|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - zdjecia
maniaq - Wto Lip 15, 2008 16:23 Temat postu: zdjecia postanowilem zxalorzyc temat zeby pochwalic sie fotkami samochodowymi. najczesciej beda to roverki i MG, ale nei tylko , dlatego nie beda trafiac na klubowa.
prosze o komentarze i sugestie , poniewaz dopiero eksperymentuje z rig shotami i wskazowki , zwrocenie uwagi na cos bedzie b cenne
z gory dziekuje . dzisiejsze proby
roverfun - Wto Lip 15, 2008 16:27
na zdjęciu numer dwa niepoprawnie trzymasz kierownicę
MaReK - Wto Lip 15, 2008 16:31
No trzeba jakos zdjecie jeszcze zrobic
Ale fajny efekt... szeroki kat to jednak przydaje sie czasem
maniaq - Wto Lip 15, 2008 16:32
a coz tam niepoprawnego widzisz?
hoosar - Wto Lip 15, 2008 17:22
To moze i ja sie pochawale moimi fotkami, idealne nie są ale to były jedne z pierwszych zdjęć nowym aparatem:
Brt - Sro Lip 16, 2008 08:32
maniaq napisał/a: | a coz tam niepoprawnego widzisz? |
nie ma "zimnego łokcia"
misi3k - Sro Lip 16, 2008 09:27
maniaq, dwójka taka nawet fajna, ogólnie pomysł fajny ale może byś umył samochód przed?
[edit]jak mocowałeś riga?
hoosar, chyba jedynka najfajniejsza, jak na pierwsze zdjęcia to spoko
maciej - Sro Lip 16, 2008 10:10
No właśnie, walkie?
Chodzi o kciuki wewnątrz kierownicy, czy co?
Bo ja tu nic złego też nie widzę...
Tomaszi - Sro Lip 16, 2008 11:42
roverfun napisał/a: | na zdjęciu numer dwa niepoprawnie trzymasz kierownicę | maciej napisał/a: |
No właśnie, walkie?
Chodzi o kciuki wewnątrz kierownicy, czy co?
Bo ja tu nic złego też nie widzę... |
Maciej a gdzie ty tu widzisz walkie w tym temacie
maniaq fotki fajne, z ciekawości muszę nad tym też popracować
maciej - Sro Lip 16, 2008 11:47
Tomaszi napisał/a: | Maciej a gdzie ty tu widzisz walkie w tym temacie |
hehehe... Przeglądałem kilka wątków na raz i coś mi się popie...
Przepraszam zarówno walkie, jak i roverfun, choć nadal nie wiem co niepoprawnego jest w trzymaniu kierownicy przez maniaq'a, bo wg mnie trzyma ją właśnie bardzo poprawnie.
Viniu - Sro Lip 16, 2008 11:58
maniaq, dwójka faktycznie bardzo ciekawa
hoosar, jedynka IMHO idealnie pasuje na okładke prospektu
Kurcze musze chyba odkurzyć swojego Fujika, bo ostatnio się zastał... pajęczyna się pokrył Ale ciągle nie kupiłem szarej połówki... a teraz była by bardzo przydatna
roverfun - Sro Lip 16, 2008 14:56
chodzi o trzymanie kciuków na zewnątrz nawet nasze R mają takie fajne wykończenie grubsze na kciuki trzymanie do wewnątrz (zacisniete) jest złą praktyka w nagłych sytuacjach
edit: na tych twoich fotach tego wyżłobienia nie widzę coś wiec chyba jak tego nie masz to tak mozesz trzymac ...
polecam http://kochajzycie.pl/news/061211_1.htm - nawet foty R są
maniaq - Sro Lip 16, 2008 16:10
misi3k napisał/a: | ale może byś umył samochód przed?
[edit]jak mocowałeś riga?
|
a gdzie ty brud widzisz?
pierwsze na bocznej szybie , drugie na szybie klapy bagaznika
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 17:14 ]
roverfun napisał/a: | chodzi o trzymanie kciuków na zewnątrz nawet nasze R mają takie fajne wykończenie grubsze na kciuki trzymanie do wewnątrz (zacisniete) jest złą praktyka w nagłych sytuacjach
polecam http://kochajzycie.pl/news/061211_1.htm - nawet foty R są |
Tzn chodzi ci o obejmowanie wienca kierownicy ? kciuki mam zacisniete na wiencu , przeciwstawnie jak malpka. W ZR-e auto lubi myszkowac na dziurawej drodze i na waskich odcinkach, zeby je utrzymac idealnie porsto, trzeba mocniej przytrzymac i tak juz sie nauczylem i tak mam
kasjopea - Sro Lip 16, 2008 17:02
Dla mnie fotki są super, ale mogę oceniać jedynie z czysto estetycznego punktu widzenia.
Ja również nie widzę żadnego brudu , a także nic złego w sposobie trzymania kierownicy przez maniaq, no ale w końcu tylko baba jestem
maniaq - Sro Lip 16, 2008 17:08
klejna sztuka
tutaj niestety "brud jest widoczny" a le to z poswiecenia dla sprawy
misi3k - Sro Lip 16, 2008 17:23
maniaq napisał/a: | a gdzie ty brud widzisz? | ja wszystko widzę a tak serio to przednia szyba aż woła o umycie. Trójka też fajna no ale najchętniej bym zobaczył cały wóz maniaq napisał/a: | pierwsze na bocznej szybie , drugie na szybie klapy bagaznika | Chyba odwrotnie
TomC - Sro Lip 16, 2008 20:21
W podanym linku wyraźnie jest napisane żeby kierownicę obejmować kciukiem a nie "przytrzymywanie kierownicy bez obejmowania jej kciukiem" więc nie wiem po co zwracasz na to uwagę
Jakby nie patrzeć maniaqdobrze trzyma kółko.
maniaq - Czw Lip 17, 2008 10:21
no w kazdym razie nie wiem o co chodzilo , bo rece sa ok. koniec OT
cos o fotach ktos powie ? jakies pomysly sugestie?
MaReK - Pią Lip 18, 2008 17:46
http://www.youtube.com/watch?v=sA6qIJxpk0s - filmik ze spotu. Zabawka maniaq przydala sie i udalo sie zmontowac krotki filmik.
Pozdrawiam,
Kozik - Pią Lip 18, 2008 17:50
MaReK świetny ten filmik a końcówka to jest masakryczna, popłakałem się
maniaq - Pią Lip 18, 2008 18:41
wszystko bylo zaplanowane
mi pozostaje niedosyt z przejazdow nocnych , trzeba bedzie powtorzyc POM=y, zeby sie udalo nagrac - skoluje inna kamere i damy rade
kasjopea - Pią Lip 18, 2008 20:28
maniaq, Ty się chłopaku marnujesz, jakaś kariera filmowa cy cuś?
Brt - Pią Lip 18, 2008 21:07
zażdżebisty chyba normalnie na spota do Wawy się wybiorę
MaReK - Pią Lip 18, 2008 22:19
maniaq napisał/a: | skoluje inna kamere i damy rade |
Kamera jest. Tylko tasme trzeba kupic
Brt napisał/a: | chyba normalnie na spota do Wawy się wybiorę |
Promocja musi byc... skoro marka umarla przez zwiazki zawodowe (cyt. Viniu) to nalezy ja promowac wlasnymi metodami
Kozik napisał/a: | MaReK świetny ten filmik |
Dziekuje. Bez pomocy kolezanek i kolegow z warszawskiej grupy roverkowej nie byloby go
Pozdrawiam,
thef - Sob Lip 19, 2008 10:49
maciej napisał/a: | choć nadal nie wiem co niepoprawnego jest w trzymaniu kierownicy przez maniaq'a, bo wg mnie trzyma ją właśnie bardzo poprawnie. |
kasjopea napisał/a: | a także nic złego w sposobie trzymania kierownicy przez maniaq, no ale w końcu tylko baba jestem | A mnie się wydaje, że te ręce to za bardzo wyprostowane są
kasjopea - Sob Lip 19, 2008 14:23
thef, wydaje mi się, że maniaq trochę się odchylał do tyłu, żeby nie zasłonić
MaReK - Sob Lip 19, 2008 18:01
Lub jest to efekt szerokiego kata
Tomi - Sob Lip 26, 2008 09:55
roverfun napisał/a: | chodzi o trzymanie kciuków na zewnątrz nawet nasze R mają takie fajne wykończenie grubsze na kciuki trzymanie do wewnątrz (zacisniete) jest złą praktyka w nagłych sytuacjach
edit: na tych twoich fotach tego wyżłobienia nie widzę coś wiec chyba jak tego nie masz to tak mozesz trzymac ...
Zamiast teoretyzować można sprawdzić jak robią to fachowcy:
Leszek Kuzaj:
http://www.youtube.com/watch?v=AaLSIqTgMB4
Sebastian Loeb:
http://www.youtube.com/watch?v=lngvbowWUfE
I na końcu stara szkoła :
http://www.youtube.com/watch?v=TJsHlugRls4
Wystarczy trochę pojeździć na twardszym zawieszeniu i niskoprofilowych 17-kach, aby wiedzieć, że podczas normalnej jazdy, na kierownicę działają takie siły, że kciuki oparte na ramionach kierownicy, działają jak zabezpieczenie przed wyrwaniem kierownicy z rąk, podczas jazdy na koleinach, wjechaniu w wyrwę w asfalcie czy w kałużę.
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 11:02 ]
Ponadto tekst trzeba czytać ze zrozumieniem:
Przykład z kciukiem:
" "przytrzymywanie" kierownicy bez obejmowania jej kciukiem"
Jest podane jako zła praktyka.
Osobiście nie widzę błędy w trzymaniu kierownicy.
MaReK - Sob Lip 26, 2008 10:23
Zajebiste sa te ujecia.
Maniaq wracaj z tej chorwacji, trzeba jakies szutrowe drozki znalezc i skatujemy kilka rzeczy: auto, kamera, statyw
Mnie tez sie wydaje ze trzymanie kierownicy na zdjeciu maniaq nie jest niczym zlym
Piszac tego posta nie jestem w stanie przypomniec sobie jak trzymam kierak
Ale wiem, ze jak jade leniwie i skrecam lub parkuje i manewr wymaga krecenia kierownica wiecej niz raz to wtedy zalaczam styl krecenia kolkiem metoda na "mydelko fa"
Pozdrawiam,
[ Dodano: Sob Lip 26, 2008 18:40 ]
Chcialem dodac takie zdjecie, ktore znalazlem tu na forum
Podobne do tego co robilismy z maniaqiem http://www.autoweek.nl/im...fb4fa805a5d.jpg
marcin_przybys - Sob Lip 26, 2008 21:13
Sam mam i miałem trochę wspólnego z wideo i zazwyczaj bardzo ostrożnie podchodzę do takich filmików bo zazwyczaj wszelkie zlotowo-fanartowe filmy są mizernej jakości...
Musze powiedzieć że zostałem baaardzo pozytywnie zaskoczony Zdolnych ludzi tu można spotkać.
Jak miał bym się czepiać to czołówka i napisy nie do końca ale sam materiał, montaż z efektami slow-mo (zastosowane z umiarem ) są bardzo fajne.
Pozdrawiam
MaReK - Sob Lip 26, 2008 21:36
Jak sie przerzucimy do HD beda lepszej jakosci
Jesli pojawia sie takie fajne statywy jak ostatnio to i oko bedzie sie bardziej cieszylo
A co do napisow... hmm... nie wiem czego chciales sie spodziewac po napisach i w jakim filmie ? Te ktore podal Tomi nie sa chyba produkcji amatorskiej i co za tym idzie naszej
Coz, moze znajdzie sie ktos kto zrobi jakas standardowa roverkowa czolowke w 3dstudio i bedziemy dolaczac ja do naszych filmow
Efekt slow-mo w filmie ze statywu (na parkingu) niestety nie wyszedl jak chcialem.
W sumie zaden nie wyszedl
Moze jak masz doswiadczenie w takich zabawach to pomozesz w tworzeniu historii roverkowej braci. Kamera w dlon lub na statyw i bedziemy montowac
Pozdrawiam,
Ps.
Kruszon - kiedy przekazesz mi obiecana muze na plytach ?
marcin_przybys - Sob Lip 26, 2008 21:42
No problemo chętnie pomogę czołówkę mogę stworzyć i coś pomontować. Tak 3d jak i klasyczna animacja nie jest mi obca, zresztą montaż też.
Co do napisów... Jestem maniakiem typografi i razi mnie i wielkość i krój pisma jak i kompozycja Ale ja jestem na tym punkcie zboczony ...
MaReK - Sob Lip 26, 2008 22:15
Mnie tez razi kroj, dlatego wybralem czcionke najmniej fikusna. Standardowa Adobe Ca...
Wielkosc zrobilem taka, zeby wypelnila ekran odpowiednio do tego kadru, ktory nam sie nieczesliwie nagral w pionie Robienie z niego poziomu byloby zenujace w efekcie koncowym, stad pomysl wykorzystania go z napisami... a co do samej tresci, to jest to moj problem - nigdy nie wiem co napisac Napisy koncowe - scroll - sa w pierwszej wersji chyba okej i predkosc scrolla tez jest okej, w wersji drugiej niestety zeby wyrobic z muzyka (tez srednio dobrana) musialem przyspieszyc
Ja jestem kompletnym amatorem. Z grafika stoje na bakier i jakiekolwiek czolowki bardziej zaawansowane niz tekst sa dla mnie nieosiagalne;) Chetnie wykorzystalbym cos fajnego zrobionego przez kogos z naszej braci
Pozdrawiam,
Ps.
Wlasnie jestem na etapie skladania filmu z Dzierzoniowa
thef - Nie Lip 27, 2008 00:02
MaReK, MaReK, zakaMaReK, Twoja skromność jest zbyt wielka, proszę o mniejszą a najlepiej żadną. Mnie się podoba i myślę, że większości, a dogranie szczegółów to kwestia "sztucznego spreparowania konsonansu guścików", które nie powinny mieć wpływu na wizję autora, chyba, że bardzo chce stworzyć coś uniwersalnego i zaspokajającego gusta wielu odmiennie nastawionych odbiorców.
mcteusz - Nie Lip 27, 2008 10:37
MaReK napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=sA6qIJxpk0s - filmik ze spotu. Zabawka maniaq przydala sie i udalo sie zmontowac krotki filmik. |
Czym (jakim programem) składacie takie filmiki?
marcin_przybys - Nie Lip 27, 2008 21:04
Ja zawsze pracowałem na Adobe Premiere i Adobe Aftereffect. Pierwsze montaż a After jak trzeba poanimować , bawić się w śledzenie kamery, wyrównywanie drgań kamery i zresztą do montażu też sie nadaje jak znalazł.
MaReK - Pon Lip 28, 2008 07:47
Ja uzywam AP Pro 2.0 bo 3.0 to jakas pomylka Nawet nie chce dzialac u mnie i importowac plikow MPG:) Za animacje sie nie biore, a do wyrownywania drgan wykorzystuje jakis dziwny programik niemiecki - ale on jest dziwny i nie chce sobie radzic
Thef ja wcale nie jestem skromny Poprostu wiem co widze i co tworze. Gdybym byl perfekcjonista nie moglbym pokazac Wam tych filmow Nie uwazam ich tez za totalne dno i jakoscia na pewno odstaja od wielu innych produkcji (na +) ale... zawsze mogloby byc lepiej
marcin_przybys masz jakies swoje portfolio filmowe na Youtubie?
Pozdrawiam,
Markzo - Pon Lip 28, 2008 22:34
ja tez sie bawie w Adobe Premiere, wersja 6.5 wiec dosc wiekowa ale jak dlammnie wystarczajca:) mam karte pinnacla dv500 plus i kamerki sony dcr-vx2100E/2000E:) animacja sama w sobie raczej mi troche obca bo do wesel mam gotowe krotkie wstawki, ale program do animacji (chyba) mam nazywa sie to Boris Red:) jakby ktos tutaj z podkarpacia mial checi i czas to chetnie cos sie skreci;)
Dziekan - Wto Lip 29, 2008 08:42
Ostatni zlocik grupy podlaskiej w Augustowie
Wojtek88 - Pon Sie 04, 2008 11:21
Kozik napisał/a: | MaReK świetny ten filmik a końcówka to jest masakryczna, popłakałem się |
Widziałem, że klubowicz stał ze statywem i lustrzanką, czy są na stronie zdjęcia z tego właśnie spotu??
|
|