|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - Dystanse MDF
Spiro - Sro Lip 23, 2008 16:42 Temat postu: Dystanse MDF Witam czy dystanse mdf z rovera 200 pasują do rover mg zr?
W sensie czy jak kupię od 200 to czy założe u siebie?
Pan sprzedawca ma własnie do 200 3d ale nie jest pewny czy podejdzie.
Prosze o rozjaśnienie moich wątpliwości
Dziękuje
lineumaciel - Sro Lip 23, 2008 16:53
na 99% tak, polecam te z sklepu powe.pl, dokładnie te
Spiro - Wto Lip 29, 2008 01:33
ok zamówiłem, zobaczymy jak przyjdą
emilek_kg - Czw Lip 31, 2008 06:30
Witam. Jak juz przyjdą i zamontujesz to napisz czy bez problemu pasują i jaka jest różnica w grze głośnika. Też się zastanawiam nad takimi mdf-ami
lineumaciel - Czw Lip 31, 2008 07:18
emilek_kg napisał/a: | Witam. Jak juz przyjdą i zamontujesz to napisz czy bez problemu pasują i jaka jest różnica w grze głośnika. Też się zastanawiam nad takimi mdf-ami |
Jest różnica warto montować.
Spiro - Pią Sie 01, 2008 00:07
juz dotarły, planuje montaż na sobotę łącznie z wyciszeniem drzwi matami app.
Napiszę w niedziele wieczorem.
emilek_kg - Sob Sie 02, 2008 06:18
No no to powidzeia. Jeszcze jedno mam pytanie. Te dystanse mają otwory do przykręcenia w fabryczne miejsca w drzwiach? Są one troche nie uniwersalne
Spiro - Nie Sie 03, 2008 19:54
Witam, dystanse pasuja bez problemów ! są dobrze dopasowane do drzwi, jednakże trzeba je jeszcze uszczelnić od spodu.
Zabawy troche jest, robiąc to 1 raz zrobiłem wszystko razem z wygłuszaniem drzwi w jakieś 4h, nie ma żadnych problemów z tapicerką itp.
Generalnie łatwa sprawa.
Pozdrawiam
AkUu - Pon Sie 04, 2008 10:12
Spiro napisał/a: | Witam, dystanse pasuja bez problemów ! są dobrze dopasowane do drzwi, jednakże trzeba je jeszcze uszczelnić od spodu. |
tez sie zbieram zeby to zrobic...
jak uszczelnic tzn??
Spiro - Pon Sie 04, 2008 23:25
nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wyciąłem sobie taki okrąg pod dystans z mdf z maty bitumicznej i przykleiłem do blachy, na to przykręciłem dystans i dopiero głośnik.
Zrobiłem tak ponieważ były luzy pomiędzy blachą a dystansem...
lineumaciel - Czw Sie 07, 2008 20:44
emilek_kg napisał/a: | No no to powidzeia. Jeszcze jedno mam pytanie. Te dystanse mają otwory do przykręcenia w fabryczne miejsca w drzwiach? Są one troche nie uniwersalne |
Te co ja kupowałem są do seri 200 i pasowały idealnie
[ Dodano: Czw Sie 07, 2008 21:45 ]
Spiro napisał/a: | nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wyciąłem sobie taki okrąg pod dystans z mdf z maty bitumicznej i przykleiłem do blachy, na to przykręciłem dystans i dopiero głośnik.
Zrobiłem tak ponieważ były luzy pomiędzy blachą a dystansem... |
Tak samo ja zrobiłem i uważam że jest idealnie.
yoshi - Wto Sie 19, 2008 21:05
Czy te dystanse będą dobre do 400 ?
http://allegro.pl/item406...alne_z_mdf.html
marcinmarcin - Wto Sie 19, 2008 21:37
http://www.powe.com.pl/pr...products_id/105
Wydaje mi się że te powinny pasować, ale najlepiej porównaj kształt, albo poczekaj aż ktoś jeszcze potwierdzi
yoshi - Wto Sie 19, 2008 21:39
Zależy mi na tym, żeby kupić dystanse we Wrocławiu gdzie mieszkam.. bo kolejne dni czekać z zamontowaniem i płacić za wysyłke...
marcinmarcin - Wto Sie 19, 2008 21:44
yoshi napisał/a: | Zależy mi na tym, żeby kupić dystanse we Wrocławiu gdzie mieszkam.. bo kolejne dni czekać z zamontowaniem i płacić za wysyłke... |
Ja już dwa miesiące się czaje na rozbebeszenie drzwi w ZRrze, ale z czasem ciężko... najlepiej oglądnij jak to wygląda w aucie, jak tak jak te do hondy, to moim zdaniem warto poczekać parę dni, bo z pasowanych powe chyba wszyscy są zadowoleni...
tysszek - Sob Wrz 27, 2008 09:05
Mi przyszły dystanse własnie zabieram sie za robienie a tu ci patrze a one w ogole nie pasuja do mojego roverka:( w ogole nie wiem czy gosc sie pomylil jak wysylal czy co ale w zaden sposob otwory nie pasuja i sa jakies wieksze od oryginalu tego plastikowego i nie wiem co mam teraz robic:(
Czy te z tej stronki co na forum jest o dystansach pasuja idealnie w miejsce oyginalnych do R200?!
http://www.powe.com.pl/pr...products_id/280
xtomekx - Sob Wrz 27, 2008 12:03
ja mam pytanie jak to mam zrobic bo w mg zr jak wyjolem stary glosnikto jest plastikowa dziura i z 6 cm przerwy i blacha i teraz pytanie gdzie mam przykrecic ten dystans czy do blachy jak do blachy to dalej zostanie z 5 cm przerwy bo dystans jest cienki a moze go sie przykreca na przod na plastik i na to glosnik chyba nie bedzie glupio wygladalo jestem kompletnie nie obeznany w CA prosze o pomoc jak to zamontowac
Tomaszi - Sob Wrz 27, 2008 17:23
xtomekx, a ta "plastikowa dziura" do czego jest przykręcona.
plastikowa dzura - chyba, obecny fabryczny dystans
Cytat: | dalej zostanie z 5 cm przerwy bo dystans jest cienki | pomiędzy czym a czym jest ta przerwa
Dystanse z regóły przykręca się do blachy drzwi.
Może zrób jakąś fotkę, może wtedy załapię o co chodzi w tym opisie
xtomekx - Sob Wrz 27, 2008 20:00
ten plastik to tapicerka on gruby jest jak przykladam glosnik to pasuje wiec moze nie trzeba dystansu
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 21:07 ]
tak to wyglada
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 21:40 ]
pomoze ktos
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 21:50 ]
bo teraz tak czy przykrecam ten dystans na ten plastkik i dopiero glosnik czy tam do srodka na ta blache
marcinmarcin - Pon Wrz 29, 2008 21:01
xtomekx napisał/a: |
bo teraz tak czy przykrecam ten dystans na ten plastkik i dopiero glosnik czy tam do srodka na ta blache |
Ściągasz boczek z drzwi, przykręcasz dystans do blachy - żeby uszczelnić najlepiej podklej najpierw matą bitumiczną, do dystansu przykręcasz głośnik. Na to zakładasz boczek z drzwi z maskownicą plastkikową
Brt - Wto Wrz 30, 2008 08:52
xtomekx napisał/a: | tak to wyglada |
coś Ci sie kiepsko wkleiło tą fotkę
DawidNB - Wto Lis 04, 2008 18:45
właśnie zamówiłem sobie takie dystanse i zobaczymy co przyjedzie czas na nowe caraudio bo Helixy już na biurku od dwóch tygodni leżakują
michone - Wto Lis 04, 2008 22:57
jak ktos ma albo zamowi to prosze o fotke + wymiary szkoda mi kasy a plyty leza w piwnicy
kruszon - Czw Gru 11, 2008 10:46
Czy do R45/R400 beda pasowac te dystanse?
http://allegro.pl/item499..._99r_gw_fv.html
Pozdrawiam
escatox - Wto Gru 16, 2008 20:40
Czy ktoś może zwymiarować te dystanse głównie rozstaw między otworami....
haszczyc - Pon Sty 14, 2013 18:04
gdzie zakupie dystanse do R75?? i czy ktoś wie czy pasują do innego modelu samochodu??
|
|