Zobacz temat - Pytanie do Warszawiaków

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Pytanie do Warszawiaków

czarnyolo - Wto Cze 24, 2008 13:28
Temat postu: Pytanie do Warszawiaków
W czwartek wybieram się do Łeby. Jadąc z Lublina będę jechał przez Warszawę. I pytanie? Którędy najszybciej. Kiedyś na pierwszych dużych światłach skręcałem w lewo i za Wisłą zjeżdzałem na trasę na Gdańsk, ale nie wiem czy się coś nie pozmieniało teraz bo dawno już nie byłem w stolicy.
Azazel85 - Wto Cze 24, 2008 16:02

Jak najszybciej przejechać przez Wawę?

Pewnie omijając ją dookoła :D :hahaha:

Nie no sorry za off-top, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:

Przez 3miasto przynajmniej najszybciej się bynajmniej przedrzeć można, właśnie jadąc "obok" obwodnicą :wink:

maciej - Wto Cze 24, 2008 16:05

O której godzinie?

To bardzo istotne.

dobryziom - Wto Cze 24, 2008 16:05

wszystko zależy od tego jaki to dzień oraz godzina:) jak ostatnio byłeś to trasa siekierkowska już była skończona?
czarnyolo - Wto Cze 24, 2008 17:08

Nie na pewno nie gdyż ostatnio to byłem z 7 lat temu. A będę jechał około 19.
maciej - Wto Cze 24, 2008 17:14

Czwartek około g. 19 to nie tak źle.
Ja bym pojechał albo prosto przez miasto (Grochowska, Targowa, przy pomniku 4 śpiących w lewo, Al. Solidarności, Most Śląsko-Dąbrowski, Wisłostrada) albo Trasą Łazienkowską do Wisłostrady, więc dla osoby nie znającej Wawy to pewnie łatwiej będzie na Trasę Łazienkowską (drogowskazy są na "ul. Ostrobramską"), cały czas prosto do mostu i od razu za mostem będą strzałki w prawo na DK7 na "Gdańsk".

ezy - Wto Cze 24, 2008 17:38

No to może na siebie w Łebie wpadniemy :) Co prawda jadę za parę dni na spontan i nie wiem gdzie wyląduję ale azymut obieram na tamtejsze okolice

[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 18:45 ]
A poza tym polecam też stronkę map24.interia.pl - wykreśla i wylicza najszybszą drogę. Można tez ustawiać średnią prędkość na różnych drogach tak aby dopasować czas przejazdu do swojej charakterystyki. Jako kalibrator ustawiłem sobie trasę Góra kalwaria-Mikołajki. Wiedząc ile czasu ją przejeżdżam wyszło mi że w drogach krajowych powinienem ustawić nie standartowe 60km/h średnią ale 80km/h
I tą drogą wiem, że droga do Łeby wyniesie mnie około 7h bo 7-ką się szybciej jedzie

czarnyolo - Wto Cze 24, 2008 20:11

No chyba właśnie tą drugą drugą raczej jeździłem. Dzięki za pomoc. A co do spotkania to będę w Łebie do poniedziałku i kto wie