|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Czy diesel w moim Roverze jest nissana??
mi_sza1 - Pią Sty 25, 2008 15:27 Temat postu: [R420] Czy diesel w moim Roverze jest nissana?? Zakupilem roverka i przymierzam sie do wymiany rozrządu. cześci juz wyszukalem i pojechalem do mechanika który dla sasiada robi od kilku lat rózne marki. zajechalismy wieczorem zeby zobaczyl jak to wyglada i za ile maksymalnie wymieni mi ten rozrzad. zerknal tylko pod maske i orzekł ze to zwykly kaszlak nissana ( chodz bylo juz ciemno). orzekl ze maksymalnie 150 zloty jakby cos nie tak sie chcialo odkrecac. czy to rzeczywiscie silnik nissana. i czy to taki zwykly kaszlak.
piter34 - Pią Sty 25, 2008 15:29
mi_sza1 napisał/a: | erknal tylko pod maske i orzekł ze to zwykly kaszlak nissana |
NIE!!!!!!
To silnik ROVERa, montowany również w Hondach Civic 5d (bliźniakach R400) oraz Hondach Accord (93-97)
Czy przeszukałeś forum pod kątem swojego problemu, zanim zadałeś pytanie?
kolin - Pią Sty 25, 2008 15:31
mi_sza1,
Zmień mechanika...
mi_sza1 - Pią Sty 25, 2008 15:38
pytam bo sie zdziwilem wlasnie. a sam mechanik robil dla sasiada Audi a6 bmw chyba ze 4 sztuki, i czesciej staly u niego niz nimi jezdzil. czytalem cos o ustawieniu katu wtrysku bo czytalem na forum. wiec pytam czy ustawi i jak a on ze ustawi na oko czy tam słuch. mozliwe jest ustawie bez komputera tego kątu?
kolin - Pią Sty 25, 2008 16:00
Nic tutaj na słuch lub na oko nie ustawi bynajmniej ja takiego przypadku nie spotkałem
Owsik - Pią Sty 25, 2008 16:22
mi_sza1 napisał/a: | na oko |
Na oko to chłop umarł w szpitalu Omijać takich kowali szerokim łukiem !
mi_sza1 - Pią Sty 25, 2008 16:28
aha. no dziki za pomoc i rady. i jeszcze takie pytanie. jakbym naprzyklad zaznaczyl mazakiem polozenie pasków rozrzadu na kolach. zdiąl odliczyl ząbki i zaznaczyl na nowym i zalozyl tak jak stare to by grało wszystko czy nie??
GG - Pią Sty 25, 2008 17:28
Jeśli nie jesteś z mechaniką obcykany i nie masz odpowiedniego "warsztatu" to lepiej odstaw auto do dobrego mechanika, będzie lepiej dla ciebie i auta
DEBEC - Pią Sty 25, 2008 18:43
Mazak nic nie pomoże bo jeżeli stary pasek trochę się rozciągnął to nowy przesunie się względem niego.
Na forum wskazywano nawet gdzie i za ile kupić kompletny rozrząd.
Też sie przyłączę do głosów o pogonienie tego mechanika
|
|