|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Zero błędów a dalej miga SRS
mi_sza1 - Pią Kwi 04, 2008 20:00 Temat postu: [R400] Zero błędów a dalej miga SRS Witam. Podłączyłem dzisaj bezpiecznik od SRS bo go nie było. I teraz gasnie SRS razem z chek engine, ale po chwili zaczyna błykac tak raz na 5, 6 sekund. Wybłykałem soebie błędy i cały czas błyka mi 12( znaczy nie ma błedów). Przeszukałem wiec szukajke duzo jest o tasmie pod kierownica, alre nie ma jak sie do niej dobrac ani co z czym ma byc połączone. dodam ze ściagnąłem sobie RAVE ale mi nie chodzi wiec nie odsyłajcie mnie tam .
Da sie jakos to skasowac czy zniknie błukanie po usunieciu usterki?
Jak sie dobrac do napinaczy?
moze lepiej dla swojego bezpieczeństwa z powrotem wyciagnąc bezpiecznik SRS?
Z góry dziekuje za wszelkie wskazówki.
Damianin - Pią Kwi 04, 2008 21:06
Do napinaczy dobierz się od spodu fotela, po kilkunastominutowym odłączeniu akumulatora. Jeżeli to wina łączy pod spodem foteli to może pomóc rozłączenie / podłączenie ponowne kabelków biegnących do napinaczy pasów.
mi_sza1 - Pią Kwi 04, 2008 21:16
Tylko ze nie mam żadnych kostek pod fotelami bo napinacze mam gdzies w słupkach prawdopodobnie.
PHJOWI - Pią Kwi 04, 2008 22:00
ile masz poduszek,
sTERYD - Sob Kwi 05, 2008 00:57
skoro to R400 to nie ma pod fotelami kostek...
jedna z niewielu opcji (najczęstsza) to taśma kierownicy
Jary - Sob Kwi 05, 2008 09:11
Może coś z matą w siedzeniu pasażera, bo poduchy to masz chyba 2
String - Sob Kwi 05, 2008 09:13
oczywiście że nie ma kabli pod fotelem, bo napinacze są na dole w słupkach i działają automatycznie. Stawiałbym podobnie jak wyżej na taśmę.
[ Dodano: Sob Kwi 05, 2008 10:14 ]
JARY: jaką matą w siedzeniu
mi_sza1 - Sob Kwi 05, 2008 20:02
A jak do tej taśmy sie dobrac?? jak wyglada? I własnie co to za mata pod siedzeniem bo pierwsze słysze o czyms takim. Czy poduszki są podpiete gdzies pod skrzynke bezpieczników? a poduszki mam dwie.
Jary - Sob Kwi 05, 2008 20:35
String napisał/a: | JARY: jaką matą w siedzeniu |
Taką która stwierdza obecność pasażera na fotelu - tak jest w MB
sTERYD - Sob Kwi 05, 2008 23:30
Jary, nie ma w naszych autach czegos takiego
mi_sza1, o tym juz byl artykul na stronie, albo opis chociaz na forum
piter34 - Pon Kwi 07, 2008 13:50
mi_sza1 napisał/a: | dodam ze ściagnąłem sobie RAVE ale mi nie chodzi wiec nie odsyłajcie mnie tam . |
Jak to Ci "nie chodzi". Odpalasz RAVEa plikiem Tdata.exe (nie może być włączony żaden Acrobat w tle) i będzie chodzić.
mi_sza1 - Wto Kwi 08, 2008 09:21
piter34 napisał/a: | mi_sza1 napisał/a: | dodam ze ściagnąłem sobie RAVE ale mi nie chodzi wiec nie odsyłajcie mnie tam . |
Jak to Ci "nie chodzi". Odpalasz RAVEa plikiem Tdata.exe (nie może być włączony żaden Acrobat w tle) i będzie chodzić. |
Pisałem juz o tym w innym wątku na HYDEPARKU, że; wyskakuje mi ze TDATA exe jest nieprawidłowa aplikacją dla win 32. Nie wiem o co chodzi bo sie po prostu nie znam. RAVE nagrany na płytce,plytke czyta pokazuje jakies obrazki ale nie ma instrukcji żadnych.
pójdę jeszcze do kolegi ma nowego kompa może u niego odpali.
A odpali tylko z płytki czy musi byc ta ikonka jeszcze w na pulpicie???
piter34 - Wto Kwi 08, 2008 12:02
mi_sza1 napisał/a: | Pisałem juz o tym w innym wątku na HYDEPARKU, że; wyskakuje mi ze TDATA exe jest nieprawidłowa aplikacją dla win 32. |
No tak, kojarzę
mi_sza1 napisał/a: | A odpali tylko z płytki czy musi byc ta ikonka jeszcze w na pulpicie??? |
Odpali z dowolnej lokalizacji
sTERYD - Wto Kwi 08, 2008 20:51
jeśli skopiuje się z płyty, a nie z rozpakowanego iso
danielp - Wto Kwi 08, 2008 20:59
Witam ja mam to samo z kontrolką od poduszki kiedys jak byl upal to wrociło wszystko do normy ale potem znów sie zkiepściło.
|
|