|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Działanie immobilisera
tomi78 - Wto Maj 13, 2008 19:48 Temat postu: [R416] Działanie immobilisera Mam do was pytanie czy to mozliwe ze immobilaiser sam moze sie wylaczyc i po prostu nie dzialac? Mam taki przypadek ze do dzisiejszego dnia immobilaiser dzialal poprawnie przed zapaleniem samochodu trzeba bylo wcisnac prawy przycisk na pilocie , teraz przekrecam kluczyk i bez wciskania tego przycisku samochod normalnie odpala nic nie piszczy jak wczesniej tylko normalnie samochod odpala bez uzycia pilota. Czy to mozliwe ze on jakos poprostu sie rozlaczyl i teraz dziala bez tego ? Wiecie jaka tego moze byc przyczyna? Co o tym sadzicie?
sTERYD - Wto Maj 13, 2008 22:31
czytałeś to:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=423
może ostatnio otwierasz szybciej drzwi po otwarciu pilotem
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 06:24
No dzieki za podanie linka , ja wszysto przeczytalem tylko dziwi mnie ze wczesniej musialem wciskac ten gladki przycisk na pilocie a teraz to odpalam bez jego wciskania i to mnie dziwi czemu sie tak moglo stac . Zadnych problemow z tym nie mam po prostu jestem ciekaw czemu tak sie stalo.
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 07:29 ]
A i jeszcze jedno odlaczylem od kolka od kluczyka pilot otworzylem drzwi i samym kluczykiem bez problemu odpalilem bez pilota.
Lechos - Sro Maj 14, 2008 06:53
tomi78 napisał/a: | odlaczylem od kolka od kluczyka pilot otworzylem drzwi |
otworzyles drzwi kluczykiem czy odczepionym pilotem?
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 07:12
Drzwi otworzylem pilotem i zostawilem pilot na zewnatrz i odpalilem bez problemu samochod.
Lechos - Sro Maj 14, 2008 08:14
Jesli masz pilota 3TXA to wlasnie otwierajac pilotem deaktywujesz immobilajzer, nie musisz miec go przy kluczyku. Ale gdy go nie odpalisz to bedzie Ci za jakis czas pikal przy probie odpalenia i wtedy musisz znow nadusic.
Przy 3TXB wystarczy gdy masz go blisko stacyjki.
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 08:53
Ja nie wiem jakiego mam pilota na pilocie mam napisane tylko lucas 17tn key. Wiec nie wiem jaki to jest dziwi mnie tylko ze wczesniej musialem przyciskac na pilocie a teraz nie ale to nic nie szkodzi cos mi sie pozmienialo chyba.
Lechos - Sro Maj 14, 2008 09:02
tomi78 napisał/a: | ale to nic nie szkodzi cos mi sie pozmienialo chyba. |
Akurat tam nie ma prawa sie nic pozmieniac. Jak Ci sie jeszcze wiecej pozmienia gdy bedziesz w trasie to bedzie wielki bol.
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 09:11
Dzieki za pomoc juz wszysko rozgryzlem jezeli otworze drzwi i od razu odpalam samochod to nic nie musze wciskac a jezeli troche odczekam i potem proboje odpalic to musze wcisnac przycisk na pilocie . Wiec juz wszystko wiem jak to dziala juz jestewm spokojny dzieki raz jeszcze.
piter34 - Sro Maj 14, 2008 10:17
tomi78 napisał/a: | Wiec juz wszystko wiem jak to dziala juz jestewm spokojny dzieki raz jeszcze. |
Wszystko działa prawidłowo, a napis 17T na pilocie oznacza, że pilot był zmieniany (lub jego obudowa). Powinien być 3TXA.
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 10:26
Dzieki za pomoc musze sprawdzic co jest napisane na drugim pilocie bo gdy kupilem samochod byly dwa piloty caly czas uzywam tego jednego sprawdze co na drugim jest napisane , ale najwazniejsze ze dziala wszystko jak nalezy.
Lechos - Sro Maj 14, 2008 10:30
otworz tego pilota i na plytce kolo bateri bedzie symbol
tomi78 - Sro Maj 14, 2008 10:35
Ja mam symbol lucas 3TXD
|
|