|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 96r] pytanie dotyczące przepływomierza
krysrov - Sob Sie 16, 2008 12:45 Temat postu: [R200 1.4Si 96r] pytanie dotyczące przepływomierza Czy w roverze 200 z silnikiem 75 konnym występuje przepływomierz powietrza ?
Jeśli tak to jaki, ilościowy czy może masowy ? A może podobnie jak w autach japońskich z tego okresu nie posiada w ogóle ?
Czy gdy wskazówka obrotomierza na biegu jałowym leciutko wychyla się zaraz po rozruchu przy w obie strony to może świadczyc o uszkodzonym przepływomierzu ?
Proszę o odpowiedzi
sTERYD - Sob Sie 16, 2008 16:49
a czemu miałby miec przepływomierz?
krysrov napisał/a: | A może podobnie jak w autach japońskich z tego okresu nie posiada w ogóle ? |
a które benzynowe posiadały
krysrov napisał/a: | Czy gdy wskazówka obrotomierza na biegu jałowym leciutko wychyla się zaraz po rozruchu przy w obie strony to może świadczyc o uszkodzonym przepływomierzu ? |
a silnik nie ma szarpnięć w tym czasie...??
jeśli tak, to coś w zapłone...
krysrov - Nie Sie 17, 2008 09:50
sTERYD napisał/a: | a czemu miałby miec przepływomierz? |
Widziałem na allegro jak koleś wystawił aukcje właśnie z przepływomierzem od poloneza z silnikiem od rovera.
sTERYD napisał/a: | a silnik nie ma szarpnięć w tym czasie...??
jeśli tak, to coś w zapłone... |
Samochód szarpie ale na pierwszym i na drugim biegu, czasami też na trzecim, ale to spowodowane jest najprawdopodobniej tym ,że nie czuję jeszcze dobrze samochodu !
Jak biegi zmieniam i operuje sprzęgłem bardzo wolno to auto oczywiście nie szarpe
sTERYD - Nie Sie 17, 2008 14:32
Cytat: | Widziałem na allegro jak koleś wystawił aukcje właśnie z przepływomierzem od poloneza z silnikiem od rovera. |
tak, też widziałem, i ten przepływomierz to było nic innego tylko przepustnica...
pytałem, czy w chwili kiedy obrotomierz chwilkę po odpaleniu skacze, to skacze sam obrotomierz, czy to nierówne obroty silnika przez chwilkę... jeśli tak, to może by czas zajrzeć do układu zapłonowego
krysrov - Pon Sie 18, 2008 09:14
sTERYD napisał/a: | pytałem, czy w chwili kiedy obrotomierz chwilkę po odpaleniu skacze, to skacze sam obrotomierz, czy to nierówne obroty silnika przez chwilkę... jeśli tak, to może by czas zajrzeć do układu zapłonowego |
Tak jak mówiłem na samym początku wskazówka obrotomierza leciutko się tylko wychyla w górę i w dół ! Ale to najprawdopodobniej spowodowane jest zimnym silnikiem ! Bo gdy po przejechaniu kilku kilometrów włączam bieg jałowy to wtedy już nie występują te dziwne wahania .
|
|