|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0 CDTI'00] żarówki; słaba widocznoś
sabek - Wto Sty 08, 2008 19:41 Temat postu: [R25 2.0 CDTI'00] żarówki; słaba widocznoś Wymieniłem starą żarówkę, która świeciła bardzo dobrze na nową i efekt jest taki, że nocą słabo oświetla drogę. Nową kupiłem w tesco w komplecie- H7, żarówka do kierunków,postoju+ bezpieczniki firmyBOSCH za 20zl. Czy może być taka różnica w oświetleniu drogi między tanią, a droższą żarówką?
Spyder - Wto Sty 08, 2008 19:49
sabek napisał/a: | Wymieniłem starą żarówkę, która świeciła bardzo dobrze na nową i efekt jest taki, że nocą słabo oświetla drogę. Nową kupiłem w tesco w komplecie- H7, żarówka do kierunków,postoju+ bezpieczniki firmyBOSCH za 20zl. Czy może być taka różnica w oświetleniu drogi między tanią, a droższą żarówką? |
A sprawdziłeś dokładnie czy aby nie włożyłeś ją odwrotnie. W R75 jest kiepskie dojście do klosza i zdarza sie pomylić bo jest taka możliwość (sprawdziłem na sobie ) odwróciłem żarówke i światła wróciły do normy
lamer - Wto Sty 08, 2008 20:01
Żarówkę raczej trudno włożyć odwrotnie (nie twierdzę, że się nie da jak ktoś się postara) z uwagi na kształt jej cokołu. Raczej stawiam na marną jakość chińszczyzny z hipermarketu!
Lukaszn2006 - Wto Sty 08, 2008 20:02
Myślę, że może być to wina żarówek, mogłes na przykład mieć jakieś bardzo dobre żarówki, które dają więcej światła, np X-treme Power Philips, jak w linku poniżej
http://moto.allegro.pl/it...gigagratis.html
a teraz masz takie normalne, no to może widzisz różnicę.... Przykładowo ja miałem żwykłe żarówki, no i po założeniu Philips Blue Vision wszystko sie zmieniło ... Inaczej widać, lepiej, jaśniej ...
Spyder - Wto Sty 08, 2008 20:13
lamer napisał/a: | Żarówkę raczej trudno włożyć odwrotnie (nie twierdzę, że się nie da jak ktoś się postara) z uwagi na kształt jej cokołu. |
Da sie da przerobiłem to u siebie i weszła bardzo ładnie na opak. Ten patent z nadkolami w R75 i dosciem do kloszy jest do bani
Wazzabii - Wto Sty 08, 2008 20:30
ja w R400 krzywo/odwrotnie (było ciemno) wsadzilem zarowke i mialem swiatlo tylko 2m przed samochodem
|
|