|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 1.4 8V 99'] Ubytek plynu chlodniczego! Pompa wody?
ash - Nie Sty 13, 2008 13:07 Temat postu: [R 200 1.4 8V 99'] Ubytek plynu chlodniczego! Pompa wody? Witam!
Zauwazylem dosc spory ubytek plynu chlodniczego w moim aucie! Zaniepokoilem sie bardzo o HGF! Ale... ani sladu oleju w zbiorniczku wyrownawczym, ani sladu plynu na bagnecie poziomu oleju! No to zaczalem szukac wyciekow, sprawdzilem cala instalacje no i moja uwage przykul wyciek tuz obok miski olejowej, znad kola walu! Ponizej foto! Wydaje mi sie ze to pompa wody zaczela puszczac, a Wy co myslicie? Po zakupie (miesiac temu) jeszcze nie wymienilem rozrzadu tylko rolke bo mi sruba mocujaca silnik zlamala sie przy wykrecaniu ale to juz inna historia!
ash - Nie Sty 13, 2008 13:08
dodam tylko, ze wyciek ma slodkawy smak!
azor77 - Nie Sty 13, 2008 13:40
Więc nie ma wątpliwości że, to pompa
Przy wymianie wymień rozrząd i będzie ok
ash - Nie Sty 13, 2008 13:51
doleje troche plynu i moge bezproblemu jeszcze na tym jezdziec prawda?? przynajmniej po nowa pompe do sklepu, raz do szkoly, na zakupy i do mechanika?? Czy lepiej nie, bo moze cos dalej pasc?
azor77 - Nie Sty 13, 2008 13:58
ash napisał/a: | doleje troche plynu i moge bezproblemu jeszcze na tym jezdziec prawda?? przynajmniej po nowa pompe do sklepu, raz do szkoly, na zakupy i do mechanika?? Czy lepiej nie, bo moze cos dalej pasc? |
Płynu możesz dolewać ale ryzykujesz tym że, jak szczeli pasek to będą frytki z silnika
ash - Nie Sty 13, 2008 17:37
czy przy wymianie pompy trzeba wymienic caly plyn chlodniczy?
Paul - Nie Sty 13, 2008 19:35
ash napisał/a: | czy przy wymianie pompy trzeba wymienic caly plyn chlodniczy? |
Przymusu nie ma, ale zdrowy rozsądek każe to zrobić, chyba, że masz świeżutki
ash - Nie Sty 13, 2008 23:47
A nie wiecie ile przypadkiem tego plynu wchodzi do calego ukladu?
sTERYD - Pon Sty 14, 2008 10:09
4,8l wiemy
http://www.roverki.pl/art...ne%20techniczne
|
|