|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Opel astra II 99r] jaki olej po kapitalce
KRYS - Wto Gru 11, 2007 11:50 Temat postu: [Opel astra II 99r] jaki olej po kapitalce Witam pisze w imieniu kolegi (byłego roverkowicza) w sprawie astry z zapytaniem
jaki olej wlać do silnika tegoż opla po wymianie:
pierscieni, uszczelniaczy na zaworach, uszczelki pod głowicą, planowaniu głowicy i docieraniu zaworów,
Autko przejechane 220 tyś i jezdziło na mineralnym.
"Kopytko nie trzeba było sprzedawac roverka"
Silnik ECOTEC 1,6 16V
maciej - Wto Gru 11, 2007 11:55
Ja bym dalej lał mineralny, tylko jakiś dobry - żeby spełniał normy takie jak w instrukcji obsługi auta.
kolin - Wto Gru 11, 2007 11:57
Nie tulejowałeś bloku ?
Brt - Wto Gru 11, 2007 12:31
Moim zdaniem półsyntetyk. A co to za silnik w tej astrze?? jeśli ecotec 16V to mineral właśnie mógł być powodem "zagłady" silnika. Ten silnik jest "za nowy" na minerał.
kolin - Wto Gru 11, 2007 13:01
Do Ecoteca w ogóle sie nie leje minerału...jakoś tak Nie uznaje minerałów
Zalej Valvoline 10w40 max life i bedzie
giewu - Wto Gru 11, 2007 13:22
osobiście uważam, że powinna być wpierw podana informacja co to za silnik siedzi w tej Astrze .... a dopiero wtedy koledzy powinni sugerować jakieś produkty
greg_szczytno - Sro Gru 12, 2007 08:02
Ja się podłączę do posta co do ASTRY II
Ojciec tydzień temu zakupił takie wozidełko (namawiałem go na R45 ale niestety - a taka ładna czerwona stała ). No ale chciałbym zapytać czy nie ma ktoś przypadkiem opisu kontrolek z tego modelu - 1.7 CTI rok 2001. Książkę z cyklu "sam naprawiam" już mam ale tam nie ma opisu kontrolek
Będę wdzięczny za pomoc. (sam szukam ciągle tego opisu)
Co do oleju.
Nich naleje coś w półsyntetyku bedzie ok
|
|