Zobacz temat - [R25 idt] czy oby napewno przeplywomierz ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 idt] czy oby napewno przeplywomierz ?

vector2 - Sro Sty 02, 2008 11:57
Temat postu: [R25 idt] czy oby napewno przeplywomierz ?
witam
mam takie pytanko jak wiekszosc walcze aktualnie z przeplywomierzem, a wiec tak kupilem ostatnio orginalna ale uzywana, no i gdy sprawdzam to autko nadal jest zwawsze po odlaczeniu przeplywki, i czy po tym moge stwierdzic ze na bank cos znowu z ta przeplywka jest nie tak czy moze to cos innego ?

DEBEC - Sro Sty 02, 2008 16:38

Raczej ta nowo zakupiona oryginalna używka nie jest pierwszej świeżości :bezradny:
Gdybyś miał możliwość podmiany z innym autem to można byłoby stwierdzić na 100%.

vector2 - Sro Sty 02, 2008 18:43

hmm no wlasnie niby wedlug sprzedajacego w idealnym stanie:P ale sam juz nie wiem, no wlasnie niestety tez nie mam zadnego innego auta do podmianki :( no i wlasnie zastanawiam sie czy to oby napewno przeplywka czy moze jest jakis inny powod ze autka mi sie odmula po odlaczeniu :(
DEBEC - Sro Sty 02, 2008 18:53

Wg każdego sprzedającego jest super ale na logikę to przepływomierz zamula ci auto.
vector2 - Sro Sty 02, 2008 22:21

no wlasnie tez tak mysle niestety, ale juz dorwalem ten sam model roverka, jutro sie okaze co i jak :)
DEBEC - Sro Sty 09, 2008 19:08

Jak udała się podmianka? Podziel się wiedzą :grin:
vector2 - Sro Sty 09, 2008 22:41

podmienilem no i jednak przeplywka juz odeslalem sprzedajacemu, i czekam na wymienke na inna mam nadzieje juz sprawna :) ale zastanawiam sie czy to tylko przeplywomierz bo mam latana rure od intercoolera i tez mysle ze to moze byc powodem w jakims stopniu oslabienia autka bo watpie zeby te latki wytrzymywaly takie duze cisnienie jakie jest w tych rurach napewno cos przepuszczaja jak ktos wie gdzie mozna dostac taka rurke po kosztach to chetnie sie dowiem ;)
Brt - Sro Sty 09, 2008 23:14

tą rurę to ciężko dostać :// i tania nie jest :// ale szukać należy :D Najpierw jednak dokładnie obejrzyj tą co masz ;) bo moze jednak trzyma ;)
vector2 - Sro Sty 09, 2008 23:36

no ja wiem ze moze byc problem ale chyba nie az taki duzy z dostaniem jej z tego co sie dowiadywalem to moze sie znalezc, co do ceny z tego co wiem to przy dobrym wietrze za jakas 100 powinnienem znalesc uzywana oczywiscie ;) ale jak sprawdzic czy trzyma ? nie bede odklejal latek bo pozniej moze nie uda mi sie ich znow ladnie przykleic :/
Brt - Sro Sty 09, 2008 23:38

ja się rozglądałem tak luźno jakieś 2 lata :lol: a koszty to ok 150PLN ;)

[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 23:38 ]
i czasem nie wywalaj tej co masz ;) tylko zachowaj na wszelki ... ;)

DEBEC - Sro Sty 09, 2008 23:46

Jakiś czas temu na forum podawał link do firmy produkującej węże ciśnieniowe (tak to sie chyba nazywało). Z tego co pamiętam parametry tych węży były bardzo dobre i można coś z nim kombinować. Trzeba tylko poszukaj w "szukajce" :grin: Jak znajdziesz daj znać :wink:
vector2 - Sro Sty 09, 2008 23:49

heh nie no napewno bym nie wyrzucil :) no 100 150 to jeszcze jest do przyjecia jesli chodzi o moc auta bo na razie z tam przeplywka to mnie nie zadowala chcem przyspieszyc i nie moge a slyszalem ze calkiem zwawe te autko;), musze podjechac do szczecina tam maja duzo ciekawych rzeczy do japonczykow :) heh czyli nie dowiem sie jak moge sprawdzic czy na pewno dziala ta rurka?;)
DEBEC - Nie Sty 13, 2008 13:17

Jak tam bitwa z roverkiem wygrana :?:
Link o którym wspominałem wyżej
http://www.tubes.com.pl/index.php/cisnienia.html

vector2 - Nie Sty 13, 2008 14:07

heh jeszcze walcze, na razie czekam na przeplywomierz az dojdzie zamontuje i zobacze co i jak, pozniej bede kombinowal z tymi wezami :) ale dzieki za link :)