|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ rover 200 TDI] Jak odpowietrzyc pompe
Zapala88 - Wto Kwi 01, 2008 15:10 Temat postu: [ rover 200 TDI] Jak odpowietrzyc pompe Pomocy poraz kolejny nie wiem jak moge to zrobic mam zapowietrzona pompe wtryskowa, robiłem juz wiele rzeczy starałem sie go odpalic, po odpaleniu chodził przez chwile na wcisnietym pedale gazu do podłogi. nawet poluzniłem wtryski i tez nic moze to sie jakos spejalnie robi. Prosze o pomoc...
Chester - Wto Kwi 01, 2008 16:01
nie TDI a SDi
pompa powinna się sama odpowietrzyć mi raz jak brakło paliwa to wlałem paliwo do zbiornika pod pompowałem gruszką przed filtrem aż stwardniała, chwilkę kręciłem złapał, zgasł, złapał chwilkę pochodził nie równo po chwili obroty się wyrównały i tak jeżdżę do tej pory
thef - Wto Kwi 01, 2008 16:04
Skąd wiesz, że masz zapowietrzoną pompę? Sprawdzałeś na jakimś przezroczystym przewodzie?
Weź wywal gruszkę i zastąp ją przewodem paliwowym, jeśli cała reszta przewodów i układu będzie szczelna to powinno grać. Nie słyszałem o jakiejś procedurze odpowietrzania pompy czy układu paliwowego jako takiego.
Chester - Wto Kwi 01, 2008 16:16
thef napisał/a: | Nie słyszałem o jakiejś procedurze odpowietrzania pompy czy układu paliwowego jako takiego. |
tak jak pisałem ona odpowietrza się sama.... thef, a może przez filierek sie powietrze dostaje??
thef - Wto Kwi 01, 2008 16:50
Chester napisał/a: | a może przez filierek sie powietrze dostaje?? | Dlatego napisałem "cała reszta przewodów i układu"
Zapala88 - Wto Kwi 01, 2008 20:40
Dobrze panowie ale powietrze sie nie dostaje poprostu nie moge go odpalic i nigdzie sie powietrze nie dostaje a wiem ze sie zapowietrzył poniewaz pompa przestała dawac paliwo i musiałem ja otworzyc przy okazji wymieniłem filterek i jest ok... tylko jak juz odpali po czasie to chodzi jak traktor...
rovero - Sro Kwi 02, 2008 09:06
Zapala88, zapoznaj się z Zasadami Kącika Usterki i Porady Techniczne i zmień temat na zgodny z zasadami. Możesz to zrobić klikając przycisk EDYTUJ przy swoim pierwszym poście w tym temacie.
PHJOWI - Sro Kwi 02, 2008 09:46
po rozebraniu pompy należy ją ustawić na tak zwanym stole probierczym inaczej nigdy nie będzie dobrze chodzić.
|
|