|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Głośna praca silnika
piokowal - Sro Gru 26, 2007 09:24 Temat postu: [R75] Głośna praca silnika Mam R75 2,0 V6 benzynowy. Od pewnego czasu silnik pracuje głośniej, co szczególnie słychać po podniesieniu maski. Wymieniłem paski rozrządu (70000 km), uszczelki popychacza, ale nic nie pomogło. Jest to trochę denerwujące, gdyż we wnętrzu też daje się to we znaki. Może ktoś pomóc?
PHJOWI - Sro Gru 26, 2007 10:44
silnik jest głośny , czy czaska ? możliwe że kończy się kolektor , częsta usterka w V6
piokowal - Sro Gru 26, 2007 11:03
Wydaje się , że głośniejszy jest rząd cylindrów bliżej podszybia.
przemo285 - Sro Gru 26, 2007 12:56
No to raczej kolektor ssący ten czarny plastikowy , to są takie trzaski/pukanie trochę jak popychacze hydrauliczne.
maciej - Sro Gru 26, 2007 13:11
Przeczytaj zasady tego kącika i zmień temat na zgodny z nimi (użyj przycisku "Edytuj" przy pierwszym poście w tym temacie) - to pozwoli łatwiej znaleźć Twój temat osobom znającym się na Twoim modelu - niektórzy zaglądają tylko do tematów dotyczących modelu, na którym się znają.
piokowal - Sro Gru 26, 2007 20:49
maciej napisał/a: | Przeczytaj zasady tego kącika i zmień temat na zgodny z nimi (użyj przycisku "Edytuj" przy pierwszym poście w tym temacie) - to pozwoli łatwiej znaleźć Twój temat osobom znającym się na Twoim modelu - niektórzy zaglądają tylko do tematów dotyczących modelu, na którym się znają. |
Dzięki, poprawiłem
piter34 - Wto Sty 08, 2008 14:04
przemo285 napisał/a: | No to raczej kolektor ssący ten czarny plastikowy , to są takie trzaski/pukanie trochę jak popychacze hydrauliczne. |
A tak naprawdę to są to zaworku systemu VIS.
Temu hałasowi powinien towarzyszyć również spadek dynamiki auta...
|
|