|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 105PS 2004r] opony dunlop - opinie
szeryff - Pon Cze 30, 2008 14:21 Temat postu: [MG ZR 105PS 2004r] opony dunlop - opinie witam koledzy mam pytanko... ..chciałbym zapytac co sadzisie o oponach dunlop SP SPORT FASTRESPONSE? 205/50/R16 lub DUNLOP SP SPORT 3000A? które bardziej polecacie? cenowo są podobne,,, z góry dziękuje za odpowiedzi...
dante27 - Sro Lip 02, 2008 01:21
Jeżeli chodzi o fastresponse to opona ponoć bardzo dobra jednak pamiętaj, że jest ona asymetryczna czyli musisz dbać o zbieżność ponieważ jeżeli dojdzie do przycięcia opony z jednej strony to nie obrócisz jej na feldze gdyż straci swoje wartości jezdne. Taka opona ma wewnętrzna i zewnętrzną stronę i musi byś montowana zgodnie z tą regułą. Jeżeli nie masz problemu ze zbieżnością to polecam. Natomiast ten drugi model Dunlopa 3000A to muszę zerknąć na magazyn jak ona wygląda bo nie pamiętam i ewentualnie jutro wyrażę swoją opinię. Ale dodam od siebie że może zobacz na Klebera Hydraxera, bo ta opona jest w podobnej cenie. Jest to opona bardzo wytrzymała, posiada kierunkowy, typowy na wodę bieżnik i ma specjalny, bardzo gruby "rant" ochraniający felgę z boku przed otarciami o np. krawężnik. Naprawdę przemyśl to bo jako wulkanizator szczerze polecam takiego Klebera.
szeryff - Sro Lip 02, 2008 08:10
bo myslełem też o TOYO PX T1 w takim samym rozmiarze... hmm? co myślisz?
Brt - Sro Lip 02, 2008 08:48
Ja się przymierzałem do Hydraxerów właśnie ale ostatecznie kupiłem TOYO PX T1R. O Hydraxerach słyszałem dużo dobrego no i wygrały test opon w AMiS (jakiś wiosenny numer w zeszłym roku) a z TOYO jestem bardzo zadowolony. Co prawda rozmiar ciut inny (195/50 R15) ale dają radę
Stupa - Sro Lip 02, 2008 09:04
Ja również polecam Toyo - jestem zadowolona po całości, używam 205/45/17 i są niesamowite (letnie jak i zimowe - kozackie).
szeryff - Sro Lip 02, 2008 11:48
no chyba jednak sie zdecyduje na te toyo, bo maja przystępna cene i dobre parametry... dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
szeryff - Sro Lip 02, 2008 11:48
no chyba jednak sie zdecyduje na te toyo, bo maja przystępna cene i dobre parametry... dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
szeryff - Sro Lip 02, 2008 11:47
Jary - Sro Lip 02, 2008 14:47
szeryff napisał/a: | no chyba jednak sie zdecyduje na te toyo, bo maja przystępna cene i dobre parametry... dzięki za odpowiedzi pozdrawiam |
Decyzja zapadla, bo aż 3 posty potwierdzające
szeryff - Sro Lip 02, 2008 17:00
HEH cos sie comp zawiesza... dzięki
Stupa - Sro Lip 02, 2008 17:52
bo każdemu z osobna trzeba podziękować
dante27 - Sro Lip 02, 2008 18:24
Jeżeli chodzi o opony Toyo to moje zdanie na ten temat jest takie: Jest to naprawdę bardzo dobra opona podobnie ja Yokohama. Przez znawców te dwie opony zostały uznane za najlepsze opony sportowe na świecie, używane m. in do rajdów samochodowych oraz driftu.
|
|