|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Klimatyzacja
nie-dzwiedz - Czw Lip 03, 2008 19:32 Temat postu: [R600] Klimatyzacja Ostatnio zauwazylem ze jak auto stoi i jest wlaczona klima w momencie zalaczenie sprezarki z rury wydecjowj leci dym. kiedy sprezarka sie wylacza dymienie ustepuje.i tak jest za kazdym razem.Czy cos jest nie tak czy nie mam sie czym martwic?
Chester - Czw Lip 03, 2008 20:07
jakiego koloru jest dym, czy uterzymuje się przez caly czas pracy spręzarki,
Silnik dostaje obciązenie ale zeby dymil w sumie u mnie dym pokazuje dopiero jak sie go pociagnie pod 4k obr
nie-dzwiedz - Czw Lip 03, 2008 21:22
tak dymienie utrzymuje sie przez caly czas pracy sprezarki.
Wydaje mi sie ze dym jest niebieski ale bylo ostre slonce dlatego nie jestem pewny.
sprawdzalem stan oleju i nie ubylo ani kropelki a przez ok 1.5 miecha zrobilem ok 2,5 tys km
Brt - Czw Lip 03, 2008 21:33
po właczeniu klimy zmienia siędawka paliwa i pewnie stąd to "dymienie" moa diagnoza: wsyztsko OK - jeździć jeździć i korzystać z klimy
nie-dzwiedz - Czw Lip 03, 2008 21:42
Dzieki za pocieszenie.juz sie balem ze cos jest nie tak!
Bardzo mi sie to podoba ze majac wlaczona klime autko praktycznie nie traci mocy i nie musze sie martwic tak jak inni w momencie wyprzedzania.jestem coraz bardziej zadowolony z mojego ROVERka!:)
Brt - Czw Lip 03, 2008 21:47
nom jest bardziej zmulony właściwie tylko podczas ruszania i przy prędkościach powyżej 150km/h pozatym właściwie się nie odczuwa wpływu klimy podczas jazdy
nie-dzwiedz - Czw Lip 03, 2008 22:14
a tak z innej beczki. zobaczylem ostatnio ciekawe ogloszenie dotyczace R600 sdi.Zadzwonilem do goscia i mowi mi co ten samochod ma za wyposazenie i nagle dodaje ze jest tam silnik sdi czyli ze zmienna faza rozrzadu.powiedzial tak bo takie samo oznaczenie maja silniki z grupy vw i one maja zmienna faze rozrzadu.
wiec wynika z tego ze albo ja czegos nie wiem albo ten gosciu robi wszystko zeby go sprzedac!
ile jest w tym prawdy?
sTERYD - Czw Lip 03, 2008 22:30
sdi rovera nie ma zmiennych faz rozrządu, a zbieżność oznaczeń z vw jest baaaardzo myląca
Chester - Czw Lip 03, 2008 22:46
nie-dzwiedz, dlatego sprzedajacy bardzo czesto w ogłoszeniach piszą R xxx TDI po tym widac ze nie maja pojęcia o tym co sprzedają
Nilbul - Sob Lip 05, 2008 19:00
Piszą TDI bo VW bardziej znany i kojarzony jako dynamiczny diesel. Napisze SDI i ludzie myślą że to zwykły silnik niedoładowany też VW.
|
|