|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [R416] tłumik końcowy - lekko agresywny :)
danterape - Pon Lip 14, 2008 19:43 Temat postu: [R416] tłumik końcowy - lekko agresywny :) siema
szukam tłumika końcowego o charakterze sportowym do Rovera 416. tylko bez przesady, nie chce mieć czegoś w stylu WIEŚ GOLF TUNING czy może ktoś podrzucić linka do jakiegoś odpowiedniego z allegro?
RealPorter - Czw Sie 21, 2008 23:30
Witam!
Musze sie podpiac pod ten temat, czeka mnie wymiana tlumika, szukam takiego ktory daje lekko basowy dzwiek... z charakterem ale zeby nie odstraszal..:D
herc - Sob Sie 23, 2008 16:31
To ja mam taki tłumik jest lekko basowy ale w połączeniu z moim dolotem i brakiem kata chodzi całkiem przyjemnie
a TAK wygląda na aucie
http://patrz.pl/filmy/stozekkk <---- taki ma dźwięk
ps. to była prowizorka dolotu teraz filtr jest z lewej strony akumulatora
ale powiem wam że dźwięk stożka jest lepszy niż dźwięk wydechu (według mnie oczywiście )
RealPorter - Sob Sie 23, 2008 21:12
fajnie, ja niestety nie mam takich mozliwosci, bo jeszcze ojciec uzywa tego auta i nie moge przesadzic, inteersuje mnie tlumik do "mojej 416" troche bardziej basowy niz seryjny...
kamil_luczak - Sob Sie 23, 2008 21:39
Zawsze jesttaki dzwiek przy zalzonym stozku, bardziej przepuszcza dzwiek niz zwykly filtr, a to takie jakby syczenie bierze sie z przepustnicy
herc - Sob Sie 23, 2008 23:47
Kamil Luczak napisał/a: | Zawsze jesttaki dzwiek przy zalzonym stozku, bardziej przepuszcza dzwiek niz zwykly filtr, a to takie jakby syczenie bierze sie z przepustnicy |
To o tym ja bardzo dobrze wiem
RealPorter - Nie Sie 24, 2008 11:21
jest szansa, ze ktos mi doradzi?
herc - Nie Sie 24, 2008 11:48
Cytat: | jest szansa, ze ktos mi doradzi? |
To może Ulter te tłumiki są lekko sportowe
RealPorter - Nie Sie 24, 2008 15:34
paczylem na ich stronce galerie dzwiekow, nawet niezle dzwieki, bo jesli STD oznacza standardowy to z ich tlumikem nie jest duzo glosniej, a maly basik jest, tylko szkoda ze nie maja dedykowanych do roverka... bedzie pasowal od CIVIC (HATCHBACK) '92 ↔ '96 lub
CIVIC (HATCHBACK) '97 ↔ '01
|
|