| 

| 

|  | Forum Klubu ROVERki.pl 
 |  |  Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS  - [R416] Nie moge go odpalić kręci się tylko rozrusznik

Lukasz17i - Nie Maj 25, 2008 13:54
 Temat postu: [R416] Nie moge go odpalić kręci się tylko rozrusznik
 Witam serdecznie wszystkich ludzi na forum pisze gdyż mam tragiczny problem a mianowicie ,muj roverek zgasł i niechce odpalic ,a stalo sie to tak ,jechałem nim puznym wieczorem dojezdzałem do skrzyżowania .Samochód zgasł ,wiec prszekreciłęm kluczyk ale już nie odpalil i kręci sie tylko rozrusznik i cos dziwnie brzeka po przekreceniu kluczyka w kolektorze wtryskowym nie wiem co jest grane pomoze ktoś
   thef - Nie Maj 25, 2008 17:33

A czy dojeżdżając do skrzyżowania je wjechałeś czasem w jakąś większą kałużę? Czy próbowałeś go odpalić po dłuższym czasie od tego zdarzenia?
 Skiba - Nie Maj 25, 2008 17:57
 Temat postu: Re: [R416Si 97r] Nie moge go odpalic kreci sie tylko rozrusz

| Lukasz17i napisał/a: |  	  | muj ... puznym ...  prszekreciłęm ... | 

Czy Twój firefox nie obsługuje słownika ?
   Ciufa - Nie Maj 25, 2008 19:59

hmmmm sprawdź pasek rozrządu czy jest cały
 sTERYD - Nie Maj 25, 2008 20:56

przede wszystkim sprawdź, czy wszystkie przewody WN są na swoim miejscu
   poza tym przysłuchaj się, czy jak przekręcisz kluczyk, to słychać brzęczenie pompki...
 Jary - Nie Maj 25, 2008 21:38

| Lukasz17i napisał/a: |  	  | już nie odpalil i kręci sie tylko rozrusznik | 

Sprawdż elektromagnes i bendix, skoro kręci tylko rozrusznik
   Tomi - Nie Maj 25, 2008 23:28

Witaj,

Po okręsleniu, że kręci sam rozrusznik, wnoszę i strzelił pasek rozrządu
  ... obym się mylił. Lukasz17i - Pon Maj 26, 2008 08:13
 Temat postu: [R416Si 97r]
 Wczesniej po przekreceniu kluczyka na pozycje 2 odpalał sie chyba komputer i było słychac takie buczenie a teraz go nie ma ,autko scholowałem na kołach ,prubowałem go odpalić już kilka razy ale nic ,slychać tylko jakieś trzaski po przekreceniu kluczyka koło kolektora wtryskowego tak jkaby z silniczka krokowego ,
 giewu - Pon Maj 26, 2008 08:19

sprawdź czy pompa podaje paliwo
   piter34 - Pon Maj 26, 2008 15:17

| Lukasz17i napisał/a: |  	  | slychać tylko jakieś trzaski po przekreceniu kluczyka koło kolektora wtryskowego tak jkaby z silniczka krokowego , | 
 To normalne, że słychać.

Poczytaj sobie w technicznym FAQ na stronie klubowej temat pt. "nie mogę odpalić silnika".
 Wojtek - Pon Maj 26, 2008 15:43
 Temat postu: Re: [R416Si 97r]

| Lukasz17i napisał/a: |  	  | było słychac takie buczenie a teraz go nie ma | 
 Sprawdzałeś kolego bezpieczniki? To pierwsza rzecz jaką powinieneś zrobić.
 Buczenie pochodzi od pompy paliwa. Jeśli go nie ma to znaczy, że albo go nie słyszysz
  , albo pompa nie pracuje. Ciufa - Pon Maj 26, 2008 19:14

Lukasz17i, przez dwa dni kilka osób napisało ci co masz sprawdzić, teraz odpowiedz na pytania które zadawali
 ![:] :]](images/smiles/kwadr.gif)  Lukasz17i - Pon Maj 26, 2008 21:34

pompa paliwa poprostu nie odpalała a przyczyna był bezpiecznik hmm ale to dziwne czemu sie spalił .? zna ktoś mozę odpowiedz ?
 Oczywiście wszystkim DZIĘKUJE za poświecenie czasu nad moja sprawą:)
 sTERYD - Pon Maj 26, 2008 21:36

nie miałeś ostatnio kilka razy niskiego stanu w baku...
 secundo: może trochę syfu na dnie się zebrało
   Lukasz17i - Pon Maj 26, 2008 21:37

W sumie ostatnio non stop jeżdze na niskim stanie paliwa powiedzmy do dna gdyż mam kiepski fundusz a autko spala mi 12-13l troszke dużo jak na 1,6
 sTERYD - Pon Maj 26, 2008 21:44

no fakt dużo, ale staraj się raz zatankować porządnie i trzymać sie w okolicy połowy....
 pompce to wyjdzie na zdrowie
   Lukasz17i - Pon Maj 26, 2008 21:49

heh moze być z tym narazie ciezko bo wypłata dopiero 10
  a na koncie 200zł  jest jakaś opcja zeby zmiejszyc spalanie? A mam jeszce jeden problem klakson mi nie działa jak wciskam guziki od niego słychac tylko takie tyrkanie pikanie jakby jakis przekacnik cos załanczał? arczi83 - Wto Maj 27, 2008 08:49

| Lukasz17i napisał/a: |  	  | mam jeszce jeden problem | 
 Najpierw znajdź odpowiedni bezpiecznik:), a nie to ustrojstwo co tam miałeś.
 A z innymi problemami (bo trochę ich jest) będziemy sobie radzić w późniejszym terminie.

|  |