Zobacz temat - [R414] Zgasł podczas jazdy pomocy!!!

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Zgasł podczas jazdy pomocy!!!

souu - Nie Gru 16, 2007 12:43
Temat postu: [R414] Zgasł podczas jazdy pomocy!!!
Witam wszystkich mam roverka 414i i mam problem jechalem wczoraj i nagle mi zgasl spalil sie bezpiecznik z opisu na stronce jest to bezpiecznik od przelacznika zaplonu zrobilem to na krutko innym bezpiecznikiem i odpalil ale po przejechaniu kilku metrow bylo znowu to samo tylko ze juz nie chcial odpalic prosze o pomoc

co do pytanek to zrobilem to na krutko bezpiecznikiem o tej samej wartosci ale nie spalil sie a co do reszty to caly czas kreci rozrusznikiem ale nie moze odpalic

MaReK - Nie Gru 16, 2007 12:47

Popraw temat zgodny z zasadami ;)

A to na krotko, to zrobiles innym bezpiecznkiem o tej samej wartosci czy jakims wiekszym?
Teraz tez sie spalil bezpiecznik, czy tym razem cos w instalacji juz.
Pewnie jakies zwarcie, moze wilgoc pomogla...

Opisz co sie dzieje? Kreci i nie odpala, nie kreci?
Po przekereceniu kluczyka na pozycje I cos slychac? Nic nie slychac, a bylo slychac wczesniej?

maciej - Nie Gru 16, 2007 12:47

Przeczytaj zasady tego kącika i zmień temat na zgodny z nimi (użyj przycisku "Edytuj" przy pierwszym poście w tym temacie) - to pozwoli łatwiej znaleźć Twój temat osobom znającym się na Twoim modelu - niektórzy zaglądają tylko do tematów dotyczących modelu, na którym się znają.

Musisz miec gdzieś zwarcie - trochę niewiele danych...
Ja bym zaczął od przejrzenia kabli, czy nie są poprzecierane/pozalewane...

souu - Nie Gru 16, 2007 13:04

zmostkowalem to innym bezpiecznikiem o tej samej wartosci ale go nie spalilo tylko zgasl i teraz juz nie chce odpalic ale kreciu rozrusznikiem
MaReK - Nie Gru 16, 2007 13:09

No to zaprowadz auto gdzies do garazu i sprawdzaj przewody.
Czy odzywa sie pompa jak przekrecisz kluczyk w pozycje I?

Sprawdz dokladnie wszystkie bezp. ale zacznij od kabelkow.

W moim jak sie kopulka poddala tez mi sie raz spalil bezpiecznik.
Potem jezdzil, czkal sie... az zdechl jak Twoj.

Wymienilem wszystkie elementy od WN i smiga.

Popraw temat, bo jak tego nie zrobisz osobiscie dopilnuje zebys tego rovera juz wiecej nie odplail :>

souu - Nie Gru 16, 2007 13:17

az tak sie nie znam na mechanice ale wyszystko wskazuje na to ze pompa dziala a co to jest to wn
souu - Nie Gru 16, 2007 14:11
Temat postu: [r414i 98] wysokie napiecie
mam pytanie jakie czesci wchodza w sklad elementow wn?
MaReK - Nie Gru 16, 2007 14:38

WN = Wysokie Napiecie w skrocie.

Czyli przewody od kopulki do swiec, kopulka, palec rozdzielacza, cewka, swiece itp.
A przewody musisz sprawdzic wzorokowo, kazdy kabelek ktory tam sobie idzie, sledz i patrz czy nie ma przetarc na izolacji itp.

MaReK - Nie Gru 16, 2007 14:39

Napisalem Ci w poprzednim Twoim watku.