|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Zewnętrzna klamka pasażera kierowcy
kosman - Czw Sty 03, 2008 10:15 Temat postu: [R45] Zewnętrzna klamka pasażera kierowcy Czy wie ktoś czy klamka od r400 będzie pasować do mojej r45. Chodzi mi głównie o te gwinty mocujące, bo ostatnio mojemu ojcu została cała klamka w rękach. Czy dałoby się podmienić samą tą klapkę od klamki czyli chromowaną rączkę zostawić?
sTERYD - Czw Sty 03, 2008 11:11
klamka bedzie pasować, ale nie wiem jak z tą chromowaną rączką
Wymienić ją na pewno sie da, ale nie dam głowy, czy pasuje do klamki od R400
kosman - Czw Sty 03, 2008 11:23
Ok dzięki ale to dziwne, bo facet, który sprzedaje tą klamkę (czyli niby przeznaczoną dla mnie) twierdzi, że nie będzie pasowała.
grib - Czw Sty 03, 2008 11:32
kosman napisał/a: | mojemu ojcu została cała klamka w rękach. |
to można naprawić.w miejsce urwanych śrub w klamce wklej drugie na poksipol i dokręć spowrotem.ja tak naprawiłem w 400 i działa do dziś a kasa w kiwszeni
---------------
grib
kosman - Czw Sty 03, 2008 11:44
Tylko, że u mnie śruba została na miejscu a cały ten gwint jest w kawałkach, których nie mam...I w ogóle nie wiem jak się zabrać do rozbiórki obudowy drzwi od środka? Chciałem ją zdjąć, ale za cholerę nie dałem rady. Niby wszystkie śruby odkręciłem a tu nic.
grib - Czw Sty 03, 2008 11:59
kosman napisał/a: | mnie śruba została na miejscu a cały ten gwint jest w kawałkach, których nie mam...I w ogóle nie wiem jak się zabrać do rozbiórki obudowy drzwi od środka? Chciałem ją zdjąć, ale za cholerę nie dałem rady |
nie wiem jak w45 ale w400 po odkręceniu śrub najlepiej mocno podważyć boczek od dołu i wypiąć z zatrzasków po kolei.a z tą klamką to wkleiłem śruby a nie nakrętki,w miejsce po nakrętkach i przykręciłem od środka.myślę że jest mocniej niz oryginał.
-------------------------
grib420si.99r.lpg
kosman - Czw Sty 03, 2008 12:12
Ok dzięki. spróbuję podziałać na weekendzie. Pozdrawiam.
piter34 - Czw Sty 10, 2008 16:58
kosman napisał/a: | Ok dzięki. spróbuję podziałać na weekendzie. Pozdrawiam. |
Podziałałeś?
|
|