|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R 416 GSi 93r.] Problem z klimą i regulatorem powitrza
PabloR - Wto Kwi 22, 2008 19:07 Temat postu: [R 416 GSi 93r.] Problem z klimą i regulatorem powitrza Witam,
mam problem z klimatyzacją i suwakiem od wlotu powietrza (obieg zamknięty/z zewnątrz)?
Nie mogę przesunąć go maksymalnie w lewo na układ zamknięty(tylko do połowy) a przy włączeniu środkowego przycisku od klimatyzacji i zostawieniu suwaka na środku, wydobywa sie dziwny zapach? Co to może być? Niesprawna klimatyzacja (zabrudzona instalacja, itp. ?), jak naprawić ten suwak? Są jakieś instrukcje, schematy?! Znalazłem tutaj http://www.roverki.pl/mod...gories=Technika
link do RAVE'u http://rover800.gaima.co.uk/Rover800/Rave.iso ale nie mogę tego pobrać - u mnie nie pobiera tego obrazu?! Czy są RAVE'y do "kanciaków" ?! Pomocy?
Do wakacji chciałbym to naprawić - bez sprawnej klimatyzacji może być ciężko.
Ps. Moją 416-kę zakupiłem już z tą usterką-nie zwróciłem na to uwagi, nawiew normalnie działał (zimne i ciepłe powietrze więc to jest ok!) tylko z tą klimatyzacją coś nie tak?
sTERYD - Wto Kwi 22, 2008 22:14
do kanciakow mam haynesa, ale tylko do kseriowych, ale do nadwozia bedzie dzialal
jesli chodzi o suwak to sprawdz mocowania linki, a klimatyzacje musisz odgrzybic
AndrewS - Sro Kwi 23, 2008 14:59
w kwestii regulacji nawiewu to moze tak jak pisze poprzednik wina linki
niestety nie mialem potrzeby rozbierac konsoli zeby doglebnie zapoznac sie z tematem
a BTW twoja klima (sprezarka) wlacza sie za kazdym razem na chwile zaraz po uruchomieniu silnika
masz fotki komory silnika
PabloR - Nie Kwi 27, 2008 21:42
sTERYD napisał/a: | do kanciakow mam Haynesa, ale tylko do kseriowych, ale do nadwozia bedzie dzialal
jesli chodzi o suwak to sprawdz mocowania linki, a klimatyzacje musisz odgrzybic |
"... haynesa, ale tylko do KSERIOWYCH" - nie kumam o co chodzi ? No właśnie co do suwaka to chce to sprawdzić tylko nie mam nic - bez jakiegoś schematu czy jakiejś instrukcji nie chce sie za to brać, bo chce to zdemontować, zrobić i zamontować tak jak powinno być? Co do klimatyzacji to tak przypuszczałem - trzeba będzie wyczyścić całą.
Ps. Masz może to wydawnictwo "Rover 216 & 416 (Silniki benzynowe) 1989-96" Haynes Service and Repair Manual ?
sTERYD - Nie Kwi 27, 2008 22:15
Cytat: | Ps. Masz może to wydawnictwo "Rover 216 & 416 (Silniki benzynowe) 1989-96" Haynes Service and Repair Manual ? |
tak to chyba to.
chodzilo mi o to, ze ta instrukcja jest do modeli wyposazonych w silniki serii k Rovera, a w GSi jest chyba hondowa jednostka, ale nadwozie chyba powinno byc takie samo
PabloR - Pon Kwi 28, 2008 17:46
sTERYD napisał/a: | modeli wyposazonych w silniki serii k Rovera, a w GSi jest chyba hondowa jednostka | no to teraz juz wiem co to ten skrót "kseriowych" a u mnie owszem silnik "hondzi" civic'owy zdaje sie . Ok dzięki, odezwe sie na private w sprawie tej instrukcji ?!
|
|