|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Pompa sprzęgłowa i wysprzęglik-nowe? używane?
skuter - Sro Cze 25, 2008 21:28 Temat postu: [R420] Pompa sprzęgłowa i wysprzęglik-nowe? używane? Miałem problemy ze sprzęgłem. Odstawiłem dziś samochód do mechanika. Okazało się, że do wymiany jest pompa sprzęgłowa i wysprzęglik. Jak sądzicie - warto szukać uzywanych? Zakup nowych to wydatek ponad 600zl (w tomateam.pl, w intercars z tego co widzę mają tylko pompę) stąd mój dylemat... Jeśli tylko nowe, to czy warto szukać gdzie indziej? Z tego co widzę to tomateam ma zazwyczaj najniższe ceny. A jeśli używane, to czy polecacie kogoś z oferujących części na tym forum?
NEOSSS - Czw Cze 26, 2008 07:44
skuter, Koszt obydwu rzeczy używanych to około 300zł...
skuter - Czw Cze 26, 2008 08:32
NEOSSS napisał/a: | skuter, Koszt obydwu rzeczy używanych to około 300zł... |
Czyli nie ma aż takiej różnicy jak np. w cenie wtrysku (nowy 1200zl, używany kupiłem za 150zl, a dostać można też nawet za połowę tej ceny). No i sama wymiana to też nie takie szybkie i tanie jak przy wtrysku. Chyba jednak zdecyduję się na nowe... Mam jeszcze pół godziny do namysłu - na stronie tomateam jest napisane, żeby dzownić od 10:00
|
|