|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 100 - [R100] Zestaw do spryskiwacza
kamil_luczak - Wto Gru 18, 2007 08:56 Temat postu: [R100] Zestaw do spryskiwacza Nie wiem czy dobrze temat napisalem, ale nie mialem innego pomyslu. Sprawa wyglada tak. Poprzedni wlasciciel wyjal caly sprzet od spryskiwaczy:/ zostawil tylko jednego cycka na masce i pol przewodu, tlumaczyl to tym ze zbiorniczek zajmowal za duzo miejsca i musial go wyjac. Ma ktos pojecie gdzie moge dostac taki caly zestaw do sprystkiwacza, ile on moze kosztowac, co on zawiera i gdzie i jak go montowac? Jazda w taka pogode jak teraz jest tragiczna co jakis czas musze wyjsc z samochodu i spryskac szybe jakims 'mister mazylem' i przeleciec wycieraczkami.
Za odpowiedz z gory dziekuje
7Tomi - Wto Gru 18, 2007 10:57
Jeśli zostawił instalacje to nie będzie problemu. Przy prawym reflektorze powinienes miec dwie wtyczki czerwoną i czarną. Poszukaj wężyków do spryskiwaczy. Jeden wchodzi w sciane grodziową za zbiorniczkiem a dokładnie obok prawego zawiasu maski a drugi idzie na maske. Zobacz co masz i daj znać na PW. Zbiornik z silniczkami mam. Jeśli masz instalce zostawioną to wężyki odpowiedniej srednicy czyli taki jak Ci został kawałek kupisz w kazdym motoryzacyjnym na metry za grosze.
Ponizej fotki jak powinno to wyglądać.
kamil_luczak - Wto Gru 18, 2007 22:31
Instalacja zostala, sa tylko przeowdy bez wtyczek czy czegos takiego, ale dobre i to. Najbardziej martwi mnie tylko to czy standardowy zbiornik od R100 wejdzie z silnikiem 1.8VVC, no ale to okaze sie w praniu.
7Tomi - Wto Gru 18, 2007 23:20
Kamil Luczak napisał/a: | Instalacja zostala, sa tylko przeowdy bez wtyczek czy czegos takiego, ale dobre i to. Najbardziej martwi mnie tylko to czy standardowy zbiornik od R100 wejdzie z silnikiem 1.8VVC, no ale to okaze sie w praniu. |
Wejdzie bez problemu. 1.8 VVC zajmuje tyle samo miejsca co 1.4 16v.
|
|