|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Deska rozdzielcza
damtom85 - Pon Maj 12, 2008 21:50 Temat postu: [R75] Deska rozdzielcza Witam
Moj problem to swiecaca sie kontrolka ABS i nie dzialajacy predkosciomierz ale z tego co czytalem na forum to czujnik ABS (prosilbym o dokladniejsze go zlokalizowanie).
Drugi blad deski to niedzialajacy obrotomierz( co oblicza obroty i gdzie tego szukac?? )
Nastepny to Niedzialajacy wskaznik temperatury silnika(nie mam pomyslu co z tym, wentylator chlodnicy wlacza sie normalnie )
Kolejny to gdy wlaczam przeciwmgielne przednie nic mnie nie informuje ze sa wlaczone (u was tez tak jest ze przeciwmgielne sie wlaczaja po zmroku?) a przeciwmgielna tylna oznaczona jest normalnie.
I takie pytanko czy rover 75 ma obd I czy obd II zlacze ? I w jakich cenach mozna dostac deske rozdzielcza dla wersji connesuir.
Z gory dzieki
piter34 - Wto Maj 13, 2008 09:49
damtom85 napisał/a: | I takie pytanko czy rover 75 ma obd I czy obd II zlacze ? |
OBD2
damtom85 napisał/a: | I w jakich cenach mozna dostac deske rozdzielcza dla wersji connesuir. |
Da się w ogóle...?
damtom85 napisał/a: | prosilbym o dokladniejsze go zlokalizowanie |
Szukaj przy kole...
damtom85 napisał/a: | Drugi blad deski to niedzialajacy obrotomierz( co oblicza obroty i gdzie tego szukac?? )
Nastepny to Niedzialajacy wskaznik temperatury silnika(nie mam pomyslu co z tym, wentylator ch |
Albo czujnik położenia wału albo czujnik położenia wałka rozrządu. Niech ktoś doprecyzuje.
Te problemy z niedziałającymi wskaźnikami na desce to raczej wina gdzieś po stronie zegarów albo okablowania.
damtom85 - Wto Maj 13, 2008 14:28
A jak podlacze go pod komputer to wszystko powinno mi pokazac dlaczego niedziala, nawet slyszalem ze mozna zdiagnozowac wskazniki oraz ikony na desce czy sie pala ? to prawda ?
piter34 - Wto Maj 13, 2008 14:37
damtom85 napisał/a: | A jak podlacze go pod komputer to wszystko powinno mi pokazac dlaczego niedziala |
Tak
damtom85 napisał/a: | nawet slyszalem ze mozna zdiagnozowac wskazniki oraz ikony na desce czy sie pala ? to prawda ? |
Tak, nazywa się to testem OBC.
damtom85 - Wto Maj 13, 2008 15:52
na angielskim ebayu znalazlem cos takiego: Program diagnostyczny . moze ktos powiedziec czy to wastarczy do rovera ? czy potrzeba cos lepszego ?
i takie pytanko jesli naprzyklad czujnik temperatury silnika nie jest uszkodzony, tylko kabel do ktorego jest podlaczony to jak to program wskaze ?
marcin_i_alunia - Wto Maj 13, 2008 21:26
Program może i wystarczy ale potrzebujesz jeszcze urządzenia, które będzie komunikowało się poprzez OBD2. Raczej na allegro nie dostaniesz kabelka usb-obd2.
|
|