Zobacz temat - Niebieskie postojowki .... ???

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - Niebieskie postojowki .... ???

andrzejziom - Czw Mar 27, 2008 19:46
Temat postu: Niebieskie postojowki .... ???
Witam mam pytanie odnośnie niebieskich postojówek .... Czy mundurowi czepiają sie za niebieskie postojowki efekt fajny http://allegro.pl/item329...treme_max_.html ale czy dowodzik można stracić ... Może już ktoś miał taką sytuacje ... ?? ?
Dzenson - Czw Mar 27, 2008 20:10

Na własne patrzałki widziałem jak gościowi pod moim balkonem zabrali dowód za te niebieskie duperelki.
andrzejziom - Czw Mar 27, 2008 20:19

to lipa miałem zamawiać niebieskie ale zamówię te białe żeby było wszystko git .. A te niebieskie tak fajnie wyglądają ;) ..
herc - Czw Mar 27, 2008 20:23

a o zielone tez sie czepiaja ??
andrzejziom - Czw Mar 27, 2008 20:32

a co z postojówkami Philipsa W5W http://www.allegro.pl/ite...jowki_hit_.html ... Blue vision maja atest to postojowki tez powinny być dozwolone ... ??
zouza - Czw Mar 27, 2008 20:36

andrzejziom napisał/a:
a co z postojówkami Philipsa W5W http://www.allegro.pl/ite...jowki_hit_.html ... Blue vision maja atest to postojowki tez powinny być dozwolone ... ??

Ja je mam, kupiłam w komplecie z H7. Nie są wcale takie niebieskie jak na zdjęciu, światło jest raczej białe niż niebieskie.

andyzpl - Czw Mar 27, 2008 20:39

wiem że o gustach sie nie dyskutuje, ale prosze, nie róbcie tego roverkom
zostawcie zielone, niebieskie czy różowe diody, neony, lexusy, badlooki dla pryszczatych i zakompleksionych posiadaczy zaszpachlowanych nijakich pojazdów

komarek - Czw Mar 27, 2008 20:40

herc, skoro nie mogą być niebieskie to nie mogą być też zielone - tylko i wyłącznie białe są zgodne z prawem
Paul - Czw Mar 27, 2008 20:42

andyzpl napisał/a:
wiem że o gustach sie nie dyskutuje, ale prosze, nie róbcie tego roverkom

Dobrze mówi, polać temu panu :P : :piwko:

Chester - Czw Mar 27, 2008 20:50

komarek napisał/a:
tylko i wyłącznie białe są zgodne z prawem

a ja tu sie nie zgodze w PL dopuszczone jest światło białe lub żółte stosowane w refletorach przednich.

Paul - Czw Mar 27, 2008 20:52

Chester napisał/a:
dopuszczone jest światło białe lub żółte stosowane w refletorach przednich

To dotyczy TYLKO mijania lub drogowych - o postojówkach mowy niet, więc MUSZĄ być białe.

andrzejziom - Czw Mar 27, 2008 20:55

komarek napisał/a:
tylko i wyłącznie białe są zgodne z prawem

To pewnie zamówię Philipsy vision plus + 50% i te białe postojówki philipsa

komarek - Czw Mar 27, 2008 21:04

polecam art http://skoda.autokacik.pl...wki/zarowki.htm - właśnie czytam i dość nieźle myślę napisany :wink:
Dzenson - Czw Mar 27, 2008 21:18

komarek napisał/a:
polecam art http://skoda.autokacik.pl...wki/zarowki.htm - właśnie czytam i dość nieźle myślę napisany :wink:

I najmocniejszy akcent na końcu tego artykułu:
"Używanie czegoś takiego poza tym, że jest zabronione i może mieć konsekwencje w przypadku zatrzymania przez policję, jest po prostu prymitywnym buractwem."

:cool:

komarek - Czw Mar 27, 2008 21:24

no tak faktycznie, ale IMO takie chamsko żółte też by nie przeszły i nie ryzykowałbym

co do kolorów to IMO lekko niebieskie jak właśnie coś w stylu Philipsa to bym wsadził, ale jakieś inne kolory to raczej nie bardzo i uważam, że jest to delikatnie mówiąc wioska

a jeżeli chodzi o te wszystkie xenony i inne cuda (szczególnie przeróbki) to raz tylko mijałem xenony które mnie nie oślepiły a reszta jak ma ustawione to ja nie wiem :/

Kozik - Pią Mar 28, 2008 07:28

komarek napisał/a:
herc, skoro nie mogą być niebieskie to nie mogą być też zielone - tylko i wyłącznie białe są zgodne z prawem

eeee a ja bym chciał różowe :razz: pffffff

pod000 - Pią Mar 28, 2008 10:31

uzywalem zielone postojówki ,ale teraz kupilem biale 4 ledowe i sa o niebo lepsze, przy zestawie bi-xenon wypas :) gdy zatrzyma policja zawsze w zestawie mam na zamiane na zwylke <mowie o mijaniach> :) :) pozdrawiam
komarek - Pią Mar 28, 2008 13:57

pod000, a myślisz czasem o innych kierowcach i o tym, że możesz takim zestawem oślepiać ich? czy myślisz tylko o tym, żeby nie dostać mandatu?
mcjg - Pią Mar 28, 2008 14:24

komarek napisał/a:
a myślisz czasem o innych kierowcach i o tym, że możesz takim zestawem oślepiać ich?

A po co? Typowy polski kierowca - JA!!! a reszta to chamy.

maciekwawa - Pią Mar 28, 2008 14:40

Zobaczcie ja mam takie postojówki i kilka kontroli policji i nie było zednego problemu.
komarek - Pią Mar 28, 2008 14:41

ja mam niestety ten problem, że muszę jeździć w okularach korekcyjnych, przez co nie mogę założyć okularów do jazdy nocą i naprawdę jak dostaję po oczach takimi "xenonami" to mi sie odechciewa wszystkiego :/
maciekwawa - Pią Mar 28, 2008 14:43

komarek napisał/a:
ja mam niestety ten problem, że muszę jeździć w okularach korekcyjnych, przez co nie mogę założyć okularów do jazdy nocą i naprawdę jak dostaję po oczach takimi "xenonami" to mi sie odechciewa wszystkiego :/

sa nakladki na okulary korekcyjne do jazdy noca podajze koszt kolo 20zł.

[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 14:46 ]
te sa troske drozsze ale sa:) http://www.allegro.pl/ite...us_gratis_.html

[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 14:47 ]
a tutaj o wiele tansz i to to samo:) kosztują 4zł http://www.allegro.pl/ite...jazdy_noca.html

komarek - Pią Mar 28, 2008 14:48

no tak tylko mam korekcyjne prostokątne, ale thx za info jak będę nowe kupował to przemyśle sprawę :smile:
pod000 - Pią Mar 28, 2008 15:43

komarek, pewnie ze mysle o mandatach jak i tez o innych uzytkowniach drogi.. takie zestawy ciezko jest wyreguloweac samemu ale na stacjach robia to :) pozdrawiam :)
tommy45 - Pią Mar 28, 2008 17:47

Maciekwawa,Tylko ze w Twoim wypadku te diody ja juz fabrycznie w lampach z homologacja wiec nie maja sie prawa przyczepic :wink: A z takimi dodatkami bez niczego to zawsze moga sie doczepic.
Nexus - Nie Kwi 06, 2008 06:25

Witam. Dołącze się do wątku. Ja jakiś czas temu założyłem ksenony do mojego R216si o od tej pory nikt na mnie "nie mruga". Jak miałem zwykłe żarówki to takie sytuacje miałem nagmnnie. Założyłem sobie te bi-ksenony (z elektromagnesem) i potem przeanalizowałem dlaczego tak moze byc ze nie oslepiają. Zestaw bi h4 ma metalową "łódke" w której się porusza palnik przy przesaniu krótkie-długie. łódka jest od dołu pełna przez co blokuje odbijanie światła od dolnego lustra lefrektora które to z prawa odbicia swiatła kieruje swiatło w góre. \/. Palnik oswietla górną cześć lustra reflektora a to odbija światło w dół ładnie go "kładąc" na droge. /\. Nawet jak sie popatrzy na światła od przodu to widać wyrażnie jak by tylko połowa świeciła. Żeby oślepiały musialem sie ustawić oczami poniżej lini reflektora. A chyba az tak niskich samochodów to nie ma :)
maciej - Nie Kwi 06, 2008 08:32

Nexus, wirzę, ze takie palniki da się dobrze sutawić, tylko powiedz czy pamiętasz w 100% sytuacji, żeby dostosować swoje światła do obciążenia samochodu?
I czy myjesz reflektory co 20 km jadąc w kiepską pogodę po zabłoconych (czyli polskich) drogach?

herc - Nie Kwi 06, 2008 17:33

A ja zmieniłem postojówki :) i policja się nie czepia :mrgreen: kolor postojówek: zimna biel
Brt - Nie Kwi 06, 2008 18:13

bo zimna biel jest dalej bielą ;)
Nexus - Pon Kwi 07, 2008 06:57

Powiem tak. Z tym nie mam problemu bo układ elektrycznego pozycjonowania wysokości świateł działa poprawnie i zawsze mogę sobie obniżyc albo podnieść. Policja mnie raz złapała za co innego (74/50) i oglądali i do niczego sie nie przyczepili. nie raz tez przejezdzałem koło suszarek i nie zatrzymywali mnie za lampy. A co do czyszczenia. to zawsze przed trasa sciereczką przetre reflektory. W trasie to mo ze ze 2 razy sie zatrzymywałem ale to tylko dla tego ze snieg zakleił całe klosze :) Teki przecieranie weszło mi juz w nawyk i nie przeszkadza mi. A tak w ogóle to zawsze mam czysty car bo nie znosze jeździć brudnym :)
pod000 - Pon Kwi 07, 2008 10:14

Nexus, hej ty masz bi xenon czy xexnon ? i jaki kolor? nio ja ma doslownie taka sytujace prawa ciut wyzej , i chyba lepiej bo oswietlam moje pobocze.. pozdrawiam
Nexus - Pon Kwi 07, 2008 12:17

Mam Bi-Ksenon h4 6000k. Rozmawiałem wcześniej ze sprzedawca i mówi ze to lapm reflektorowych najlepiej taka temperatura albo 4300k bo przy wyższych jest bardzo niebieskie swiatło i zle sie jeździ. oslepia tez innych. 8000k w górę to juz dla soczewek. na drodze światłą nie swiecą wcale dalej (tak ustawiłem ale za to bardziej na pobocze) /|/|. Oczywiście klosze wymieniłem na nowe (DJ Auto) bo po spotkaniu z sarną zaszła taka konieczność więc nie są zmatowione ani zażółknięte. Zrobie zdjecia to gdzieś wstawie jak świecą. Ostatnio widziałem Golfa 3 z ksenonami chyba 8000k albo wiecej bo niebieskie jak ch..... i raczje h7 - oślepiały bo świecą do okoła

[ Dodano: Sob Kwi 12, 2008 15:50 ]
zeby nie być gołosłownym. Oto moja lewa lampa