Zobacz temat - [all L-Series] Wsuwka zabezpieczająca - Wastegate

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [all L-Series] Wsuwka zabezpieczająca - Wastegate

Remigiusz - Pią Lip 11, 2008 10:36
Temat postu: [all L-Series] Wsuwka zabezpieczająca - Wastegate
Witam,
Zacząłem wczoraj kręcić przy Turbo bo chciałem sobie podkręcić ciśnienie na 1,2bar i przy odciąganiu tej wsuwki to zabezpiecza Linke od Wastegate mit ona gdzieś poleciała i nie mogę jej już znaleźć. :bezradny:

Objeździłem 3 warsztaty oraz jedna stacje diagnostyczna i 4 sklepy motoryzacyjne i każdy to zna ale nikt takiego czegoś nie ma. :evil: Banalna rzecz a jej kupić się nie da. Zakręciłem kawałek druta teraz w to miejsce i się trzyma ale chce mieć ta wsuwkę. Gdzie takie coś kupie lub ktoś kupował. :bezradny:

---------------------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze trochę inne pytanie, bo zacząłem to kręcić żeby dać to ciśnienie na 1,2bar kręciłem wiec do góry do tego "Acuratora" czy jak to się zwie po polsku :razz: i nic mam jak narazie bo próbowałem na autostradzie max. 1,0(tak z haczykiem 1,1) bar i nic to nie dalo. Najpierw o 3mm do góry kręciłem i potem znów o następne 3mm i jest jak jest max. 1,0(tak z haczykiem 1,1) bar. :/

Brt - Pią Lip 11, 2008 11:16

dostaniesz to tu, ale niestety tylko duże ilości. W każdym razie po nazwie moze coś znajdziesz :|
http://www.tme.pl/piersci...1_32_bn813.html
Może w jakichś serwisach turbosprezarek dostaniesz to zabezpieczenie. Spróbuj też w sklepach elektronicznych lub takich ze śrubkami :hm:

Remigiusz - Pią Lip 11, 2008 12:02

Dzieki Brt :)

No bylem tez jeszcze w wszystkich sklepach metalowych i tez nie maja nic takiego. :cry:

sTERYD - Pią Lip 11, 2008 12:10

zmierz średnicę wałeczka, może juz sie znajdzie taki pierścień typu seeger, (można dostać juz nawet od 5mm), pownny być łatwiej dostępne.
od biedy można zabezpieczyć grubawym drucikiem :cool:

Remigiusz - Pią Lip 11, 2008 14:38

No ja to mam jak pisałem wyżej na drucie a tych Seeger'ow to w końcu znalazłem w Wiedniu ale to raczej nie to samo :(

A taki sortyment 300czesci kosztuje 18€ tych Seeger od 3mm do 50mm :evil:

Brt - Pią Lip 11, 2008 14:42

no włąśnei zmierz jeszcze średnicę tego wałeczka ;) na oko ma 5 - 7 mm :roll: ale to trocheza mała dokładnosć :|
Remigiusz - Pią Lip 11, 2008 15:40

7,55mm to ma bo juz mierzylem :mrgreen: Dobre oko masz :lol:
sTERYD - Pią Lip 11, 2008 16:49

Cytat:
A taki sortyment 300czesci kosztuje 18€ tych Seeger od 3mm do 50mm

e tam, skocz do kastoramy, pewnie mają na sztuki w różnych rozmiarach, a jak nie to do jakiegoś sklepu z częściami do maszyn rolniczych, tam na pewno znajdą :cool:

Remigiusz - Pią Lip 11, 2008 17:56

Bylem w Baumaxie bo do castoramy mam 600km :mrgreen: Ale tam nic nie ma, jak bylem w Polsce to bylem w sklepie z czesciami do traktorowo i tego typu i tez tam nie ma. ale na amazonie znalazlem tez ale tez tyle kosztuje :(