|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Przegub? tłucze się coś...
balrog - Czw Kwi 10, 2008 20:44 Temat postu: [R620] Przegub? tłucze się coś... Wyglądało to tak, jade autem jakies 80km/h i chciałem mocniej przychamowac, wiec nacisnalem hamulec a tu jak nie stuknie w lewym przednim kole a ja próbowalem pojeździć powoli troszke i coś mi sie tam tłucze a nie wiem co... sciągnalem koło patrze szukam szarpie wszystko się trzyma jak powinno, założylem koło i znów jeżdże powoli żeby wyszukać co się mogło stać. Jeszcze dodam że ABS mi sie nei załączył, nie wiem czemu...
objawy są takie: gdy dodaje gazu cos sie tłucze, metalicznym dźwiękiem, jakby cos udeżalo o coś, gdy ujmuje gazu jest to samo, gdy nacisne hamulec to samo, lekko ściąga mi samochód na lewo, a jak nacisne hamulec to już w ogóle leci sobie i musze dość mocno skręcić kierownicą żeby prosto jechał, co sie dzieje?
Jary - Czw Kwi 10, 2008 21:08
balrog napisał/a: | a jak nacisne hamulec to już w ogóle leci sobie |
No to wypada zajrzeć do zacisku hamulca w tym kole
krychu - Czw Kwi 10, 2008 21:22
pojeździj do przodu i do tyłu, nasłuch ując jakichś stuków w przegubie. Być może to jest luz na drążku reakcyjnym
balrog - Sob Kwi 12, 2008 16:21
I po kłopocie, na szczęście tylko urwałem nakrętke od stabilizatora, wystarczyło przykręcić i naprawione
krychu - Sob Kwi 12, 2008 16:38
Sprawdziłeś gwint ? w moim Wehikule był do połowy pęknięty, więc warto to sprawdzić.
balrog - Sob Kwi 12, 2008 16:40
nie sprawdzałem ale i tak planuje wymiane bo jak oglądnąłem śrube to si ewsytraszyłem że taka zardzewiała byla...
nie wiem tylko ile mnie to wyniesie...
thef - Nie Kwi 13, 2008 13:30
balrog napisał/a: | I po kłopocie, na szczęście tylko urwałem nakrętke od stabilizatora, wystarczyło przykręcić i naprawione | Trochę nie rozumiem jak można urwać nakrętkę stabilizatora Odkręciła się czy uleciała z kawałkiem gwintu?
balrog napisał/a: | nie sprawdzałem ale i tak planuje wymiane bo jak oglądnąłem śrube to si ewsytraszyłem że taka zardzewiała byla...
nie wiem tylko ile mnie to wyniesie... | Łączniki stabilizatora przedniego to koszt 60zł za obie sztuki .
|
|