|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Problem z pilotem od centralnego
DeathMan - Czw Lut 14, 2008 21:32 Temat postu: [R600] Problem z pilotem od centralnego Witam, mam problem z pilotem od centralnego zamka i alarmu. Od kiedy kupiłem samochód aby otworzyć lub zamknąć samochód muszę przystawić pilota bardzo blisko szyby a i wtedy nie zawsze chce zaskoczyć. Sprzedawca powiedział, że prawdopodobnie trzeba wymienić baterie w pilocie, tak też zrobiłem, i jest nadal tak samo, żadnej poprawy.
Samochód z roku 1996. Gdzie szukać przyczyny ?
Dodam, że dioda na pilocie zaświeca się po wciśnięciu guzika, więc raczej uszkodzenie guzika odpada.
kwiatekt11 - Czw Lut 14, 2008 21:37 Temat postu: Re: [Rover 600]Problem z pilotem od centralnego
DeathMan napisał/a: | Witam, mam problem z pilotem od centralnego zamka i alarmu. Od kiedy kupiłem samochód aby otworzyć lub zamknąć samochód muszę przystawić pilota bardzo blisko szyby a i wtedy nie zawsze chce zaskoczyć. Sprzedawca powiedział, że prawdopodobnie trzeba wymienić baterie w pilocie, tak też zrobiłem, i jest nadal tak samo, żadnej poprawy.
Samochód z roku 1996. Gdzie szukać przyczyny ?
Dodam, że dioda na pilocie zaświeca się po wciśnięciu guzika, więc raczej uszkodzenie guzika odpada. | jak masz pilota z jednym przyciskiem to tak ma byc
DeathMan - Czw Lut 14, 2008 21:44 Temat postu: Re: [Rover 600]Problem z pilotem od centralnego
kwiatekt11 napisał/a: | jak masz pilota z jednym przyciskiem to tak ma byc |
Tak, pilot z jednym przyciskiem. Czyli co, ten typ tak ma ? Nie da rady nic z tym zrobić ?
Brt - Czw Lut 14, 2008 21:49
a czasem nie masz pilota na podczerwień wtedy musisz celwać pilotem w lusterko wewnętrzne, bo tam jest odbiornik
DeathMan - Czw Lut 14, 2008 21:54
Brt napisał/a: | a czasem nie masz pilota na podczerwień wtedy musisz celwać pilotem w lusterko wewnętrzne, bo tam jest odbiornik |
Zdaje się, że podczerwień. Spróbuje rano celować w lusterko
piter34 - Pią Lut 15, 2008 13:10
DeathMan napisał/a: | Zdaje się, że podczerwień. Spróbuje rano celować w lusterko |
Celuj w odbiornik fal, który jest przy lusterku. Łatwo go zresztą rozpoznać. Poszukaj, a znajdziesz.
DeathMan - Pią Lut 15, 2008 13:45
Owszem, jest lepiej, przynajmniej otwieram auto za pierwszym naciśnięciem, jednak trzeba podejść pod samą szybe, zeby załapał.
Jestem przyzwyczajony do pilota radiowego dlatego tak mnie to irytuje ale muszę się przyzwyczaić.
Dzięki chłopaki
A mam jeszcze jedno pytanko, jako, że chce wymienić panel środkowy na drewniany zastanawiam się czy panel regulacji nawiewu jest połączony jako całość z zegarkiem ?
EDIT- Chyba jest jako całość, a mam inne pytanie, czy w 600-tkach drewno panelu środkowego było tylko w jednym odcieniu czy różniły się jakoś ?
|
|