|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Położenie emblematów na klapie bagażnika
Marrkus - Czw Kwi 17, 2008 20:14 Temat postu: [R600] Położenie emblematów na klapie bagażnika Chciałbym was prosić a szczególnie posiadaczy R600 po face liftingu o pomoc. Mój samochód niedawno wrócił z lakierni, wygląda jak nowiutki tylko mam mały problem. Muszę zamontować oznaczenia na klapie bagażnika a przed ich usunięciem nie zapisałem ich położenia. Na zdjęciu poniżej pokazałem o które wymiary mi chodzi. Jest jeszcze kwestia oznaczenia "600" w starszych modelach ostatnie zero było zawsze nad "dziurką" zamka a w nowszych chyba nad dziurką jest "6" - prosił bym o potwierdzenie.
Macie jakieś patenty na mocowanie takich oznaczeń? Myślałem o dwustronnej taśmie takiej grubszej piankowej - troche by był żal zgubić swoje "znaczki"
mcteusz - Czw Kwi 17, 2008 20:32
W tym temacie nie pomogę bo mam sprzed liftingu...
Ale wypowiem się, że chciałbym zobaczyć jak Twoja fura się teraz prezentuje...
Marrkus - Czw Kwi 17, 2008 20:49
TO wpadnij kiedyś do mnie pod blok na parking - zazwyczaj cały pusty i prawie w centrum miasta (róg Sienkiewicza i Poleskiej)
Zapraszam
Położenie znaczku "ROVER" jest takie same to se to przynajmniej sprawdzę
piter34 - Czw Kwi 17, 2008 21:51
Moim zdaniem ma być tak:
michalswiatek - Czw Kwi 17, 2008 22:00
Marrkus napisał/a: | Macie jakieś patenty na mocowanie takich oznaczeń? Myślałem o dwustronnej taśmie takiej grubszej piankowej | - dokladnie. Dwustronna specjalna tasma sluzaca wlasnie do tego. Dostepna wszedzie tam gdzie lakiery samochodowe. Kosztuje kilkanascie PLN za rolke ktora wystarczy na emblematy kilku aut.
Marrkus - Pią Kwi 18, 2008 13:10
Widdzę że emblematy chyba na wysokości świateł cofania. Trochę się rozjaśniło.
Mimo wszystko niewzgardził bym dokładnymi danymi liczbowymi
NEOSSS - Pią Kwi 18, 2008 18:59
Emblemat 600 5.5 cm od lampy do ostatniego zera mieżone po środku, 2.5cm od zamka do szóstki mieżone także po środku, 5.8cm od blendy do szóstki także mieżone od środka. Z emblematem Rover nie pomoge bo go nie naklejałem a do naklejenia swojego użyłem taśmy dwustronnej piankowej za 26zł...
Marrkus - Pią Kwi 18, 2008 20:30
Dzięki
Myślę że już jakoś se poradzę
dante27 - Nie Kwi 20, 2008 10:54
A nie lepiej byłoby nie naklejać tych emblematów? Myślę, że czysta klapa jest dużo ładniejsza i to nie tylko jeżeli chodzi o R600, ale oczywiście to tylko moje zdanie, pozdrawiam.
Marrkus - Nie Kwi 20, 2008 11:18
Nie wygląda źle bez oznaczeń ale dla wielu wygląda to jak auto po bujnej przeszłości wypadkowej i jednak lubię mieć wszystko seryjne - oznaczenia również
dante27 - Nie Kwi 20, 2008 11:22
No wiesz jeżeli ktoś uważa że auto nie mające emblematów było uderzone to dla mnie ktoś taki to...
Marrkus - Nie Kwi 20, 2008 12:42
Poczytaj w kąciku "Chcę kupić Rovera" - co ludzie piszą na ten temat - bądź co bądź twierdzenie, że skoro nie ma emblematów z tyłu to był bity ma jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości.
dante27 - Nie Kwi 20, 2008 13:00
Czyli każde auto bez emblematów było bite, spoko może mi ktoś powie, że całe auto było rozwalone bo ktoś pomalował listwy lusterka itp pod kolor nadwozia? Nie zgadzam sie mimo wszystko z takim stwierdzeniem odnośnie emblematów, to kwestia gustu i szanuję Twoje zdanie ale osobiście uważam, że bez emblematów każde auto wygląda ładniej poza tym jak kogoś wyprzedzam swoim coupe to widzę minę kierowcy jak zachodzi w głowę: "co to k.... przeleciało? "
Marrkus - Nie Kwi 20, 2008 13:47
Nie generalizuj - ja to wiem i ty to wiesz i jeszcze kilka innych osób też się znajdzie. To nie jest mój pogląd tylko zasłyszany na forum.
sir.Dariusz - Nie Kwi 20, 2008 13:58
Mam pytanie.
Malowałeś całe auto czy tylną klape ?
Jaki jest koszt takiego manewru?
Z góry dzięki za odpowiedzi .
Marrkus - Nie Kwi 20, 2008 14:38
Był malowany cały samochód prócz dachu. Wstawiane reparaturki tylnych nadkoli, Klejony przedni zderzak i robiona maska (stłuczka parkingowa poprzedniego właściciela), mnóstwo wgniotek parkingowych i innych dupereli które przez te 10 lat od wyjazdu z fabryki się stały na lakierze. Koszt samej robocizny to 2450pln + koszt reperaturek (2x125pln), listwa na drzwi i belka pod zderzak od NEOSS-a(nasz kolega z forum) ~250pln, obudowa lusterka 50pln (w mojej miałem rozwalony zawias i zataśmowane izolacyjną na sztywno, bez możliwości składania).
Łączny koszt wyszedł w okolicach 3000pln ale efekt jest niesamowity
piter34 - Czw Kwi 24, 2008 15:16
dante27 napisał/a: | Czyli każde auto bez emblematów było bite |
Nie nadinterpretuj wypowiedzi...
Nie każde auto bez emblematów jest bite, tak samo jak nie każde auto z emblematami jest niebite.
Brak emblematów albo źle/krzywo/nie na swoim miejscu naklejone emblematy mogą wskazywać na przeszłość powypadkową i temu nie zaprzeczysz.
|
|