|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R416] Zaślepka pod CB Radio
alfa28 - Nie Maj 04, 2008 10:58 Temat postu: [R416] Zaślepka pod CB Radio wstawiłem cb do swojego Roverka 416 - kupiłem lafayette gdyż idealnie mieści się w schowku pod popielniczką. Schowek jest oczywiście otwarty a męczy mnie ciągłe wyjmowanie cb. Pomyślałem więc, że można by tam wstawić jakąś zaślepkę albo odsuwaną "typu garażowego" do góry klapkę. Ma ktoś może pomysł gdzie takie coś można kupić/zamówić/zrobić? a może macie inny pomysł jak na stałe ukryć CB w 416stce?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Korczus - Nie Maj 04, 2008 12:51
Jeśli to ma być tylko na noc, by nie kusić złodziei to najłatwiej by było zrobić zaślepkę z czarnej tektury, kiedyś dziadek takie coś zrobił żeby radyjko ukryć, jak jeszcze nie było paneli zdejmowanych
No ale mówię to tylko jeśli chcesz ukryć CB na noc, bo za ładnie to to raczej nie będzie wyglądać
tommyyogi - Nie Maj 04, 2008 13:21
Ja wstawilem swoje cb radio w miejsce popielniczki bo byla mi niepotrzebna.
http://www.roverki.pl/mod...0&orderby=dateD
Jak widać , nic nie widać
Pozdro
alfa28 - Nie Maj 04, 2008 18:43
tommyyogi - SUPER możesz podać więcej szczegółów (tzn jakie cb tam zmieściłeś i może jakaś taka malutka instrukcje - będę bardzo wdzięczny)
tommyyogi - Nie Maj 04, 2008 19:10
alfa28, Zmieścilem tam UNIDENA 520 XL. Jak masz trochę zdolności manualnych to sobie poradzisz z zamontowaniem. Powiem tylko ze trzeba zdjąć calą konsolę srodkową, wyciągnąć popielniczkę , wyciąc z tulu dziurę w plastiku wielkości cb radia, nio i najgorsze jest to ze trzeba tez wyciąć troche stelaża metalowego który znajduje sie z tylu tuz za popielniczką i nie pozwala aby cb radio calę weszlo. Aha i oprocz tego trzeba zmienic lokalizację puszki sterującej centralnym zamkiem bo tez troche przeszkadza, ale z puszka to najmniejszy problem jest.
Tak wiec jak nalezysz to majsterkowiczów to sobie poradzisz, mi to zajeło cały dzień.
Pozdrawiam
|
|