|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r25 2.0 td 2000r] zrewana linka gazu
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 08:38 Temat postu: [r25 2.0 td 2000r] zrewana linka gazu zerwała mi sie linka gazu w r25 2.o td 2000r czy to jest normalne w tym samochodzie? gdzie ja teraz dostane taka linke? i czy wam tez tak ciezko chodzi gaz bo mi strasznie cieżko. linka urwala sie gdzies przy pedale. prosze o jakies konkretne odpowiedzi? co z tym zotbic zeby to lżej chodzilo? linka w pancezu chodzi leciutko
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 09:05 Temat postu: Re: [r25 2.0 td 2000r] zrewana linka gazu
kondziu270 napisał/a: | zerwała mi sie linka gazu w r25 2.o td 2000r czy to jest normalne w tym samochodzie? gdzie ja teraz dostane taka linke? i czy wam tez tak ciezko chodzi gaz bo mi strasznie cieżko. linka urwala sie gdzies przy pedale. prosze o jakies konkretne odpowiedzi? co z tym zotbic zeby to lżej chodzilo? linka w pancezu chodzi leciutko |
Problem ciężko chodzącego gazu: weź w strzykawkę trochę oleju i wstrzyknij w linkę po przesmarowaniu będzie elegancko chodziło.
Co do linki zadzwoń do chłopaków z Art-bizar http://www.rover-czesci.pl/
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 09:11
dzwonilem ale nie maja linki. na zamowienie i trzeba czekac tydzien czasu. wydaje mi sie ze to jest wina potencjometra poniewaz on ciezko chodzi. czy mozna cos z tym zrobic czy kupie druga linke i znowu sie zerwie???
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 09:21
kondziu270 napisał/a: | dzwonilem ale nie maja linki. na zamowienie i trzeba czekac tydzien czasu. wydaje mi sie ze to jest wina potencjometra poniewaz on ciezko chodzi. czy mozna cos z tym zrobic czy kupie druga linke i znowu sie zerwie??? |
Miałem dokładnie to samo, o strony potencjometra wpuść trochę oleju i powinno być ok!.
Czy jak dodajesz gazu poprzez potencjometr to masz tak mocny opór że nie jesteś tego zrobić jednym palcem?
Patrzyłeś w Inter-Cars? albo na Fota.pl
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 09:33
no raczej jednym palcem to bym napewno nie wcisnal pedalu gazu. to znaczy mam oleju nalac na potencjometr? do niego wlac?
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:36 ]
no bo mowie ze linka w pancezu dobrze chodzila. a ten potencjometr bardzo ciezko chodzi jak go tak palcem wciskalem. i dltegoo ze tak ciezko chodzil to mi sie wydajr ze dlatego sie zerwala ta linka
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 09:46
kondziu270 napisał/a: | no raczej jednym palcem to bym napewno nie wcisnal pedalu gazu. to znaczy mam oleju nalac na potencjometr? do niego wlac? |
hmmmm..... kondziu270 ja pytałem się o potencjometr a nie pedał
na zdjęciu tam gdzie czerwona kropka masz wyjście linki tam masz wpuścić olej.
Tam gdzie zielona masz potencjometr i pytam sie czy możesz go jednym palcem ruszyć?
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:50 ]
kondziu270 napisał/a: | no raczej jednym palcem to bym napewno nie wcisnal pedalu gazu. to znaczy mam oleju nalac na potencjometr? do niego wlac?
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 10:36 ]
no bo mowie ze linka w pancezu dobrze chodzila. a ten potencjometr bardzo ciezko chodzi jak go tak palcem wciskalem. i dltegoo ze tak ciezko chodzil to mi sie wydajr ze dlatego sie zerwala ta linka |
potencjometr będzie ciężko chodził bo jest na sprężynie. Ale jednym palcem czując opór powinneś spokojnie regulować gaz
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 09:50
ale tu nie ma zadnych zielonych ani czerwonych kropek
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 09:54
kondziu270 napisał/a: | ale tu nie ma zadnych zielonych ani czerwonych kropek |
powiększyłeś zdjęcie??? kliknij w nie a będzie dane Ci ujrzeć
A skąd wiesz że linka w pancerzu chodziła Ci luźno? Bo tak się zastanawiam nad tym....
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 10:17
potencjometr tak jednym palcem normalnie moge ruszyc ale ciezko chodzi? a linka sie zerwala przy pedale i jak ja wyciagalem z pancerze to leciutko wyszla
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:20 ]
a mozna wymienic ta sprezyne na potencjometrze? moze to dlatego tak ciezko chodzilo
? a ja nadal nie wime skad linke wziasc teraz? słyszalem ze na krakowskiej jankach jest auto linka i tam dorabiaja wszystkie linki ... tylko czy ona bedzie dobra ta linka i ile wytrzyma...? cena powiedzieli telefonicznie ze 100 zl
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 10:25
Cytat: | potencjometr tak jednym palcem normalnie moge ruszyc ale ciezko chodzi? a linka sie zerwala przy pedale i jak ja wyciagalem z pancerze to leciutko wyszl |
to że leciutko wyszła nie znaczy że będąc naciągnięta chodziła tak samo!!!!.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:26 ]
kondziu270 napisał/a: | a mozna wymienic ta sprezyne na potencjometrze? moze to dlatego tak ciezko chodzilo |
nic nie wymieniaj ma to chodzić tak jak chodzi.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 11:31 ]
kondziu270 napisał/a: | słyszalem ze na krakowskiej jankach jest auto linka i tam dorabiaja wszystkie linki ... tylko czy ona bedzie dobra ta linka i ile wytrzyma...? cena powiedzieli telefonicznie ze 100 zl |
Cena dobra!. Jeśli Panowie znają się na rzeczy zrobią Ci taką linkę bez problemu.
Wytrzyma tylko mnie się posłuchaj i zrób jak Ci mówię.
Przesmaruj tak jak ci mówiłem i będzie dobrze robiłem już to w dwóch 25 i za każdym razem pomogło.
A potencjometrowi daj spokój bo jeszcze większej biedy narobisz.
Spokojnie poczekaj na nową linkę zamontuj i wtedy zobaczysz co i jak
Linki bym jeszcze poszukał na Allegro z jakiejś rozbitej, poza tym nie chce mi się wierzyć że w Warszawie jej nie znajdziesz
kondziu270 - Pią Cze 13, 2008 10:36
OK. NO TO DZIEKUJE BARDZO. W PNIEDZIALEM ALBO WE WTOREK BEDE MIAL TO JUZ ZROBIONE ... TO NAPISZE JAK CHODZI. I OLEJ TAM WPUSCIC GDZIE MOWILES TAK? NAWET PRZY ZAKLADANIU NOWEJ LINKI? A PANCEZ MA ZOSTAC TEN SAM? TYLKO LINKE NOWA KUPIC I ZALOZYC I PRZESMAROWAC? A MOZE JA CALA NASMAROWAC PRZED WLOZENIEM?
lineumaciel - Pią Cze 13, 2008 10:39
kondziu270 napisał/a: | OK. NO TO DZIEKUJE BARDZO. W PNIEDZIALEM ALBO WE WTOREK BEDE MIAL TO JUZ ZROBIONE ... TO NAPISZE JAK CHODZI. I OLEJ TAM WPUSCIC GDZIE MOWILES TAK? NAWET PRZY ZAKLADANIU NOWEJ LINKI? A PANCEZ MA ZOSTAC TEN SAM? TYLKO LINKE NOWA KUPIC I ZALOZYC I PRZESMAROWAC? A MOZE JA CALA NASMAROWAC PRZED WLOZENIEM? |
kombinacja dowolna najważniejsze żebyś przesmarował.
przemek_w - Pią Cze 13, 2008 11:13
Dowiedz się jeszcze tutaj:
http://4x4partner.pl/strona.php?23675
kondziu270 - Nie Lip 13, 2008 13:40
linke zalozylem przesmarowalem i jest super. chodzi gaz wreszcie tak lekko jak powinien. dziekki
lineumaciel - Nie Lip 13, 2008 17:58
Cytat: | linke zalozylem przesmarowalem i jest super. chodzi gaz wreszcie tak lekko jak powinien. dziekki |
No to elegancko. .
phenomenony - Wto Maj 10, 2011 21:37 Temat postu: Linka gazu Witam, szukam linki gazu do Rover 25, disel 2.0, 101KM, 2003r...może polecicie jakiś dobry sklep, serwis gdzie mogę zadzwonić lub napisać z zapytaniem? Serdecznie dziękuję.
Remigiusz - Wto Maj 10, 2011 21:39
TomaTeam
http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1177
yushi - Sob Cze 18, 2011 10:48
Mam ten sam problem tylko, że w swojej 45. Czy linka od Rovera 25 będzie pasować do 45? Silnik jest 2.0 D 101KM
adamsky - Sob Cze 18, 2011 17:03
yushi napisał/a: | Czy linka od Rovera 25 będzie pasować do 45? Silnik jest 2.0 D 101KM |
nie.
yushi - Sob Cze 18, 2011 17:39
Bomba... A gdzie można ją w takim razie dostać? Nigdzie nie ma niestety. No i drugie pytanie- od jakiego modelu/silnika będzie do mnie pasować?
Remigiusz - Sob Cze 18, 2011 18:55
adamsky, A ja powiem ze będzie pasować tylko od 25, będzie trochę dłuższa linka i tyle
adamsky - Sob Cze 18, 2011 22:16
Remi55, można sobie linkę z roweru od hamulca zaadaptować i też będzie śmigać, ale P&P to już nie będzie.
może zbyt zdawkowo odpowiedziałem na problem kolegi a masz po części rację.
wracając do problemu kolegi - uderz do ART-BIZAR - ma mnóstwo używanych części i na pewno Ci pomoże.
Jak chcesz nową to uderzaj to : www.tomateam.pl
to tyle.
Remigiusz - Sob Cze 18, 2011 23:56
adamsky, Jezu różnica linki jest tylko długość i jak ie znajdzie innej to na tej tez będzie śmigał.
Moja linka od np Tempomatu jest tez za długo i zrobione kolko i tez ciągnie i wszystko działa
yushi, Szukaj na allegro może ludziska maja albo było tutaj gdzieś firma podana co dorabia takie linki. Ja pamietam jak mi się urwała w 220 to potem ktoś mi podał adres do firmy co dorabia
adamsky - Nie Cze 19, 2011 10:57
Remi55, ok, ok, wszystko jasne
yushi - Nie Cze 19, 2011 20:19
No dobra, drążąc dalej temat- to w takim razie od jakiegoś benzyniaka będzie linka pasować? W sensie nie będzie zbyt krótka?
I druga sprawa- czy może od auta jakiejś innej marki będzie pasować linka?
Tak szczerze powiem, to jestem bardzo zaskoczony, że ta linka jest tak słabo, a wręcz w ogóle nie jest dostępna.
Wisnia00 - Sob Gru 27, 2014 12:38 Temat postu: linka gazu Witam! Mam pytanko ! poszła mi linka gazu nie mogę nigdzie dostać !czy od anglika da rade ?
yushi - Pon Gru 29, 2014 11:04
Jesteś może z Łodzi, albo okolic?
Jeśli chodzi o anglika, to nie wiem czy będzie pasować.
|
|