|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Krzywa półoś....
Alpine - Wto Lut 05, 2008 22:44 Temat postu: [R618] Krzywa półoś.... Problem zaczął sie od tego ze strzelal mi przegub ,wiedz dluzej nie myslac wymienilem przegub lewy zew. no i po wymianie okazalo sie ze przy skrecaniu w lewo,jednoczesnie dodajac gazu,wydobywal sie specyficzny dzwiek,tak jak by przegub sie rossypal...(a jest nowy) Po podniesieniu auta okazalo sie ze mam mocno krzywa półoś od strony kierowcy (tą krótką)
I teraz moje pytanie do was,gdzie moge dostać taka ów półoś. Czy lepiej kupic nowa lub używana???
ADAM1 - Wto Lut 05, 2008 23:32
Po stronie kierowcy znajduje sie ta dluga polos(chyba , ze masz anglika), z lozyskiem podtrzymujacym. Jezeli o ta ci chodzi, to moze po prostu wysypalo ci sie owo lozysko
Alpine - Sro Lut 06, 2008 09:15
No dobrze,wiem ze jest to dluga połoś ale ona sklada sie z dlugiej i krÓtkiej łączonej przegubem wiszacym na podporze silnika. Takze mowiac "krÓtka" mialem na wysli ta co idzie od kola do przegubu wiczacego.
Ps. nie mam anglika
Brt - Sro Lut 06, 2008 09:35
Adamie w angliku ułożenie silnika i półosi jest takie samo jak w europejczyku
Alpine w sulechowie jest szrot rowerkowy, pytałeś tam w innych szrotach roverkowych też warto popytać. Namiary na www.roverki.pl
ADAM1 - Sro Lut 06, 2008 17:40
Brt napisał/a: | Adamie w angliku ułożenie silnika i półosi jest takie samo jak w europejczyku |
To sie zgadza, ale kierowca siedzi nie po tej stronie co u nas
Alpine napisał/a: | Takze mowiac "krÓtka" mialem na wysli ta co idzie od kola do przegubu wiczacego. |
OK. zle sie zrozumielismy
Tylko ciekawi mnie od czego moze sie polos skrzywic, jak bedziesz cos wiedzial to daj znac
Alpine - Sro Lut 06, 2008 20:28
Dzis obdzwonilem wszedzie gdzie sie dalo, i rezultatem tego sa 2 wyniki:)
1. W 98%sklepów zostawałem odesłany do servisu.... lecz w jednym sklepie Panowie uparli sie ze mi znajda i zeczywisci znaleźli półoś do hondy accord 1.8 (ten sam motor co mój) za BAGATELNĄ KWOTĘ 1920ZŁ POD WARUNKIEM ZE ODDAM IM SWOJA ALE OGOLNIE TERAZ NIE JEST TOWAR DOSTEPNY...(WIEDZ se odpuscilem nową półoś..)
2. Znalazlem używana półoś za 300zł w miejscowosci Borowina,i tak planuje jutro po nią jechać.
ADAM1 - Sro Lut 06, 2008 20:37
...........a co z firmami zajmujacymi sie regeneracja tych czesci????????
http://szczegoly.pkt.pl/s...6829775457.html
http://firmy.pkt.pl/slowo...EgcPOzb3Np.html
Wygooglalem to na szybko
Alpine - Sro Lut 06, 2008 21:24
Adam1 chyba lepiej bedzie kupic używaną....tak sądze
|
|