężyn i wreszcie nie stoi tak bardzo z klina
Markzo - Wto Lip 07, 2009 22:28
super teraz na glebie leży! a wiesz...jakbyś same te dokładki pod zderzak zapodał?
Pływak - Wto Lip 07, 2009 22:32
JUż o tym myślałem ale imo od coupety nie bardzo będą pasować bo są dwie małe po obu stronach, a na środku wcięcie w zderzaku...
Na tej aukcji koleś w cabrio ma dokładkę tylko nie wiem od czego jak by to dobrze przymocować to by chyba nie było źle http://allegro.pl/item680...3r_spoiler.html Druga sprawa co na to krawężniki hehe
Markzo - Sro Lip 08, 2009 07:28
poszukaj dokładki do zderzaka od Laguny chyba I, przykreci się na wkrętach i będzie git malina!
camaro17 - Sro Lip 08, 2009 13:49
Pływak, dokładka od Renault Laguna I Markzo, ma racje
greg-si - Sro Lip 08, 2009 17:28
komarek, ma się wtyki tu i tam
fakt jednak jest taki że jest ich dość mało. Do tego te co już ktoś sprzedaje to kosztują nawet 300-350zł sztuka
Raffiki23 - Sro Lip 08, 2009 21:07
Flexi z Audi , jutro beda zamontowane na 2 lampie lepszy efekt w jest nocy choc w dzien tez fajnie widac.
bula21 - Czw Lip 09, 2009 14:23
listwa diodowa ?
Raffiki23 - Czw Lip 09, 2009 14:26
diody sa w srodeczku a calosc wykonana z flexi dzis bedzie montaż na 2 lampce
wszystko montowane wewnatrz klosza
potem dodam fotke
faecd - Czw Lip 09, 2009 17:33
Raffiki23, a to mi sie podoba:) bardzo ciekawe rozwiazanie i wydaje mi sie za pasuje:)
PS pozdrawiam kolege z Manchesteru, miasta, ktore mnie urzeklo:)
Deamian - Czw Lip 09, 2009 18:03
Hejka. Raffiki23 muszę powiedzieć że i mi też się podoba. Fajnie to wygląda
camaro17 - Czw Lip 09, 2009 19:49
Raffiki23, ładny patent, mam nadzieję że zamieścisz na forum małego tutka z prac nad tym stanem.
Raffiki23 - Czw Lip 09, 2009 22:34
No dzisiaj juz nie zdazylem z czasem zeby zrobic 2 lampke ale jak tylko bedzie gotowa to z checia zamieszcze .....
Pozdrowionka
Pływak - Czw Lip 09, 2009 22:52
Tak jak obiecałem trochę lepsza fota
Markzo, camaro17 właśnie na taka poluje na alledrogo sporo zderzaków ale nikt nie chce dokładki osobno sprzedać
kharry - Pon Sie 03, 2009 23:37
Raffiki23, używałeś flexi z przetwornikiem? Jakbyś mógł, to daj namiary skąd to wziąłeś, lub coś podobnego wskaż oraz pochwal się jak to mocowałeś, bo bardzo mnie to interesuje.
michu1123 - Wto Sie 04, 2009 23:33
Oto moja bestia Rover 420 SD 99r.(już niedługo SD+i z mech. pompą).
Nie sugerujcie się oznaczeniem TDI to nie jest napewno VW (oznaczenie zostało zakupione wcześniej i przyklejone przez mojego Tatę, po którym przejąłem auto).
Niedawno zakupiłem skórzane beżowe foteliki - prezentują się perfekcyjnie brakuje tylko klimy ale niebawem i klima zawita do R i będzie już odjazdowo
truten23 - Sro Sie 05, 2009 11:36
A jak Wam koledzy podoba się moje cacko?
[ Dodano: Sro Sie 05, 2009 12:42 ]
michu1123, Powiem Ci, że ładnie się prezentuje
Nie myślałeś o przyciemnieniu szybek?
Np. Jak u mnie, z tyłu 30%, z przudu 15%. Albo słabiej jeszcze...
Raffiki23 - Sro Sie 05, 2009 16:45
Noi drugie lampki zamontowane , szybki przyciemnione ...
Jutro wymiana grila na chromowany i bedzie prawie wszystko
kharry moconawe to jest wewnatrz lampy .
To listwa flexi zamoprzylepna dokladnie taka jak wkladaja do nowej A6
Kupiona w UK wiec chyba namiary zbedne
dodam foteczki tylko nacykam ....
[ Dodano: Sro Sie 05, 2009 17:59 ]
Pare fotek Mojej furki
W nocy bardziej efektownie widać , jak tylko się ściemni dodam więcej ....
michu1123 - Sro Sie 05, 2009 21:34
truten23 napisał/a: | michu1123, Powiem Ci, że ładnie się prezentuje
Nie myślałeś o przyciemnieniu szybek?
Np. Jak u mnie, z tyłu 30%, z przudu 15%. Albo słabiej jeszcze... |
Dzięki bardzo.
Raczej myślałem o roletach na tylne boczne szyby - dopasować pod kształt szyby + roleta na tylną szybę. Ale jeszcze się zastanawiam. Ile wyniósł Cię koszt przyciemniania szybek?
wild_weasel - Sro Sie 05, 2009 23:01
truten23 - świetny Roverek! Na pewno obejrzałbym się za nim. Bardzo dobrze dobrane felgi. Nie jestem zwolennikiem przyciemnianych szyb, ale Twoje są bardzo subtelnie zrobione
kharry - Sro Sie 05, 2009 23:12
Raffiki23, dziekuje za odpowiedz a możesz przynajmniej pokazać jakiś link gdzie podpatrze sobie jak takie flexi wyglada? chodz mi o to, żeby kupić ewentualnie coś podobnego. Jeśli chodzi o przyklejanie, to napisałeś, że samoprzylepne.. ale to przylepialeś do szkła czy po obwodzie wnętrza? (nie wiem czy zrozumiale napisałem)
[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 00:14 ]
Gdyby ktoś był zainteresowany, to tu sie rozwija temacik o tych lampach http://forum.roverki.eu/v...bc2b4d0e#379767
Raffiki23 - Sro Sie 05, 2009 23:50
Tak po obwodzie.
docisniete sa plastikiem i spowrotem skrecone .
nie mam jak ci dac linka bo to nie bylo kupione w jakims sklepie czy na ebay , one sa zupełnie inne niz te co są w PL na allegro z wystającymi diodkami.
szukalem podobnych po necie ale nic nie znalazłem.
to taki kawałem jakby gumy 0.5 cm na 0.5 cm a w srodku wtopione sa diody .
kharry - Czw Sie 06, 2009 00:09
Dzięki jeszcze raz! jeśli już się tego podejmę, to zdam relację, bo mam na oku jeszcze te angielskie dedykowane do R25 z ebaya i podobno można tam tylko przełożyć szyby z europejskich i już lampa świeci jak europejska, a nie angielska
truten23 - Czw Sie 06, 2009 08:39
michu1123 napisał/a: | Ile wyniósł Cię koszt przyciemniania szybek? |
Wygodniejsze są przyciemnione szyby. O wiele mniej się auto nagrzewa w środku.
Za 2 folie 75cm 30% i 50cm 15% dałem jakieś 50zł. A za przyciemnienie 220. Mój znajomy zajmuje się przyciemnianiem.
wild_weasel napisał/a: | Nie jestem zwolennikiem przyciemnianych szyb, ale Twoje są bardzo subtelnie zrobione |
Właśnie nie lubię tak strasznie na czarno zaciemnionego auta, wolę takie subtelne przyciemnienie. Zdecydowałem się też na ściemnienie przednich, bocznych szyb folią 15%, jest teraz takie delikatne przejście między ciemnym tyłem, a normalną szybą z przodu.
Wczoraj pomalowałem jeszcze tarcze na czerwono, teraz są ładnie wteksponowane i tarcze i felgi
Pływak - Czw Sie 06, 2009 10:23
truten23 napisał/a: |
Wczoraj pomalowałem jeszcze tarcze na czerwono, teraz są ładnie wteksponowane i tarcze i felgi |
Chyba zaciski
truten23 - Czw Sie 06, 2009 11:28
Zaciski tak jak na zdjęciach, ale wczoraj popołudniu pomalowałem też tarcze. Jest duużo ładniej. Dziś je cyknę, to się pochwalę
dobryziom - Czw Sie 06, 2009 11:54
truten23 napisał/a: | Zaciski tak jak na zdjęciach, ale wczoraj popołudniu pomalowałem też tarcze. Jest duużo ładniej. Dziś je cyknę, to się pochwalę |
serio je pomalowałeś? wnioskuje ze tylko cześć która się nie styka z klockiem... tylko ze malowanie tarcz to nie najlepszy pomysł z uwagi ze będą teraz bardziej trzymały ciepło a tu chyba nie o to chodzi
Pływak - Czw Sie 06, 2009 17:25
truten23 napisał/a: | Zaciski tak jak na zdjęciach, ale wczoraj popołudniu pomalowałem też tarcze. Jest duużo ładniej. Dziś je cyknę, to się pochwalę |
Z niecierpliwością czekam na fotkę
greg-si - Czw Sie 06, 2009 19:02
michu1123, felga mi się nie podoba. Zbyt old school`owa do R
reszta lux Tobie by super pasowały lusterka w chromie
truten23 - Czw Sie 06, 2009 20:43
Co do trzymania temperatury przez farbę, jest to spacjalna farba do malowania zacisków, bardzo dobrze oddaje temperaturę
Całość ładnie podkreśla koła.
Z resztą, oceńcie
Szymon - Czw Sie 06, 2009 21:36
jak dla mnie to coś za dużo tego czerwonego może to przez to, ze jeszcze nie widziałem tak malowanych tarcz
truten23 - Pią Sie 07, 2009 08:50
Powiem Ci, że ogólnie pasuje takie malowani do całości. I Z tym wszystkim Auto zyskało nowego harakteru
seyfer - Pią Sie 07, 2009 08:57
Mi się tak średnio podoba niestety ale to tylko moje zdanie. Uważam ze pomalowanie samych zacisków dałoby lepszy efekt
dobryziom - Pią Sie 07, 2009 09:17
truten23 napisał/a: | Powiem Ci, że ogólnie pasuje takie malowani do całości. I Z tym wszystkim Auto zyskało nowego harakteru |
nie myślałeś o tym żeby pomalować całą tarcze na czerwono
truten23 - Pią Sie 07, 2009 09:18
Niby tak, ale to trochę głupio wyglądało, czerwone zaciski, nowe koła i pordzewiałe tarcze... Można było te tarcze machnąć na czarno, ale farby takiej nie miałem, miałem za to jeszcze trochę farby którą malowane były zaciski w Madzi brata i moje. Pomalowałem tarcze i w sumie nie ma co narzekać
Trochę farby zostało, jak kto chce to zapraszam
[ Dodano: Pią Sie 07, 2009 10:19 ]
dobryziom napisał/a: | nie myślałeś o tym żeby pomalować całą tarcze na czerwono |
Było kilka mazi od pędzla, ale klocki wytarły
dobryziom - Pią Sie 07, 2009 09:56
nie no ogólnie fajnie tylko ja bym zacisk walnął na czerwono a resztę jak ci przeszkadzała rdza na srebrny
truten23 - Pią Sie 07, 2009 10:10
dobryziom napisał/a: | resztę jak ci przeszkadzała rdza na srebrny | Ale srebrny to do niczego by nie pasował
Krzysi3k - Pią Sie 07, 2009 11:49
seyfer napisał/a: | Mi się tak średnio podoba niestety ale to tylko moje zdanie. Uważam ze pomalowanie samych zacisków dałoby lepszy efekt |
Zgadzam się
memphisto - Pią Sie 07, 2009 22:55
truten23, co masz za żarówki jeśli można wiedzieć
truten23 - Sob Sie 08, 2009 07:31
Xenony 6000K. Dają piękną, zielonkawą poświatę, pasują idealnie pod lakier.
Co do xenonów- wiem, wiem Ale jeszcze nikt mi nie mignął, mam dobrze ictawione lampy i elegancko odcinają sie _/ _/
memphisto - Sob Sie 08, 2009 11:04
a masz zestaw za jaka kwote bo na na honda tuning slask czy cos czytalem ze sa cyfrowe i analogowe a te cyfrowe to drozsze masz analogowe czy cyfrowe ? (podaj cene ew aukcje to ogarne sam jakie masz) bo zal mi za xenony dawac 400 PLN a moze masz tansza wersje i tez jest ok xD
truten23 - Sob Sie 08, 2009 14:58
A dałem za całość 192zł.
Powiem Ci, że wkurzyłem się i kupiłem ksenonki, bo się wachałem co do nich. Ale od grudnia spalila mi się 4 żarówka i już mnie irytacja zaczęła brać. One sie u mnie chyba przegrzewały w lampach i dlatego się tak paliły. Napęcie mierzyłem i było ok.
Poczekaj, tu masz aukcję: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=685055028
Revolt - Nie Sie 09, 2009 09:42
Czarne elementy w felgach ładnie komponują się z czarnymi szybami ale nie na roverku.
Pewnie to kwestia gustu ale ja jestem na nie jeśli chodzi o takie modyfikacje.
W r800 też miałem czarne szyby i choć mi się to nie podobało to jednak kwestia komfortu przy braku klimy przeważyła.
Czerwone zaciski w roverkach mi się nie podobają. jak malować to ewentualnie na srebro.
Czerwony zaryzykował ewentualnie na MG.
Ale jak to się zwykło mówić " ważne ze właścicielowi się podoba"
PS dlaczego tył tak nisko siedzi ?
memphisto - Nie Sie 09, 2009 13:37
truten23, a masz jakieś zakłucenia ? mrugają Ci te xenonki lub cokolwiek ? czy chodzą b.dobrze?
a te żarówki co 4 sie spaliły to w xenonach palniki czy jak miales żarówki zwykłe
camaro17 - Nie Sie 09, 2009 14:21
truten23 a jak z spryskami reflektorów myślałeś o tym będziesz takie coś montował w swym R???
A jak rozmawiamy już o xenonach to czy ktoś ma w swym R zamontowane bi-xenony nie wliczając MG ZT???
truten23 - Sro Sie 12, 2009 18:37
hej Revolt, moim zdaniem jest trochę ciekawiej z uwydatnieniem carnych elementów. Te szybki specjalnie nie są za mocno przyciemnione. Ca czarno też mi się nie podoba.
Pomalowanie zacisków i tarcz na czerwono, lekko intryguje oglądających. To daje autku lekkiego smaczku "pazura"
Pozdrawiam
Dzisiaj lecę na mazury, heja
faecd - Czw Sie 13, 2009 20:26
memphisto, mi palnik wytrzymal 7 miesiecy ostatnio sie spalil:/ ale to mozliwe, ze wariackie napiecie i jego brak na alternatorze przyczynilo sie do jego smierci. Poprzednio mialem w innym aucie, rowno rok i dzialaly jak ta lala:D
Kozik - Pią Sie 14, 2009 06:03
Mój nabytek, nowe fele i oponki. I różnica jak samochód wygląda na standardowym zawieszeniu a jak na sprężynkach eibach
Moloch - Pią Sie 14, 2009 06:08
Ładny Roverek
Ile za sprężyny płaciłeś?
Kozik - Pią Sie 14, 2009 06:09
550zł z wysyłką kpl sprężyny wraz z amorkami, tył kayaba przód fabryczne, do wymiany za rok
[ Dodano: Pią Sie 14, 2009 07:10 ]
nadmieniam, że jak siedze w środku to przód jest jeszcze niżej
Moloch - Pią Sie 14, 2009 06:35
Wyślij mi na pm gdzie to kupowałeś
Tomasz620 - Pią Sie 14, 2009 06:46
ale piękny Roverek.. jedyne co moge to tylko pozazdroscic
Markzo - Pią Sie 14, 2009 08:32
hhhhhhheeejjjjj Kozik no no, konkretnie pojechałeś teraz jak sie kółkami pod oszołomem zamienimy to mi już nie porysujesz zacisków
Truten, fajna furka, mi tylko fele nie podchodzą, widziałbym coś szprychowego tutaj ale akurat zaciski + element tarcz wyglądają fajnie
Revolt, zobacz czerwone zaciski u mnie, raczej sie ludzikom podobają
Pływak - Pią Sie 14, 2009 08:43
Kozik, gadaj gdzie za taką cenę kupiłeś sprężyny eibacha? Nówki, używki? Ile poszedł w dół? Wygląda żelegancko
Kozik - Pią Sie 14, 2009 08:53
Pływak napisał/a: | Kozik, gadaj gdzie za taką cenę kupiłeś sprężyny eibacha? Nówki, używki? Ile poszedł w dół? Wygląda żelegancko |
Z tego co pamiętam to było to w mało atrakcyjnym okresie bo jeszcze w zimie - czyli ludzie jeszcze nie są zainteresowani niskim zawieszeniem
Po drugie była tylko jedna paskudna fotka i praktycznie zero opisu, na pierwszy rzut oka odrażająca aukcja, cena była 480zł więc w miarę. Zadzwoniłem i poza aukcją kupiłem przed końcem licytacji, licytując się telefonicznie
550 z wysyłką to nie dużo za komplecik, tył amorki praktycznie nówka, przód do wymiany ale póki co i tak lepsze niż moje stare.
Samochód po serpentynach przechodzi po 20 km szybciej po zakrętach przy tym samym ogumieniu
A co do kółek to musiałem zmienić bo opony które chciałem kupić na 14" kosztowały po 378zł sztuka, sprzedałem stare felgi, kupiłem komplecik nówki gumki toyo T1R (przereklamowane) i nowe aluski i wyszedł mi ten sam koszt co nowe opony na 14"
[ Dodano: Pią Sie 14, 2009 09:57 ]
Pływak napisał/a: | Ile poszedł w dół? |
Tył poszedł w dół minimalnie ale utwardził się sporo, przód poszedł dużo myślę że około 5-6cm, ale to przez to że moje stare sprężyny były mocno ztyrane (wersalka)
Efekt taki, że na zimę zakładam stary zawias bo jak na bieszczady będzie za nisko
truten23 - Sob Sie 15, 2009 13:29
Kozik, Ja jestem na TAK Świetne felgi i bardzo pasuje to obniżenie
Markzo napisał/a: | Truten, fajna furka, mi tylko fele nie podchodzą, widziałbym coś szprychowego tutaj ale akurat zaciski + element tarcz wyglądają fajnie |
Dzięki
domel101 - Sro Sie 19, 2009 20:44
witam, chcialbym pokazac swojego roverka
silnik seria 1.4 8v
podswietlenie wnetrza zrobione na niebiesko ( zegrek, nawiewy i galka biegow)
w planach licznik na niebiesko i neonki na nogi, aluski i obnizenie.
sprzecik grajacy:
radio cd/mp3 sony cdx 2200
glosniki przod: gwizdki i basowy peying na zwrotnicach
glosniki tyl: zestaw boschmann bass 20 cm i midbass 10 cm na zwrotnicach i wszystko wzmocnione 800 watowym wzmacniaczem.
reszte widac na fotkach.
Toshiro - Sro Sie 19, 2009 21:30
domel101 napisał/a: | radio cd/mp3 sony cdx 2200 |
Moim zdaniem - Sony to ogólna wtopa jeżeli chodzi o jakość dźwięku, kiera bezpieczniejsza jednak z poduchą Poza tym wszystko cacy i się podoba. W piątek jak zakończę swoje mody to też wrzucę zdjęcia (Ile dzisiaj się namęczyłem ze spasowaniem aniołków maaaasakra ale wygląda dużo lepiej niż gdy założyłem je za 1 razem. Relacja piątek, sobota)
Pozdrawiam
edit: A i jeszcze te lustrka takie niezbyt, lepsze by były z 25
Marrkus - Sro Sie 19, 2009 21:47
Cytat: | sprzecik grajacy:
radio cd/mp3 sony cdx 2200
glosniki przod: gwizdki i basowy peying na zwrotnicach
glosniki tyl: zestaw boschmann bass 20 cm i midbass 10 cm na zwrotnicach i wszystko wzmocnione 800 watowym wzmacniaczem. |
Raczej nie wysokich lotów cały ten zestaw. zapewne gra głośno z mocnym basowym pomrukiem ale jakościowo - klapa (moim zdaniem)
Botanix - Sro Sie 19, 2009 23:12
Jak się chwalimy to i ja się pochwalę. Fotek niestety mało i stare ( od tego czasu ciut się zmieniło ), ale postaram się niedługo znaleźć czas i porobić gdzieś w plenerze - może . Wnętrze również pstrykne...
Co jest, co zrobiłem dotychczas i co zamierzam...
silnik - 2.0 SDi - jak dotąd zwiększone ciśnienie doładowania do 19psi oraz zwiększona dawka paliwa / w planach wymiana coolera, świec, chip-tuning tak ze 160-170km chce uzyskać i nie spocznę dopóki nie uzyskam
podświetlenie wnętrza - seria, w planach czerwień, podsufitka też
Elementy nawiewów wewnątrz - pomalowane na srebrno i zmatowione
Lusterka od R25
Chromowana tylna listwa na bagażniku od R25
Fotele - MGZR czerwono, czarne półskórki
Hamulce - na coś tam wymieniałem ale bez rewelacji + czerwone zaciski w planach zaciski od MGZS i tarcze wentylowane
Zawieszenie sportowe -30mm od jamex ( sprężyny i amorki )
Felgi - Rota Subzero 17"
Opony - Toyo Proxes 205/40/17 ( na marginesie super trzymają )
Lampy przednie - Angle eyes + wymieniłem diody w ringach na mocniejsze żółte - teraz świecą niemal jak w bm dablju
Lampy tylne - seria mi się widzi
Spryskiwacze przednie - chrom
Kierunkowskazy - chrom
Odnowione listwy chromowane na zderzakach
Grill w zderzaku malnąłem na czarno, w standardzie była seria - teraz moim zdaniem lepiej
Wstawiłem wskaźnik doładowania
Wygłuszenie ( taśmy, masa bitumiczna, wełna ) pod sprzęt muzyczny ( ściana grodziowa, podłoga, sufit, bagażnik, nadkola )
i parę innych rzeczy o których teraz nie pamiętam:
Co do audio to po staremu:
Odtwarzacz - Alpine 9857R + Ipod nano 8GB ( wolę z CD... )
Przednie - Polk Audio SR 5250 w obudowach z włókna szklanego o pojemności 6l
Subwoofer- Zabudowane 2x Rockford Fosgate P2D212 w obudowach zamkniętych po 32l na głośnik
Wzmocnienie -
_Phoenix Gold 4 kanały na głośniki przednie ( bi-amping )
Rockford Fosgate Punch 601S na subki
Procesor basu - Waves Maxxbass 103
Moc... Pan 3 posty wyżej ma trochę "większą" ... jakieś 700W RMS łącznie przy full, ale słucham głównie delikatnie
Generalnie prawie wszystko co chciałem jest, teraz jeszcze tylko parę detali wykończyć
pajda - Sro Sie 19, 2009 23:25
Botanix
ja bym sobie zrobil nowy avatar z tego 1 zdjecia (nowe fele )...prezentuje sie naprawde godnie ! jak dla mnie super i nie jest przesadzone ! co ma wielki + dla mnie !
greg-si - Czw Sie 20, 2009 18:08
Botanix, felga fajna
Toshiro, oj chyba z tym sony to za bardzo się rozbujałeś Słyszałeś coś o serii XES?
Toshiro - Czw Sie 20, 2009 19:15
greg-si napisał/a: | Toshiro, oj chyba z tym sony to za bardzo się rozbujałeś Słyszałeś coś o serii XES? |
greg-si miałem kilka modeli firmy sony stąd moja opinia, jeżeli seria radyjek XES ładnie gra to bardzo fajnie że zaczęli iść w dobrym kierunku
co do mojej prezentacji, jednak montaż ostatnich części może przesunąć się do niedzieli, tak że sobota bądź niedziela wrzucę zdjątka
greg-si - Czw Sie 20, 2009 20:48
Toshiro, XES to stara seria Sony. Ogólnie to Sony liczyło się do 90 roku może troszkę dłużej. Teraz niech zajmują się komórkami
Toshiro - Nie Sie 23, 2009 15:15
No więc zakończyłem modzenie w swoim R, spoiler z ZR, lusterka z 25 i aniołki
matlacz - Nie Sie 23, 2009 21:30
Toshiro, Naprawdę ładne autko
staf - Nie Sie 23, 2009 21:34
Toshiro,
Markzo - Nie Sie 23, 2009 21:53
miodziasnie sam sex
Toshiro - Nie Sie 23, 2009 22:36
matlacz napisał/a: | Toshiro, Naprawdę ładne autko |
staf napisał/a: | Toshiro, |
Markzo napisał/a: | miodziasnie sam sex |
Dzięki Panowie
Dud.ek - Pon Sie 31, 2009 16:11
Witam chciałbym zaprezentować mojego roverka 620si:
Ze zmian jakie dokonałem moge wymienić:
-zmiana koloru nadwozia
-przyciemnienie tylnich lamp
-kierunki w błotnikach z golfa IV
-wyciencie żeberek w zderzaku i zamontowanie siatki aluminiowej (zdaje sobie sprawe jak ta siatka wygląda w otworach na halogeny ale narazie musi tak pozostać do czasu aż sie dorobie zaślepek lub lamp )
-odświerzenie felg
-likwidacja znaczków rover i 620si z tylnej klapy
Co o tym sądzicie?
Mayson - Pon Sie 31, 2009 16:43
Dud.ek napisał/a: | Witam chciałbym zaprezentować mojego roverka 620si: |
Bardzo ładne to autko
BLAST - Pon Sie 31, 2009 17:50
Toshiro bardzo mi się podoba Twój Roverek. Delikatne zmiany, które się nie narzucają a jednocześnie są widoczne, tak ze smakiem Zmieniłbym jeszcze boczne kierunki na przeźroczyste, pomalował zaślepki halogenów, boczne listwy oraz klamki w kolorze nadwozia i byłyby już całkowicie cacy.
Toshiro - Pon Sie 31, 2009 18:36
BLAST napisał/a: | Zmieniłbym jeszcze boczne kierunki na przeźroczyste |
miałem to w planach i na pewno zrealizuję
Deamian - Pon Sie 31, 2009 20:36
Dud.ek bardzo fajna ta twoja 620
Ładny kolorek i fajna felga
A jak tam folia na lampach się sprawuje Dużo gorzej świecą czy tylko delikatnie Gdzie ją kupiłeś bo sam myślę o takim przyciemnieniu lamp ale tylko kierunki i wsteczny:?:
Dud.ek - Wto Wrz 01, 2009 09:36
Tylnie lampy przyciemniłem malując je delikatnie czarną bazą a potem lakierem bezbarwnym, różnica w świeceniu jest niewielka. Początkowo miałem nie malować tylko światła wstecznego ale ostatecznie przeleciałem je jedną warstwą bazy.
Deamian - Wto Wrz 01, 2009 13:50
Aha Ja to chyba jednak użyje foli dokładnie tak jak kolega Mayson ma. Też mu to fajnie wyszło
Raffiki23 - Nie Paź 04, 2009 20:40
Dzisiaj wymieniony grill ,
ocencie sami czy sie podoba
krzychu.b - Nie Paź 04, 2009 20:57
Fajny Skąd wziąłeś te diody w reflektorach
Raffiki23 - Nie Paź 04, 2009 21:00
to flexi od audi
Edit :
to ten pasek co maja nowe Audiki, jest on z flexi wiec mozna go wyginac , zamontowane jest wewnatrz klosza , kosztuje ok 70 funtów komplet ( 4 sztuki)i posiadaja 5 letnia gwarancje , to nie jakis kit z ebay lub allegro, zreszta widac jak swieci w dzien a nie wspominajac o nocy
memphisto - Nie Paź 04, 2009 21:16
a co to jest 'flexi od audi' ? bo wygląda uroczo : D
Pływak - Nie Paź 04, 2009 21:39
Jeśli by ktoś chciał podobne "diody" w tańszej wersji to zawsze przed świętami w castoramach i innych praktikerach można dostać takie węże z metra w różnych kolorach i grubościach
Botanix - Nie Paź 04, 2009 21:59
Raffiki23,
Mnie się nie podoba, owszem grill i diody fajna sprawa ale wg. mnie totalnie nie do takiego auta.
hellboy_d - Nie Paź 04, 2009 22:09
Raffiki23 napisał/a: | to flexi od audi |
Jaki waz elastyczny ?
Wlasnie znajoma z pracy przyjechala na nocny dyzur nowa A 4 i zareczam Ci ze w tzw "Tageslicht" nie ma zadnego bialego weza z diodkami bo az przeszedlem sie obadac
memphisto - Nie Paź 04, 2009 22:23
a powie mi ktoś co to te flexi ? i da się to dostac na allegro?
Rozan99 - Nie Paź 04, 2009 23:12
memphisto napisał/a: | flexi |
giętkie, elastyczne
memphisto - Nie Paź 04, 2009 23:15
spoko więc on ma u siebie w R75
Rozan99 napisał/a: | giętkie, elastyczne | od audi
ale co ma od audi ; p ? wyjal z audi daylight ? czy co ?
Botanix - Pon Paź 05, 2009 00:10
Cytat: | ale co ma od audi ; p ? wyjal z audi daylight ? czy co ? |
Nieee to podróbki, nie drażnij się wiadomo o co chodzi
greg-si - Pon Paź 05, 2009 07:49
Raffiki23, mi ani trochę się to nie podoba. Pasuje dosłownie jak świni siodło. I te diody i ten grill. Grill to już w ogóle uważam za tragedię. Od razu jak bym widział tak zrobiony grill to mówiłbym że bity.
W audi jest inny patent z diodami. Kumpel ma A6 w którym jest pełen pakiet diodowy łącznie z ksenonowymi światłami dziennymi w zderzaku i ma to mało wspólnego z takim wężem. Ba nic nie ma wspólnego poza tym że świeci.
Deamian - Pon Paź 05, 2009 13:30
Jak dla mnie te diody w reflektorach jeszcze fajnie wyglądają Ale grill Oczywiście to kwestia gustu.
funfel - Pon Paź 05, 2009 16:10
Mi tez bardziej widzi sie oryginalny grill niz ten przerobiony. Jak juz to bym pomalowal oryginalny na czarny kolor
bula21 - Pon Paź 05, 2009 17:48
a to moje padło sportowe zawieszenie, jakieś alu z złomu, i przelotowy wydech, lusterka listwy lotka w kolor nadwozia, brak oznaczeń zostały tylko na grillu i klapie
Toshiro - Pon Paź 05, 2009 19:43
tym napisem na tylnej klapie mnie rozwaliłeś
Asia - Pon Paź 05, 2009 20:57
fakt, napis świetny:P:P
Reddi - Wto Paź 06, 2009 09:06
ale masz szczelinę pomiędzy lampami a zderzakiem
matlacz - Wto Paź 06, 2009 13:13
greg-si napisał/a: | Raffiki23, mi ani trochę się to nie podoba. Pasuje dosłownie jak świni siodło. I te diody i ten grill. Grill to już w ogóle uważam za tragedię. Od razu jak bym widział tak zrobiony grill to mówiłbym że bity.
W audi jest inny patent z diodami. Kumpel ma A6 w którym jest pełen pakiet diodowy łącznie z ksenonowymi światłami dziennymi w zderzaku i ma to mało wspólnego z takim wężem. Ba nic nie ma wspólnego poza tym że świeci. |
Kwestia gustu. Każdy zrobił by to w jakiś sposób inaczej. Jedni lubią takie coś inni jak auto wygląda jak oryginał.
Jak dla mnie to Raffik23 nieżle się napracowałeś i gratuluję wizji oraz wykończenia.
greg-si - Wto Paź 06, 2009 14:49
matlacz, no pewnie że kwestia gustu dlatego napisałem to co napisałem
dzięki temu że każdemu co innego się podoba ten świat jest piękny i nie jeździmy jednym takim samym samochodem
Krzysi3k - Sro Paź 07, 2009 19:28
Diody naprawdę fajnie, szacunek
Ale ten grill nie pasuję do R75
Lysy90 - Pon Lis 22, 2010 16:11
Jeśli chodzi o mojego R tuningu tam nie ma
Aaa i nie patrzcie na silnik na fotach nie był jeszcze myty więc jest trochę syfu obecnie wygląda lepiej...
Mam zamiar jeszcze wymienić głośniki w drzwiach (+ wyciszenie) i na wiosnę (jeśli budżet pozwoli) jakieś felgi myślę o 16".
Pozdrawiam!
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Rover/45/28583
Botanix - Wto Lis 23, 2010 16:02
To mój po zmianie felg, Rota Subzero już mi się znudziła - będzie na sprzedaż . Na pokładzie Dotz Touge + Toyo T1R.
camaro17 - Wto Lis 23, 2010 21:59
Botanix, agresorrrrrrrrr....
Rozan99 - Wto Lis 23, 2010 23:46
Fajnie wyglada na czarnych butach
maciekwawa - Sro Lis 24, 2010 01:57
Juz niedlugo pokaze Wam mojego roverka jak wyjedzie z warsztatu:D
Wojtek88 - Wto Lis 30, 2010 23:54
maciekwawa napisał/a: | Juz niedlugo pokaze Wam mojego roverka jak wyjedzie z warsztatu:D |
A co tam znowu modzisz ?
maciekwawa - Wto Lis 30, 2010 23:58
Roverek moj ma silnik 2.0 turbo zakuty ponad 300 koni
borek88 - Sro Gru 01, 2010 06:10
maciekwawa, kiedy kolego napiszesz chociaz cos o modach??
wizualnych oraz tych mechanocznych bo nikt nic nie wie procz tego ze r200 2.0t 300KM
a pewnie wielu jest ciekawych (np ja jak rozwiazales uklad przeniesienia napedu)
bula21 - Sro Gru 01, 2010 15:55
też jestem ciekawy no i przede wszystkim chciałbym zobaczyć wykres
balin0 - Sro Gru 01, 2010 21:29
maciekwawa napisał/a: | silnik 2.0 turbo zakuty ponad 300 koni |
uuu to grubo również czekam na opis modów.
pozdr.
maciekwawa - Czw Gru 02, 2010 01:11
Jak nie ma opisu:) a kto założył ten wątek?:)
Zdjęcia auta macie tu:) http://www.polskajazda.pl...Rover/200/24233
Auto mechanicznie- silnikowo wszystko nowe:)
Macie kilka fot z garażu:0 niedługo zrobie fotki juz gotowego jak znajde chwile:)
FatMatic - Czw Gru 09, 2010 19:39
camaro17 powiedz mi gdzie moge dostać chromowany napis na klape? jak jak Ty na Swoim RvR'q masz nick z forum nie moge tego na allegro dorwać /
Arcik - Czw Gru 09, 2010 21:34
FatMatic na stacjach paliw albo w jakims sklepie motoryzacyjnym mozesz kupic takie literki chromowane <2zl za szt chyba, albo cos kolo tego>
Markzo - Czw Gru 09, 2010 21:48
patrząc po fotach, to rury kolektora wydechowego mają różną długość, czy to nie przeszkadza?
maciekwawa - Pią Gru 10, 2010 01:15
Wszystko jest tak wyliczone żeby bylo ok:) Ten kolektor jeszcze nie jest gotowy nawet w 70%
Perez - Pią Gru 10, 2010 01:23
Kolega zalozyl sobie do Subaru kolektor nierownoleglosciowy, zeby uzyskac wlasnie dzwiek!
bonus89 - Pią Gru 10, 2010 09:27
w subaru to chyba nie potrzebne
Perez - Sob Gru 11, 2010 12:41
bonus89, Jezeli masz legacy 2.0 115KM to uwierz, ze potrzebne.
bonus89 - Sob Gru 11, 2010 22:48
a no chyba że w sumie słyszałem i jechałem tylko boxerem turbo ale wydawało mi się że wszystkie boxery tak cykaja
Perez - Pon Gru 13, 2010 13:49
To dobrze myslales, ale z kolektorem nierownoleglosciowym jest jeszcze piekniejszy dzwiek. Szkoda, ze kumpel go przedwczoraj rozbil Strasznie mi sie zal chlopaka zrobilo, bo tak zadbanego Subaru nie widzialem w calym zyciu, a do tego dopiero odebral od lakiernika po poprawkach
desperado67 - Nie Gru 19, 2010 16:33
maciekwawa napisał/a: | Roverek moj ma silnik 2.0 turbo zakuty ponad 300 koni |
Jakie ECU , jaka skrzynia i jakie wtryski?
Co z chłodnicą i intercoolerem ?
Przedewszystkim co z głowicą ?
Nowal - Sob Sty 08, 2011 22:13
No i ja musiałem podjąć kroki ku zmianie wyglądu przedniego zderzaka, ponieważ pękła atrapa grilla.
Przygotowana do malowania teraz prośba do Was, w jakim kolorze pomalować całość?
Zdjęcie jak by ktoś nie widział załącznika.
kharry - Sob Sty 08, 2011 22:28
Pod kolor auta
leszczu - Nie Sty 09, 2011 10:10
Nowal, wal pod kolor roverka.
Dildo - Nie Sty 09, 2011 13:14
maciekwawa ty modzisz silnik gdzies u znajomych/u siebie? jakie tam macie koszta załozenia turbiny? interesuje mnie najtansza opcja.. pozdrawiam!
dobryziom - Nie Sty 09, 2011 16:53
jeśli chcesz założyć do 1,4 to daj sobie spokój... temat wałkowany x razy
Nowal - Wto Sty 11, 2011 21:00
Grill przerobiony, zamiast żeberek wstawiona siatka i pomalowany w czarny mat (na chwilę obecną, ponieważ nie miałem dostępu do pistoletu aby maznąć go w kolor auta)
Niestety brak jest oryginalnego znaczka i musiałem załatwić to inaczej, sami zobaczcie jak wyszło.
http://forum.roverki.eu/g...y&image_id=3135
http://forum.roverki.eu/g...d&image_id=3136
leszczu - Sro Sty 12, 2011 13:20
Bardzo ładnie ta przeróbka grilla ci wyszła.
Perez - Wto Sty 18, 2011 12:18
Grillik jak dla mnie superaśny. Ja bym pomyslal o matowym grafitowym kolorze.
dobryziom - Wto Lut 01, 2011 14:16
maciekwawa napisał/a: |
Macie kilka fot z garażu:0 niedługo zrobie fotki juz gotowego jak znajde chwile:) |
jak tam Maćku postępy?
Dildo - Sob Lut 12, 2011 15:06
Jak moderator uzna że złe miejsce na takie dyskusje to mozna wywalić ale niechce zakładać nowego tematu.
Co sądzicie o tym pakiecie zmian, który obczaiłem w ten sposób; na górze ciemna folia, na dole czerwona + pasek ledowy w kształcie litery U jako światło pozycyjne + normalna żarówka, ale moza jakaś słabiutka.
greg-si - Sob Lut 12, 2011 15:14
Dildo napisał/a: | Co sądzicie o tym pakiecie zmian, który obczaiłem w ten sposób; na górze ciemna folia, na dole czerwona + pasek ledowy w kształcie litery U jako światło pozycyjne + normalna żarówka, ale moza jakaś słabiutka. |
Weź się człowieku uspokój i nie rób z R golfa czy innego badziewia. To że będzie Ci się podobało nie oznacza że będzie bezpieczne. Mało brakowało a bym takiemu debilowi który sobie wrzucił folię w światła nie przydzwonił w tyłek bo pozycyjne niemal niewidoczne.
Za takie rzeczy policja powinna od razu dowód zabierać i 500zł mandatu.
Dildo - Sob Lut 12, 2011 15:22
A Ty bez włączonych swiateł jechałes ze go nie widziałes?
Nowal - Sob Lut 12, 2011 15:50
przyciemniać sobie możesz, tylko kup do tego dobra folię, która nie spowoduje czegoś takiego że światła nie będzie widać.Dla mnie diody w lampach dokładane to wiejski tuning i wcale nie wygląda to ładnie...
memphisto - Sob Lut 12, 2011 19:54
greg-si napisał/a: | bo pozycyjne niemal niewidoczne. |
od czerwca zeszłego roku, nie trzeba jeździć na tylnych pozycyjnych jak mamy przednie homologowane dzienne.
Dildo napisał/a: | A Ty bez włączonych swiateł jechałes ze go nie widziałes? |
dołączam się do pytania i dodatkowo proponuję wymianę świateł przednich abyś widział tych, co przed Tobą jadą, bo nikt im dowodu nie weźmie bo moga nie mieć tylnych pozycyjnych.
Nie wiem jak długo masz auto i prawko, ale pare lat temu w ogóle się pora letnią jeździło bez świateł - i przednich i tylnych i nikt nikomu w dupę nie wjeżdżał
[ Dodano: Sob Lut 12, 2011 19:53 ]
Dildo, a jak coś to kwadrat zrób a nie U
[ Dodano: Sob Lut 12, 2011 19:54 ]
ewentualnie zrób takie U ale na całej długości tego czerwonego a nie tylko tam gdzie pozycyjne
greg-si - Sob Lut 12, 2011 20:21
Jeżdżę na światłach ale jak taki głupek przerobi światła, wywali odblask wkładając tam inne badziewie to można nieźle się zaskoczyć szczególnie jak klosz jest dodatkowo zabrudzony syfem.
memphisto napisał/a: | od czerwca zeszłego roku, nie trzeba jeździć na tylnych pozycyjnych jak mamy przednie homologowane dzienne. |
Pokaż mi ten przepis który znosi obowiązek jazdy na światłach pozycyjnych w nocy. Pierwsze słyszę by w nocy można było jeździć bez świateł.
memphisto napisał/a: | dołączam się do pytania i dodatkowo proponuję wymianę świateł przednich abyś widział tych, co przed Tobą jadą, bo nikt im dowodu nie weźmie bo moga nie mieć tylnych pozycyjnych.
Nie wiem jak długo masz auto i prawko, ale pare lat temu w ogóle się pora letnią jeździło bez świateł - i przednich i tylnych i nikt nikomu w dupę nie wjeżdżał |
Jak wyżej.
Dildo - Sob Lut 12, 2011 20:55
greg-si napisał/a: |
Jeżdżę na światłach ale jak taki głupek przerobi światła, wywali odblask wkładając tam inne badziewie to można nieźle się zaskoczyć szczególnie jak klosz jest dodatkowo zabrudzony syfem. |
Światło odbija się nawet od tablicy rejestracyjnej. Nie wiem z jakimi predkosciami jezdzisz, ze ciezko Ci wyhamować, ale tam gdzie mozna uzyskac je większe zazwyczaj droga jest oswietlona, więc powiedzmy z jakiejs odległosci mozna juz dostrzec auto, ktore nie musi być w ogole oswietlone. A tam gdzie jest polna droga bez oswietlenia i jeżdzą traktory z przyczepami bez swiateł czy wies tuningowane polonezy to radziłbym zdjąć nogę z gazu, bo idiotów jest pełno na drogach i trzeba myslec tez za nich. To samo tyczy się pieszych.
@mephisto
Chciałbym taki efekt uzyskać..
Mysle ze na całej długosci byłoby ciezej, bo byłyby przerwy a mocowanie trudniejsze do wykonania, a tak do tego czarnego plastiku przykleje i bedzie git, może bedzie.
KRYS - Sob Lut 12, 2011 21:48
A ja z innej beczki
Dildo <-- http://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuczny_cz%C5%82onek
greg-si - Sob Lut 12, 2011 22:05
Dildo napisał/a: | Światło odbija się nawet od tablicy rejestracyjnej. Nie wiem z jakimi predkosciami jezdzisz, ze ciezko Ci wyhamować, ale tam gdzie mozna uzyskac je większe zazwyczaj droga jest oswietlona, więc powiedzmy z jakiejs odległosci mozna juz dostrzec auto, ktore nie musi być w ogole oswietlone. A tam gdzie jest polna droga bez oswietlenia i jeżdzą traktory z przyczepami bez swiateł czy wies tuningowane polonezy to radziłbym zdjąć nogę z gazu, bo idiotów jest pełno na drogach i trzeba myslec tez za nich. To samo tyczy się pieszych. |
Szczególnie od brudnego tyłu światło super się odbija.
Prędkości tutaj nie mają wielkiego znaczenia bo głupi nie jestem by po nocy ganiać jak wariat. Jakoś drogi krajowe na których bywam najczęściej 2 i 17 w odcinkach poza terenem zabudowanym nie są oświetlone. Już nie mówię o innych mniejszych drogach które nie posiadają nawet twardego pobocza. Widać mało jeździsz po takich trasach skoro uważasz że jedynie przy bardzo dużych prędkościach takie sytuacje mogą się zdarzać. Wystarczy przysłowiowa setka i maruda bądź ktoś kto wyjeżdża z drogi podporządkowanej by gryźć kierownicę i hamować oczami.
Dildo - Sob Lut 12, 2011 23:35
Tak masz rację, mało jezdzę po drogach, ktore nie mają oswietlenia a juz tym bardziej nieubitych bez pobocza. Ale wiem, ze trzeba dostosowywać prędkosc do warunków. Nie czujesz się pewnie na ciemnej drodze do zainwestuj w halogeny dalekosiężne. Nawet przy wyzszych predkosciach zauważysz mysz wbiegającą na drogę.
hvil - Nie Lut 13, 2011 00:28
Dildo, czasami na serio ciezko dostrzec jest pojazd przed tobą nocą z powodu właśnie mogów świateł, prodownikami są tu właściciele golfów i passatów namiętnie zamalowywujący światła czarną bejcą od srodka.
szoso - Nie Lut 13, 2011 10:12
memphisto napisał/a: | od czerwca zeszłego roku, nie trzeba jeździć na tylnych pozycyjnych jak mamy przednie homologowane dzienne.
|
greg-si napisał/a: | Pokaż mi ten przepis który znosi obowiązek jazdy na światłach pozycyjnych w nocy. Pierwsze słyszę by w nocy można było jeździć bez świateł.
|
chodziło o światła do jazdy dziennej wiec to logiczne że na takich się w nocy nie jeździ tylko od świtu do zmierzchu, trzeba czytać ze zrozumieniem, nie ma obowiązku by tylne światła się świeciły gdy jedziemy na światłach dziennych.
Cytat: | W samochodach rejestrowanych po raz pierwszy po 31 grudnia 2009 roku, światła pozycyjne tylne, światła obrysowe przednie, boczne i tylne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej nie mogą włączać się razem ze światłami dziennymi. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej. |
greg-si - Nie Lut 13, 2011 11:54
szoso420 napisał/a: | chodziło o światła do jazdy dziennej wiec to logiczne że na takich się w nocy nie jeździ tylko od świtu do zmierzchu, trzeba czytać ze zrozumieniem, nie ma obowiązku by tylne światła się świeciły gdy jedziemy na światłach dziennych. |
O tym wiem doskonale a co poniektórzy podłapali temat że nie widzę samochodu w dzień bez włączonych świateł...
memphisto - Nie Lut 13, 2011 14:17
greg-si napisał/a: | podłapali temat że nie widzę samochodu w dzień bez włączonych świateł... |
a napisałeś, że w dzień?
i dziękuję Ci szoso420, za wyjaśnienie koledze greg-si o co mi chodziło z dziennymi ! lepiej bym tego nie ujął
Ogólnie nie potrafię sobie wyobrazić, że jadę nocą na nieoświetlonej drodze i nie widzę auta przedemną po 1 świeci się rejestracja - a jak brudna to lampki górne ją oświetlają, po 2 widać chyba, że auto przede mną ma światła załączone i cośtam świeci mi z przodu no i na dodatek jak mi świecą światła to widzę na bynajmniej 20-30metrów to potrafię odróżnić drogę od samochodu i na 100% nie wjechałbym nikomu w dupę.
100% inna sytuacja gdy pada deszcz lub jest mgła wtedy sprawy się mają zupełnie inaczej, ale przy ładnej nocnej pogodzie to zauważę auto na samym oświetleniu rejestracji + przednie światła.
Nie określiłeś na jakiej pogodzie byś wjechał temu komuś w dupę
[ Dodano: Nie Lut 13, 2011 14:17 ]
Dildo, takie coś jak z tej fotki będzie ok
camaro17 - Nie Lut 13, 2011 16:58
Dildo, patenty pod twoją mańkę
Rozan99 - Nie Lut 13, 2011 17:27
Tzw. "wiejski tuning"
Tomi - Nie Lut 13, 2011 17:34
memphisto napisał/a: | greg-si napisał/a: | bo pozycyjne niemal niewidoczne. |
od czerwca zeszłego roku, nie trzeba jeździć na tylnych pozycyjnych jak mamy przednie homologowane dzienne.
dołączam się do pytania i dodatkowo proponuję wymianę świateł przednich abyś widział tych, co przed Tobą jadą, bo nikt im dowodu nie weźmie bo moga nie mieć tylnych pozycyjnych.
Nie wiem jak długo masz auto i prawko, ale pare lat temu w ogóle się pora letnią jeździło bez świateł - i przednich i tylnych i nikt nikomu w dupę nie wjeżdżał |
a ja bym takiemu gościowi wjechał z pełną premedytacją "w dupę"... i jeszcze by mi za to zapłacili z jego ubezpieczenia
memphisto - Nie Lut 13, 2011 23:00
Tomi, a co ma twój cytat do twojej wypowiedzi ? bo chyba jedyne co to pierwszy zacytowany fragment greg-si a reszta to tak nie bardzo
Tomi napisał/a: | a ja bym takiemu gościowi wjechał z pełną premedytacją "w dupę"... |
a jakby miał homologację na swoje megapower LED tylne lampy to byś miał czops
Jak ma zwykłe lampy oklejone za mocno no to ok ale jak ma jakieś badziewia dedykowane to zazwyczaj to miewa homologację.
A nawet gdyby nie, to po co robić sobie auto powypadkowe ? no chyba, że przód jest do naprawy to jak najbardziej
borek88 - Nie Lut 13, 2011 23:26
na ostatnim foto wyglada to fajnie ale jak juz cos ktos zmodzil to zlo...dziwne bo chyba nie wszystkie diody to vwieś
Tomi - Pon Lut 14, 2011 11:32
Sprowadziłem sobie LEDY do kierunkowskazów, stopu, pozycyjne i podświetlenia tablicy rejestracyjne.
Pozycyjne przepaliły praktycznie wszystkie w ciągu miasiąca.
Stopu po zamontowaniu zostały wymontowane, gdyż świeciły słabiej niż pozycyjne.
Kierunkowskazu pomimo zapewnień, że świecą tak jak żarówki, miały mniejszą oporność niż żarówki i istalacja samochodowa działała tak, jakby żarówka była przepalona.
Żarówek podświetlenia tablicy rejestracyjnej nie sprawdzałem. Nie miałem siły wlczyć z badziewiem. Skoro 3 na 4 żarówki były lipą, przyjąłem, że również ostatni typ się nie nadają do użycia.
Każde pieniądze wydane na to badziewie, jest wyrzucaniem pieniądzy i powoduje pogorszenie bezpieczeństwa. Ponadto wszystkie kombinacje z rozklejaniem lamp, spowodują, że najprawdopodobniej nie będą szczelne i będzie dostawała się do nich wody... i to z pewnością bezpieczeństwa nie poprawi.
Jeśli chcesz. Mogę Ci dać te żarówki do kierunkowskazów (mam ich jeszcze chyba z 10). Zostały mi też od podświetlenia tablicy i czerowne stopu. Mogę je oddać za darmo.
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 11:32 ]
borek88 napisał/a: |
na ostatnim foto wyglada to fajnie ale jak juz cos ktos zmodzil to zlo...dziwne bo chyba nie wszystkie diody to vwieś |
Widziałem na żywo takie mody... i zawsze wygląda jak nędzna samoróbka.
Dildo - Pon Lut 14, 2011 12:24
LED-y do podswietlenia tablicy to jak zwykłe postojowki W5W, chyba tam się najlepiej sprawdzają. Po ile kupowałes te żarowki stopu, pozycyjne..? Jeśli kupowałes takie: http://moto.allegro.pl/za...1455832019.html i okazały się lipne to beznadzieja..
W sumie to chęcia przyjmę te żarówki na próbę, ale nie za darmo tylko jakies piwo..
Tomi - Pon Lut 14, 2011 13:38
Zrobię wieczorem zdjęcia tych ledów.
Kupowałem je od producenta za granicą. Po "zjebce" oddali mi kasę i nie chcieli aby odsyłać im żarówki, więc mnie nic nie kosztowały i mogę je oddać za darmo. Ja używał ich nie będę z pewnością i eksperymentował z ledami nie będę.
Współczuję jedynie tym, którzy musieli za nie płacić, żeby dojść do podobnych wniosków.
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 13:37 ]
Żarówki stopu, podświetlenia tablicy i kierunkowskazów
[ Dodano: Pon Lut 14, 2011 13:38 ]
Jedynie żarówek do pozycyjnych już nie mam, bo się wszystkie przepaliły.
memphisto - Pon Lut 14, 2011 17:05
Tomi napisał/a: | Jeśli chcesz. Mogę Ci dać te żarówki do kierunkowskazów (mam ich jeszcze chyba z 10). Zostały mi też od podświetlenia tablicy i czerowne stopu. Mogę je oddać za darmo. |
a to ja poproszę ile wysyłka? List polecony - Priorytet
Dildo - Pon Lut 14, 2011 17:24
Ej ja byłem pierwszy No i ja odbieram osobiscie w Wawie + duzy Heineken..
dobryziom - Pon Lut 14, 2011 17:53
Dildo napisał/a: | Ej ja byłem pierwszy No i ja odbieram osobiscie w Wawie + duzy Heineken.. |
się rzuci na przepalające się LED-y hehhe
fr0sch - Sob Kwi 09, 2011 22:00
Mój bajk przedstawia się następująco:
- koło: MG 17"
- opona: 205/45
- zawieszenie: gwint KW variant 2 (z regulacją siły dobicia amortyzatora)
- układ wydechowy: na razie od kolektora do końca - przelot z kwasiaka
- pod maską: stożek w puszcze (będzie poprawiony by lepiej łapać tlen)
memphisto - Sob Kwi 09, 2011 22:36
fr0sch, nice !
Ładnie zglebiony no no ! a co to ma takie czarne obok nadkola tylnego ?
fr0sch - Sob Kwi 09, 2011 22:47
memphisto napisał/a: | a co to ma takie czarne obok nadkola tylnego ? |
Wiesz to jest podkład ciemny szary bo był mały wgniot. Muszę poprawić parę rzeczy lakierniczych.
PS. Jeszcze z 20mm mogę dać w dół
memphisto - Nie Kwi 10, 2011 10:13
Cytat: | PS. Jeszcze z 20mm mogę dać w dół |
a jak on siedzi tak jak teraz, to możesz swobodnie skręcac kołami na pełen skręt? bo mnie się wydaje. że jak opona się chowa w nadkolu to nie da się pełnych skrętów robić no ale nigdy tak nie miałem i nie wiem
camaro17 - Nie Kwi 10, 2011 14:10
fr0sch, bardzo ładnie siedzi nie ma to jak dobry gwint
Krzysi3k - Nie Kwi 10, 2011 14:24
fr0sch, nie mów, że na tak skręconym gwincie jeździsz?
Ja ZRa zamierzam jeszcze 3cm w dół puścić i coś czuje, że będzie ciężko, skoro teraz już czasem o coś przytre Pod wszystkie krawężniki tyłem będe wjeżdżał
Ciufa - Nie Kwi 10, 2011 16:47
ale tyłu już chyba bardziej sie nie da opuścić ?
chyba też sobie przód obniże bo narazie mam najwyżej jak sie da a tył w połowie hmmmm
Lukasz_Konin - Pon Kwi 11, 2011 08:54
Rover'ek 214 Si Silverstone
Wszystko seryjne tak jak wychodzila wersja Silverstone ja tylko dodalem xenonik na przod 6000k. Trafilem przypadkowo, i jestem bardzo zadowolony z zakupu
adamsky - Pon Kwi 11, 2011 09:09
Lukasz_Konin, a nie widzę żebyś miał spryskiwacze na klosze...
kupiłeś same żarówki, czy może cała lampę?
Lukasz_Konin - Pon Kwi 11, 2011 09:12
caly komplet z przetwornicami. WIem kolego, ze w swietle prawa jest to nie legalne, ale akurat nie mam problemow przy kontrolach, bo az tak nie oslepia, i bylem na stacji diagnostycznej, i mi tez ladnie ustawili. Mialem juz pare kontroli z Koninie, poznaniu itd wlasnie przy udziale drogowki, i nic sie nie odzywali, mam nadzieje ze tak zostanie
fr0sch - Pon Kwi 11, 2011 09:38
memphisto napisał/a: | a jak on siedzi tak jak teraz, to możesz swobodnie skręcac kołami na pełen skręt? |
Tak teraz,jeszcze , mogę skręcać na maxa, ale gdy jadę po nierównościach to przytrze i dlatego muszę ranty pozaginać. Kumpel ma przyrząd do tego celu, więc powinno ładnie wyjść
Krzysi3k napisał/a: | nie mów, że na tak skręconym gwincie jeździsz? |
No widzisz tak mi przyszło się poruszać. Wybrałem wygląd i dobre prowadzenie w zakrętach na równym asfalcie PS. Dobrze że fotele są miękkie bo bym w ogole nie miał amortyzacji
Ciufa napisał/a: | ale tyłu już chyba bardziej sie nie da opuścić ? |
Opuszczone mam tak samo na wszystkich kołach. Więc z tyłu też jeszcze z 20mm mogę zejść w dół. Pewnie na foto tak wygląda bo stoi na nierówności. Ale ogólnie jest tak, że z przodu troszkę się opona chowa a z tyłu palca nie włożysz między koło a rant błotnika.
Ciufa - Pon Kwi 11, 2011 10:15
fr0sch, czyli masz klin tzn przód niżej niż tył tak ? ja mam zrobione tak, że auto stoi równo (przód najwyżej jak się da, tył w połowie)
fr0sch - Pon Kwi 11, 2011 10:23
Ciufa napisał/a: | czyli masz klin tzn przód niżej niż tył tak ? |
Znaczy skręcone mam wszystkie tak samo. Ale jak widać przód jest ciutkę niżej i stąd, tak jak piszesz, ten klinowaty profil.
bonus89 - Pon Kwi 11, 2011 12:45
też mam tył niżej przód mniej, aby trochę wyrównać go, co by dupa nie stała jak koza
Kozik - Pon Kwi 11, 2011 13:11
a że tak się zapytam, jak się autko w zakrętach sprawuje jak jest równo i jak jest tył wyżej?
rovek - Pon Kwi 11, 2011 13:42
Jak tył jest wyżej od przodu to strasznie nim rzuca na dołach, samochód robi się nadsterowny i wpada w poślizgi, szwagier ma tak w civicu, wole tam nie wsiadać...
bonus89 - Pon Kwi 11, 2011 13:45
ale w serii rover jest taki że tył ma wyżej i jest tak jak pisze rovek, ja mniej posadziłem przód a dużo bardziej tył i auto się zrównało, trudniej go bokiem postawić, na suchym asfalcie nawet z patykiem to minimum 60 km/h żeby tył majtnęło, za to ładnie się niski tył podcina i łatwo go opanować
[ Dodano: Pon Kwi 11, 2011 14:45 ]
zresztą prawa fizyki to tłumaczą bo środek ciężkości się przenosi do dołu troche
Kozik - Pon Kwi 11, 2011 13:49
ja mam na czerwonych eibachach i przód mam minimalnie wyzej albo tak samo jak tył, auto mam bardzo przewidywalne w zakręcie i tylko gazem reguluję sobie nadsterowność
Ciufa - Pon Kwi 11, 2011 14:05
Cytat: | Jak tył jest wyżej od przodu to strasznie nim rzuca na dołach, samochód robi się nadsterowny i wpada w poślizgi, szwagier ma tak w civicu, wole tam nie wsiadać... |
od tego mamy regulacje twardości
Kozik napisał/a: | a że tak się zapytam, jak się autko w zakrętach sprawuje jak jest równo i jak jest tył wyżej? |
w autach przednionapędowych powinno się robić klin (tył wyżej niż przód) bo poprawia to przyczepność przy starcie
ja mam równo ale samochód jest podsterowny po czym jak go opanuje staje sie baaaaardzo nadsterowny ja jeszcze kombinuje z twardością (tył mam na bardzo twardo tak w połowie) a przod mam na maxa z twardością i wydaje mi sie za miekki jeszcze
leszczu - Wto Kwi 12, 2011 10:06
Lukasz_Konin napisał/a: |
Rover'ek 214 Si Silverstone |
Zmień ten grill, bo nie pasuje kompletnie.
Lukasz_Konin - Wto Kwi 12, 2011 15:09
Grill taki juz byl jak go zakupilem najpierw musze poprawic tylne nadkola, niestety sa oznaki rdzy jak zostanie to zrobione, to bede poprawial inne czesci ktore do niego nie pasuja
marcinmarcin - Czw Kwi 14, 2011 20:58
fr0sch napisał/a: | PS. Jeszcze z 20mm mogę dać w dół | Myśle że już nie możesz... ściągnij sobie instrukcje z KW. Mimo że jest tam jeszcze sporo gwintu to zakres regulacji to tylko 30mm. U mnie na samym dole (dopuszczalnym) jak był, to auto było nawet ciut wyżej niż twoje. Jeżdząc tak amortyzator nie pracuje w swoim zakresie, przeguby i całe zawieszenie pracuje w idiotycznych pozycjach i jest po prostu cholernie niebezpiecznie... nie mówiąc że jeden amorek do gwintu KW kosztuje heheh ponad 1000zł....
http://shop.kw-suspension...6&pg=160&page=1
Instrukcje jaki zakres regulacji (rysunkową, żeby łatwiej zrozumieć) masz pod ikonką klucza...
michfra88 - Czw Kwi 14, 2011 21:52
Witam!
chciałbym zasilić grono szczecińskich ROVERzystów i przedstawić swoje autko
Planów mnóstwo ale wiosna się dopiero zaczęła Na dzień dzisiejszy wygląda tak:
fr0sch - Nie Sie 07, 2011 23:18
Jak mawiają właściciele Mercedesów : bez gwiazdy nie ma jazdy, więc sugerując się tym mottem postanowiłem spróbować ... i nie jest tak źle.
Komfort się poprawił
Pływak - Pon Sie 08, 2011 11:55
Imo pasuje jak świni siodło. Dekle od mietka wyglądają fajnie ale na np. Golfie MK1 gdzie możesz przy tej średnicy koła dać niski profil, a nie taki balon. Druga sprawa sztywne zawieszenie + baloniasta opona to tragedia. Komfort się poprawił bo teraz auto buja się na oponie zamiast na zawieszeniu...
dobryziom - Pon Sie 08, 2011 15:07
coś pieknego
mzas - Pon Sie 08, 2011 16:02
Miodzio sam takie założę chyba.
Mad - Pon Sie 08, 2011 18:00
imejdz - Pon Sie 08, 2011 18:00
bardzo sympatycznie to wygląda:)) ciekaw jestem jakby wyglądały te kapselki w chromie
camaro17 - Pon Sie 08, 2011 19:34
fr0sch, jestem za Bardzo fajnie to wygląda, czy rozstawy otworów są takie same jak w naszych R czyli 4x100 ?
xtek - Pon Sie 08, 2011 19:46
fr0sch napisał/a: | Jak mawiają właściciele Mercedesów : bez gwiazdy nie ma jazdy, więc sugerując się tym mottem postanowiłem spróbować ... i nie jest tak źle.
Komfort się poprawił |
HAAHAHHAH, nie wierze. To nie jest photoshop? xDDDD
pelson91 - Pon Sie 08, 2011 20:06
mi te dekle wogóle nie pasują do tego auta. Rover, bądźmy szczerzy, ma nowoczesną linię nadwozia, i to właśnie nijak nie zgrywa się z klasycznymi kapslami na koła rodem z poczciwej "beczki"... Golf II w german style może by i jakoś wyglądał, ale Twoje 200 z tymi kapslami dupki nie urywa.
andrew0503 - Pon Sie 08, 2011 21:29
Hmm... Mesio jakoś średnio zgrywa mi się z Roverkiem, to tak jakby do Toyoty założyć kapsle z czterema kółkami od Audi. Zawsze można, tylko po co? Powstaje taki dziwny misz-masz... Albo się lubi swoją markę, albo zmienia na inną. Bez logo mercedesa mogło by to nawet nieźle wyglądać
fr0sch - Wto Sie 09, 2011 01:58
Pływak napisał/a: | Dekle od mietka wyglądają fajnie ale na np. Golfie MK1 gdzie możesz przy tej średnicy koła dać niski profil, a nie taki balon. Druga sprawa sztywne zawieszenie + baloniasta opona to tragedia. Komfort się poprawił bo teraz auto buja się na oponie zamiast na zawieszeniu... |
Gdy dam niski profil to przy tej średnicy koła ciężko będzie mi się poruszać. Teraz zderzak jest od ziemi ~ 8cm . A co do komfortu to się mylisz bo tragedii nie ma i bujania też nie ma. Gdy jedziesz po nierównościach to uderzenia są głuche, miękkie a nie twarde jak to jest na niskim profilu.
camaro17 napisał/a: | czy rozstawy otworów są takie same jak w naszych R czyli 4x100 ? |
Te kołpaki założyłem na oryginalne stalowe felgi Rovera. Więc problemu z montażem nie ma. Powiem tak - felgi od R są ciutkę za wypukłe i kołpak się na tej wypukłości opiera i delikatnie odstaje od rantu, ale zaczepy trzymają. Trzeba by dać stalusy z mniejszą wypukłością i będzie w porządku
pelson91 napisał/a: | Rover, bądźmy szczerzy, ma nowoczesną linię nadwozia, i to właśnie nijak nie zgrywa się z klasycznymi kapslami na koła rodem z poczciwej "beczki"... |
I o to właśnie chodzi ... połączyć nowoczesność z klasyką. Wg mnie pasuje bo Mercedes 123 też ma okrągłe kształty jak R200. Rover teraz wygląda bardziej wiekowo newclasS!C
andrew0503 napisał/a: | Albo się lubi swoją markę, albo zmienia na inną. Bez logo mercedesa mogło by to nawet nieźle wyglądać |
Lubię swoją markę, ale ta marka moja nie ma dla mnie zadowalających wzorów felg stąd te próby. Gdyby Jaguar posiadał takie kołpaki to na pewno bym z nich skorzystał - angielska krew ... lubię style mieszane.
Jak widać uczucia są mieszane. Wg mnie jest całkiem ciach - gwiazda troszkę dodała szyku vikingom
Pływak - Wto Sie 09, 2011 07:52
fr0sch napisał/a: |
Gdy dam niski profil to przy tej średnicy koła ciężko będzie mi się poruszać. |
Dlatego napisałem, ze tam fajnie wygląda bo w Golfie można spokojnie dać takie koło na niskim profilu nigdzie nie pisałem, żebyś takie coś wkładał. Dla mnie zawsze taki balon będzie wyglądał nieciekawie
Tak wyglądało kiedyś mk2 znajomego. Szeroka stal + właśnie dekle z mietka
http://images42.fotosik.pl/94/95427a5809c419fd.jpg
Imho niebo, a ziemia w porównaniu do balonów
Cytat: | A co do komfortu to się mylisz bo tragedii nie ma i bujania też nie ma. Gdy jedziesz po nierównościach to uderzenia są głuche, miękkie a nie twarde jak to jest na niskim profilu. |
Na niskim jest twarde uderzenie bo wszystko przyjmuje zawias, na wysokiej oponie jest miękkie bo opona ugina się bardziej niż zawieszenie i wiem jak to się potrafi zachować...
Kozik - Wto Sie 09, 2011 08:02
Pływak napisał/a: | Na niskim jest twarde uderzenie bo wszystko przyjmuje zawias, na wysokiej oponie jest miękkie bo opona ugina się bardziej niż zawieszenie i wiem jak to się potrafi zachować... |
ja też wiem... na wyższym profilu auto daje "sygnały" że niedługo może być nieciekawie w zakręcie, na za niskim profilu sygnał dostajesz w momencie wylatywania z zakrętu
[ Dodano: Wto Sie 09, 2011 09:01 ]
aha jest jeszcze jedna rzecz, na za niskim profilu na naszych polskich drogach pojedziesz wolniej niż na balonie, na balonie na naszych drogach jeździ się bezpieczniej.
[ Dodano: Wto Sie 09, 2011 09:02 ]
jeśli ktoś potrzebuje auto do lansu to zakłada jak największe fele i jak najmniejszy profil. Jeśli ktoś jeździ autem to niestety ale potrzebny jest kompromis.
Pływak - Wto Sie 09, 2011 08:04
Fakt jak ktoś nie radzi sobie z własnym autem to lepiej jak auto będzie wcześnie dawało znaki w postaci wrażenia, że zaraz lusterkiem zahaczymy o asfalt
Cytat: | jeśli ktoś potrzebuje auto do lansu to zakłada jak największe fele i jak najmniejszy profil. Jeśli ktoś jeździ autem to niestety ale potrzebny jest kompromis. |
Wole iść na kompromis dając trochę niższy zawias i trochę niższy profil niż robić kompromis w stylu większa gleba i koło od łady nivy
marcinmarcin - Wto Sie 09, 2011 11:15
Pływak napisał/a: | Wole iść na kompromis dając trochę niższy zawias i trochę niższy profil niż robić kompromis w stylu większa gleba i koło od łady nivy | Nie zamieniłbym 205/45/17 w MG ZR na nic innego, mimo że trzeba trochę uważać na dziurach... do KJSów, albo na bardzo dziurawe drogi (nie ma takich w Opolu) myślę że 205/50/16 na dobrej, lekkiej feldze... jak zakładam zimowe balony na 195/60/15 to się odniechciewa jeździć. A połączenie świetnego gwintu KW (ustawionego na dodatek poniżej dopuszczalnego zakresu) z balonem to po prostu porażka... ani to wygląda, ani to jeździ... lansiarstwo w najgorszym możliwym (niebezpiecznym) stylu...
bociannielot - Wto Sie 09, 2011 12:16
marcinmarcin napisał/a: | 205/50/16 | jeżdze na takich, są spoko w mej V-ce raczej wolałbym takie niż 17-ki z tą samą szerokością opony, opinia prywatna - nie linczować ... co do r z felgami od mesia, kolega chyba w ogóle fan niemieckiego tuningu - nie mniej porażka jak dla mnie ani to merc, ani to R nie przystoi, nie lepiej było przy 17-kach z MG pozostać?
Tomi - Wto Sie 09, 2011 12:32
fr0sch napisał/a: | Jak mawiają właściciele Mercedesów : bez gwiazdy nie ma jazdy, więc sugerując się tym mottem postanowiłem spróbować ... i nie jest tak źle.
Komfort się poprawił |
Pomimo, iż nie lubię takich patentów, to ten obrazek budzi miłe odczucia.
Może dletego, że krągłości karoserii i takie kapsle przywodzą na myśl coś takiego:
dobryziom - Wto Sie 09, 2011 13:31
dość odległe skojarzenie ale faktycznie
Tomi - Wto Sie 09, 2011 17:13
Jeszcze fajniej by wyglądał, gdyby pozbyć się czarnego plastiku, dodając odrobinę chromu.
fr0sch - Sro Sie 10, 2011 01:22
marcinmarcin napisał/a: | lansiarstwo w najgorszym możliwym (niebezpiecznym) stylu... |
Do lansu jeszcze mi daleko ... może jak air ride bym założył do R i miał z 200KM to było by coś ... coś do lansu
bociannielot napisał/a: | nie lepiej było przy 17-kach z MG pozostać? |
Oczywiście, że pozostałem Są malowane w kolor a ten obecny level to tak na chwilę ... z ciekawości. Choć parę pomysłów, przez to, do głowy wpadło.
marcinmarcin - Sro Sie 10, 2011 12:59
fr0sch napisał/a: | Do lansu jeszcze mi daleko ... może jak air ride bym założył do R i miał z 200KM to było by coś ... coś do lansu | A sprawdziłeś chociaż to ustawienie wysokości gwintu z linka który Ci podałem? Nadmierna gleba, poza limit to też lansss
fr0sch - Sro Wrz 21, 2011 23:14
Kołpaki z gwiazdą poszły w odstawkę a w ich miejsce wskoczyły oryginalne MG w kolorze letnim bo srebrny kolor nudził mnie bardzo.
I tak szukając pomysłu na kolor nie mogłem się zdecydować na jedną barwę. Więc postanowiłem pomalować stronami.
Kolory pochodzą z palety barw Montany (farby przeznaczone do graffiti) z serii Gold. Są to kolory pastelowe bez połysku.
"Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko"
Yog-Sothoth - Sro Wrz 21, 2011 23:29
omagad.. było iść za ciosem i każdą felgę innym kolorem pojechać
dobryziom - Czw Wrz 22, 2011 08:12
ulica sezamkowa rzadzi
HiS - Czw Wrz 22, 2011 10:23
Koszmar i wiocha wpierw dekle od merca, teraz to
Harry - Czw Wrz 22, 2011 11:03
jedynie dekielki sie mi podobaja
pelson91 - Czw Wrz 22, 2011 13:57
HiS napisał/a: | Koszmar i wiocha wpierw dekle od merca, teraz to |
x2, masakra, paaaanie
leszczu - Czw Wrz 22, 2011 18:46
Przy tym co teraz zrobiłeś, to dekielki od Merca wyglądały pięknie.
Pływak - Czw Wrz 22, 2011 20:36
Widzę sam nie masz pomysłu na to auto i tak kombinujesz, najpierw nieudany krok w kierunku cult style z deklami od mietka, a teraz sam nie wiem co to bo z tymi pastelowymi kolorami to chyba bardziej w kierunku "kitty style"...
pelson91 - Czw Wrz 22, 2011 20:55
pewnie szykuje go na "pussy wagon"
rovek - Sro Lis 09, 2011 15:55
michfra88, mam identyczne felgi lecz już do renowacji. Lśniące jednak dobrze wyglądają, a miałem je sprzedawać.
michfra88 - Sro Lis 09, 2011 21:05
rovek, kupiłem te felgi używane i ranty też już są do roboty.... Orientujesz się może ile może kosztować renowacja z piaskowaniem i malowaniem?? Nie sprzedawaj te felgi bardzo dobrze pasują do R200
rovek - Czw Lis 10, 2011 12:33
Pytałem w różnych zakładach, cena za piaskowanie i malowanie proszkowe to 50-70 zł za sztukę. Dla mnie jest to za dużo na 4 felgi, wole kupić pistolet za ok 100 zł i samemu wypiaskować, co do malowania niedaleko mnie jest zakład z komorą malowania proszkowego, dam chłopakom na flaszke i mogę wybierać kolor jaki chce.
Jeżeli nie masz zaplecza mechanicznego zawieź felgi do piaskarza, nie powinien dużo wziąć, znajdź zakład z komorą, pomalują i myśle że całość wyniesie nie więcej niż stówe.
[ Dodano: Czw Lis 10, 2011 12:33 ]
michfra88 napisał/a: | Nie sprzedawaj te felgi bardzo dobrze pasują do R200 |
Tak sobie, rant mi się w nich podoba, kupiłem je okazyjnie i nie widzę sensu ich na razie sprzedawać. Naciągnę na nie oponki 185/55 i zobacze jak to będzie wyglądać. W przyszłym sezonie będe przymierzał się do 16" albo nawet 17" ale wcześniej będe musiał zawieszenie zrobić. W zime ściągne stare oponki i reanimuje felgi.
greg-si - Czw Lis 10, 2011 13:18
Cytat: | Jeżeli nie masz zaplecza mechanicznego zawieź felgi do piaskarza, nie powinien dużo wziąć, znajdź zakład z komorą, pomalują i myśle że całość wyniesie nie więcej niż stówe. |
Chyba śnisz. Za 100zł to mało kto się podejmie pomalować (no chyba że po znajomości dobrej) tak żeby miało to ręce i nogi.
rovek - Czw Lis 10, 2011 14:52
Do drogich lakierni chodzisz.
Tomi - Czw Lis 10, 2011 22:44
michfra88 napisał/a: | rovek, kupiłem te felgi używane i ranty też już są do roboty.... Orientujesz się może ile może kosztować renowacja z piaskowaniem i malowaniem?? Nie sprzedawaj te felgi bardzo dobrze pasują do R200 |
Ja płaciłem 70-75 pln/szt. za piaskowanie i lakierowanie proszkowe.
maciekwawa - Nie Cze 01, 2014 22:17
Hejo Hejo powracam z projektem roverka jutro utworze nowy temat i opisze co zmieniamy
Raptile - Pon Cze 02, 2014 08:58
to on jezdzi , czy nie jezdzi jakto jest
Harry - Pon Cze 02, 2014 21:49
to nie sprzedałeś ?
|
|