|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214,98] Dziwne odgłosy stukania w tyle podczas deszczu
Dzenson - Pon Mar 17, 2008 10:59 Temat postu: [R214,98] Dziwne odgłosy stukania w tyle podczas deszczu Witam,
Wczoraj dość mocno padało - i znów miałem te dziwne odgłosy dobiegające z tylnych kół - to z lewego to znów z prawego. Jest to taki dźwięk jakby coś się kulało w bagażniku i raz uderzało w lewe nadkole od strony bagażnika to znów w prawe. Mniej więcej tak - jakby błoto oderwało się od opony i uderzyło w nadkole. Oczywiście nie jest to błoto. Stuki, te głuche, pojawiają sie w sposób chaotyczny, nieschematycznie i tylko wtedy kiedy pada.
Nie mogę wyczaić co to jest...Macie jakieś propozycje?
Pozdrawiam
storm - Pon Mar 17, 2008 15:12
mam to samo ..
pluto - Pon Mar 17, 2008 16:59
no ciekawe, że tylko w deszcz... Może coś przy zawieszeniu, kiedy podejdzie woda to "skrzypi"-stuka...
Dzenson - Pon Mar 17, 2008 21:07
pluto napisał/a: | no ciekawe, że tylko w deszcz... Może coś przy zawieszeniu, kiedy podejdzie woda to "skrzypi"-stuka... |
Tylko gdzie w zawieszeniu?? A co ciekawe - aby usłyszeć te odgłosy - nie trzeba jechać po dziurach. Może być równo jak po stole a i tak sobie puknie tu puknie tam.
ash - Pon Mar 17, 2008 22:01
Tez tak mam! Temat byl walkowany juz kilkakrotnie, chlopaki doszli do wniosku ze... TEN TYP TAK MA!! Nie ma czym sie przejmowac.
pluto - Wto Mar 18, 2008 07:06
może coś zmienia temperaturę i dochodzi do skurczania/poszerzania materiałów??? Ale by puknęło raz, dwa razy i po sprawie....a nie ciągle w czasie jazdy
Brt - Wto Mar 18, 2008 10:24
ash napisał/a: | TEN TYP TAK MA!! |
HOWGH
jaro92 - Wto Mar 18, 2008 11:27
tez tak mam,nawet jak sucho to i czasem puknie-diagnoza nieznana:-)
Dzenson - Wto Mar 18, 2008 12:59
To tak - większości coś puka ale nikt nie wie co. Dziw nad dziwi. Chyba w bagażniku sie przejadę...Może to coś przy belce?
Skiba - Wto Mar 18, 2008 13:05
Może dziwnie to zabrzmi, ale podczas ostatnich ulew mi też coś z tyłu stukało ... A w bagażniku pusto ..
JohnnyB - Sro Mar 26, 2008 08:19
ja mam tak czesto jak wyjade z myjni, cos mocniej puknie stuknie a potem jest ok
|
|