|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214 Si 97] Kilka pytań związanych z wyciekami...
Lukaszn2006 - Czw Sty 03, 2008 17:26 Temat postu: [214 Si 97] Kilka pytań związanych z wyciekami... Wiatm, Dziś chciałem użyć spryskiwaczy przedniej szyby, silniczek się włączył, jednak płyn nie wylatywał przez te dyszki, tylna wycieraczka i spryskiwacze ok. Po chwili zauważyłem, że przy lewym prawym kole zrobiła sie kałuża, czy tam gdzies biegnie kabelek od spryskiwaczy przednich? Jak się do niego dostać?
I drugie pytanie, zauwazyłem wyciek z pojego roverka, wygląda mi to na płyn chłodniczy, wyciek zlokalizowałem gdzieś w okolicach pompy wody, przecieka podczas postoju, co to może być, pompa wody?
Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję za wyrozumiałość:) Pozdrawiam wszystkich - Łukasz:)
AndrewS - Czw Sty 03, 2008 17:40
Lukaszn2006 napisał/a: | Po chwili zauważyłem, że przy lewym prawym kole zrobiła sie kałuża |
no to w koncu przy ktorym to kole bylo
zlokalizuj zbiorniczek spryskiwaczy i lec po wezyku sprawdzajac wszystkie polaczenia
Lukaszn2006 napisał/a: | drugie pytanie, zauwazyłem wyciek z pojego roverka, wygląda mi to na płyn chłodniczy, wyciek zlokalizowałem gdzieś w okolicach pompy wody, przecieka podczas postoju, co to może być, pompa wody?
|
pompa jest pod oslona paska rozrzadu, jesli cieknie, to plyn pojawia sie na dole pod malym kolem rozrzadu, tam jest taki otworek do odprowadzania cieczy
Lukaszn2006 - Czw Sty 03, 2008 19:00
Przy lewym przednim miało być, przepraszam za błąd
Brt - Czw Sty 03, 2008 23:17
yyyy powinno być przy prawym albo lewym patrząc od przodu auta zboiorniczek płynu jest w zderzaku przed prawym przednim kołem
giewu - Czw Sty 03, 2008 23:25
Lukaszn2006 napisał/a: | ...przy lewym prawym kole... |
AndrewS napisał/a: | ...no to w koncu przy ktorym to kole bylo ... |
Lukaszn2006 napisał/a: | Przy lewym przednim miało być... |
Brt napisał/a: | yyyy powinno być przy prawym albo lewym patrząc od przodu auta ... |
cholercia zrobię z tego przyklejony temat chyba
strony auta zawsze określamy z pozycji osoby siedzącej za kierownicą
Brt - Czw Sty 03, 2008 23:27
ja to wiem
Lukaszn2006 - Pią Sty 04, 2008 20:46
Przy przednim kole od strony kierowcy:) już dlla formalności, ale jak się tam dostać?
Misioslaw666 - Sob Sty 05, 2008 11:29
Witam posiadam roverka 214si z 2000r. Co to wycieku płynu chlodnieczego tez myslalem ze to pompa wody bo w tych autkach podobno czesto padaja. U mnie kaluza robila sie pod pompą a okazało sie ze metalowa rurka idaca od pompy przerdzawiala na spawie uchytu. A wyciagnąc tą rurke do pospawania zajeło 3 godziny :( Ale juz wszystko dobrze:) Pozdrawiam
|
|