|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 2,0SDi 99r] dziwna sprawa z hamulcami
kubek21 - Sob Maj 31, 2008 09:48 Temat postu: [R200 2,0SDi 99r] dziwna sprawa z hamulcami Jest taka sprawa ze po każdym odpaleniu samochodu coś dziwnego dzieje sie z hamulcami a mianowicie przy wciśnięciu pedału hamulca samochód bardzo ściąga w prawo i odrazu czuje pod nogą ABS no i po chwili zaświeca sie kontrolka od ABS-u wtedy samochód już dobrze hamuje nie ściągą ale za to nie ma ABS-u. Nie mam pojęcia co to może być.
Z góry dziękuje za podpowiedz.
neoscorpion - Sob Maj 31, 2008 14:08
byc moze to to co ja mialem w swoim roverku tzn okazalo sie ze pierscien abs-u pekl i byl za blisko czujnika ten wariowal i wlaczal abs praktycznie przy kazdym razie jak lekko dojezdzalem hamujac do swiatel sproboj popatrzec ja to zrobilem tak ze sciagnalem pierscien zespawalem i pozniej na goraco spowrotem go nalozylem i jest ok po dzien dzisiejszy a juz spokojnie z 3-4 miesiace od tego minely
kubek21 - Sob Maj 31, 2008 19:49
neoscorpion napisał/a: | byc moze to to co ja mialem w swoim roverku tzn okazalo sie ze pierscien abs-u pekl i byl za blisko czujnika ten wariowal i wlaczal abs praktycznie przy kazdym razie jak lekko dojezdzalem hamujac do swiatel sproboj popatrzec ja to zrobilem tak ze sciagnalem pierscien zespawalem i pozniej na goraco spowrotem go nalozylem i jest ok po dzien dzisiejszy a juz spokojnie z 3-4 miesiace od tego minely |
Tyle że u mnie cały czas ABS sie nie włącza po odpaleniu samochodu jast taki czuły prze jakieś 5 minut a potem włącza sie kontrolka ABS i ten wcale nie działa.
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 22:30 ]
Chyba nikt mi nie pomoże
piter34 - Sob Cze 07, 2008 14:35
kubek21 napisał/a: | Chyba nikt mi nie pomoże |
Już Ci kolega pomógł.
Sprawdź pierścienie ABS.
|
|