|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Pasy bezpieczeństwa
farek - Pon Maj 12, 2008 20:42 Temat postu: [R400] Pasy bezpieczeństwa Witam. Problem mam nietypowy.
chodzi mi o pasy bezpieczeństwa z tyłu w moim roverze. mam go od niedawna i nie ma w nim cześci do której wpinany jest pas bezpieczeństwa(nie wiem jak to nazwać) z lewej strony z tyłu. Dodatkowo zauważyłem ze pasa bocznego nie mozna wpiąć do srodkowego ... (to co sie do tego wpina), bo srodkowy pas jest zakończony takim rowkiem (to co wpinamy ), ponadto przednie i tylne pasy róznią sie wielkością tego otworka w metalowej końcówce pasa. Przód wpina sie do tyłu bez problemu, odwrotnie natomiast nie mam jak sprawdzić bo za którki jest pas. mam wiec pytanie:
- czy to tylko ja tak mam moze wy macie wszystkie takie same pasy?
- chce dokupić to co brakuje od jakiegoś rozbitego i chce wiedzieć czy bedzie pasował od 200 i od 600.
sory ze tak namieszałem
przemo285 - Pon Maj 12, 2008 20:46
Podnieś tylne siedzisko pewnie jest pod spodem
farek - Pon Maj 12, 2008 20:48
przemo285 napisał/a: | Podnieś tylne siedzisko pewnie jest pod spodem |
hehe sprawdziłem
String - Pon Maj 12, 2008 21:20
to jeszcze kliknij u przemo285 magiczny przycisk "pomógł" i temat do zamknięcia
farek - Pon Maj 12, 2008 21:22
String napisał/a: | to jeszcze kliknij u przemo285 magiczny przycisk "pomógł" i temat do zamknięcia |
znaczy źle sie zrozumieliśmy, sprawdziłem ale nie było tam więc problem nie został rozwiązany i nie moge wcisnąć "pomógł" niestety.
czekam nadal na informacje od forumowiczow.
TomC - Pon Maj 12, 2008 21:27
Poczekaj do jutra to zrobię Ci fotkę jak to w R400 wygląda... OK?
String - Pon Maj 12, 2008 21:27
Może te kiepskie zdjęcia Ci pomogą - jedyne jakie znalazłem tylniej kanapy w moim R.
Jak widzisz na drugim zdjęciu leży środkowy pas, który wyciągnąłem własnie spod kanapy, bo wczesniej nie był widoczny.
POzostałe pasy - jak widać są widoczne i działają.
farek - Pon Maj 12, 2008 22:05
String napisał/a: | Może te kiepskie zdjęcia Ci pomogą - jedyne jakie znalazłem tylniej kanapy w moim R.
Jak widzisz na drugim zdjęciu leży środkowy pas, który wyciągnąłem własnie spod kanapy, bo wczesniej nie był widoczny.
POzostałe pasy - jak widać są widoczne i działają. |
własnie potrzebuje tej części sprytnie umieszczonej w tylnej kanapie i zastanawiam sie czy bedzie pasować od R200 i 600??
a tą reszte to pytałem tylko z ciekawości bo sądziłem ze wszystkie zapięcia bedą takie same.
sTERYD - Pon Maj 12, 2008 22:06
to, że prawy pas nie pasuje do zapięcia od środkowego to normalne, i moim zdaniem całkiem słuszne
jeśli chodzi o zapięcie pasa, to poszukaj jeszcze pod tapicerką, jeśli nie będzie go tam, to powinieneś zauwazyć nie zaślepiony otwór na śrubę chyba M14, gwintowany w miejscu gdzie powinno być przyczepione zapięcie.
farek - Wto Maj 13, 2008 20:18
sTERYD napisał/a: | to, że prawy pas nie pasuje do zapięcia od środkowego to normalne, i moim zdaniem całkiem słuszne
jeśli chodzi o zapięcie pasa, to poszukaj jeszcze pod tapicerką, jeśli nie będzie go tam, to powinieneś zauwazyć nie zaślepiony otwór na śrubę chyba M14, gwintowany w miejscu gdzie powinno być przyczepione zapięcie. |
a powiedz mi czy on jest przykręcony do tej samej śruby co pas środkowy?? bo tak mi sie wydaje, pas środkowy jest ale nie ma zapięcia - sądze ze w tą samą śrubą są mocowane
sTERYD - Wto Maj 13, 2008 22:38
faktycznie, z tego co widzę w rave zapięcie prawego pasa jest mocowane razem, ze środkowym...
jeszcze sprawdzę u siebie, ale to nie wcześniej niż jutro wieczorem
farek - Czw Maj 15, 2008 11:46
sTERYD napisał/a: | faktycznie, z tego co widzę w rave zapięcie prawego pasa jest mocowane razem, ze środkowym...
jeszcze sprawdzę u siebie, ale to nie wcześniej niż jutro wieczorem |
zgadza się, tylko mi chodzi o zapięcie pasa LEWEGO i pas środkowy. one są razem przykręcone? bo chyba kupie oba te elementy, ponieważ środkowy pas strasznie brudny jest
sTERYD - Czw Maj 15, 2008 12:38
dzisiaj zerknę i Ci powiem ok
sTERYD - Czw Maj 15, 2008 15:58
środkowy pas i zapięcie lewego pasa są na wspólnej śrubie, tak samo jak zapięcie pasa środkowego i prawego
farek - Czw Maj 15, 2008 17:04
sTERYD napisał/a: | środkowy pas i zapięcie lewego pasa są na wspólnej śrubie, tak samo jak zapięcie pasa środkowego i prawego |
ok dzieki to juz wyjaśnione a teraz jeszcze kwestia czy zapięcie z 200 i z 600 bedzie pasowało do mojej 400??
|
|